Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan jeg ha sosial angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan jeg ha sosial angst?

nov 16 2012 - 00:17
Jeg har nå i jeg vet ikke hvor lenge, kanskje 3-5 år, ikke likt meg ute blandt andre mennesker. Jeg sier ikke så mye når jeg er ute og jeg liker meg best på rommet alene. Jeg er redd for å snakke forran klassen, men jeg går på dramalinjen. Jeg hater egentlig å fremføre ting for jeg føler at jeg bare driter meg skikkelig ut. Jeg klarer også ikke å ringe til leger/psykologer eller andre ting, så mamma må alltid gjøre det for meg. Jeg er til og med "redd" for å være med min egen familie.. Jeg kjenner at jeg er på gårten vær gang noen ber meg ringe noen eller bestille noe for jeg klarer bare ikke snakke med fremmede på telefonen. Jeg får en skikkelig ekkel følelse inni meg også har jeg bare lyst å låse meg inne på et rom.
Er dette tegn på sosial angst eller er det noe helt annet?
Avatar

.

nov 16 2012 - 00:48
Har ærlig talt ikke peiling på hva det kan være, ville bare si at jeg hadde det akkurat sånn tidligere jeg også. Det har på en måte bare forandret seg selv, uten at jeg har prøvd å gjøre noe med det. Tror det handler om å bare utfordre det man er redd for, spesielt det der med telefonen var plagsomt for meg. Fikk panikk dersom jeg fikk beskjed om å ringe noen. Men etter å ha gjort det et visst (høyt) antall ganger så går det jo brått bedre å gjøre akkurat det. Dersom man utsettes for en stressfull situasjon mange nok ganger, så kanskje man lærer seg å hanskes med den?
Avatar

:)

nov 17 2012 - 12:51
Jeg har nok alltid hatt telefonskrekk, selv før jeg forsto at jeg slet med sosial angst. Men når man har gjort det noen ganger, begynner man å like det. Eller, hvertfall hvis man har sosial angst og synes det er greit å ikke gjøre ting face-to-face..
Det at du går på skole og dramalinja, er jo kjempebra. For om du har tvil om du sliter med angst, har du nå gode forutsetninger for å redde deg ut av det. Når jeg tenker tilbake på min skolegang for noen år siden, vil jeg takke lærerne for at de tvang oss til gruppesamarbeid, høytlesning og fremføring foran klassen. Bare synd jeg ikke brydde meg nok om skolen den gang, slik at jeg kunne brukt det til noe nå!
Du må hvertfall bare tenke at du må gjøre alt som kreves av deg for å komme gjennom dette skoleåret og hva du skal gjøre etter det, og prøve å få fokuset litt vekk fra andre ting :)
Til forsiden