Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan hjernen «lure» øynene til å ikke se???

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan hjernen «lure» øynene til å ikke se???

juli 20 2021 - 19:21

Hei… Jeg lurer på en ting… Jeg klarer ikke å slutte å være redd for å bli blind… Jeg er livredd for å miste synet… Jeg klarer ikke å fokusere på noe annet… Jeg tenker på det hele tida… Når jeg ser meg omkring, er det akkurat som om alt blir helt uklart, jeg ser ingenting… Kan det være hjernen min som «lurer meg», siden jeg hele tiden tenker og fokuserer på det? Jeg merker at når jeg fokuserer på noe annet, legger jeg ikke like mye merke til synsforstyrrelsene… Jeg er redd for at jeg allerede har blitt blind, og at jeg aldri kommer til å få synet mitt tilbake… Jeg har aldri opplevd dette før… Kan hjernen «lure» øynene til å ikke se, selv om øynene fungerer? Er jeg blitt gal, eller er det noe alvorlig galt med hjernen min? Jeg sitter her og har helt panikk…
Avatar

Re: Kan hjernen «lure» øynene til å ikke se???

juli 20 2021 - 20:59
Ja tankene lurer deg sikkert. Eg var redd selv en gang i livet å bli blind. Mer du tenker så mer gir du oppmerksomhet til tankene ja. Eg har noe tips som fungerte hvertfall for meg da. At du kan bare akseptere den tanker, tanker er ikje farlig. Når den tanken å bli blind kommer så du treng ikje å tenke noe videre, og fokusere på pusten din, pust dypt inn, holdt det i 5 sec og pust sakte ut. Du kan gjøre mye du vil. Og viktig å bevege deg, og gjøre noe annet, når du sitte stille eller har ikje noe å gjøre så komme den tanken. Ta fokus på noe annet det hjelper mye ja. Du må ikje prøve heller å ta den tanken vekk, og ikje e redd for det heller. Nå eg kan se at du kan bare slappe av med den tanken. Du e ikje blind nå, hvertfall du kan jo leser mitt svar.

Om du legger merker nok til du skal kjenne at vi tenker på tusenvis ting i hverdager. Men når vi gir oppmerksomhet til noen tanker så kommer de mer, men ikje at vi skal bli slik vi tenker. Tanker er noe som fantasier :) Det e lang ifra i virkeligheten faktisk :)

Avatar

altså

juli 22 2021 - 13:04
dette kan være
så mangt det
kanskje en demon
som kødder med deg
hva vet vi vel
om hva såkalte tanker
faktisk er i grunn
anbefaler deg uansett
å ta kontakt med øyelege
det kan føles trygt da <3
Til forsiden