Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan dette virkelig være angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan dette virkelig være angst?

jan 26 2021 - 12:11
Hei alle fine!

Jeg sliter med panikkangst og helseangst. I tillegg er jeg gravid i uke 18.

Siden høsten 2020 har jeg slitt med pustingen min. Får liksom ikke pustet helt inn. Sjekket dette hos lege, og han sa alt var fint og at det bare var angst og anspenthet. Jeg trodde på han, og pustingen ble bedre en periode.

Så kom vinteren, og pustingen ble noe jeg konstant tenkte på. Graviditeten hjelper jo ikke på helseangsten, og jeg føler meg fanget av mine egne tanker og pusten.

Jeg får sånne anfall med trykk i brystet og følelsen av å ikke få nok luft, noe som naturligvis skremmer meg. Etter en stund går det over, men så tenker jeg så mye på det at det kommer igjen. Kommer når jeg er stresset, men også når jeg bare sitter og "slapper av". Det hele endte med at jeg ble bekymret, gikk til fastlegen og sjekket igjen. Noen timer etter denne legetimen, ringte sykehuset og ville legge meg inn, og det snarest.

Jeg ble livredd og fikk panikk. Hele sykehus-oppholdet var preget av mye angst for meg. Jeg var redd det var noe alvorlig galt, og tenkte konstant på livet og barnet i magen. Jeg ville også bare bort i fra sykehuset.

Hele oppholdet på sykehuset var en eneste lang ventetid. Tok forferdelige prøver som satte panikken i full gir, og fikk svar på disse. Alle var fine, og lungene mine var så bra som de kunne bli. Blodprøver var fine også. Med andre ord er det ingenting som viser noe sykdom som skulle gjøre det vanskelig å puste.

Legene konkluderte med at jeg skulle få tett oppfølging grunnet graviditet, og heller komme tilbake etter fødsel for å sjekke opp i lungene da. Dette skremte meg, for da høres det jo ut som det er noe gale med meg alikevell? Jeg klarer ikke tenke at desse pusteanfallene og trykket i brystet bare er angst, selv om legene sa at det mest sannsynlig var derfor.

Jeg er bare så redd. Redd for meg selv og barnet i magen. Redd for fremtiden. Jeg vil bare føle meg frisk og ikke tenke på pusten konstant.

Kan dette med pusten virkelig bare være angst?
Avatar

Mest sannsynlig angst

jan 26 2021 - 12:49
Hei!

Det er nok mest sannsynlig angst. Jeg har slitt med det samme, i perioder så begynner jeg å føle det samme som du beskriver med pusten. Det blir liksom en ting som en ubevist gjør så begynner man å tenke på det, deretter blir det angst. Jeg kan jo ikke med sikkerhet si at det ikke er noe annet, men jeg kan si det er nettopp det jeg har opplevd. Med tanke på at legene også sier det samme så vil jeg tro at du bare kan puste ut og ta det med ro. :)

Det at de vil at du skal komme inn og sjekke lungene etter fødsel er bare for å dobbel sjekke at det ikke har skjedd noen endringer og for å betrygge deg. Om det hadde trodd det var noe galt med lungene dine så hadde det gjort mer sjekker - så tror nok dette bare er en tryggende sjekk senere så at du kan slå deg til ro med at det er angst.

Du går jo gjennom litt forskjellig når du er gravid som stress osv? Det kan jo ofte trigge angst og diverse enklere, da er det ofte lurt å tenke positivt å ha noen gode puste teknikker.

Ønsker deg alt godt :)

Avatar

Re: Kan dette virkelig være angst?

jan 27 2021 - 22:42
Hei kjære deg!
Jeg er enig med hun over her. Dette er nok "bare" angst, men legen er sikkert forpliktet til å ta noen prøver for å dobbeltsjekke at det er bra etter fødsel, ettersom du er gravid nå.

Da jeg var gravid med mitt første barn slet jeg med det samme. Klump i halsen, fikk ikke puste, panikkangst. Etter fødsel utviklet jeg fødselsdepresjon. Derfor anbefaler jeg deg til å få hjelp med angsten og tankene nå. For meg hjalp det å tenke at dette er bare i hodet mitt, hver gang jeg fikk "pusteproblemer", da roet det seg etter hvert. Håper så inderlig du får hjelp og klarer å sortere tankene og bli kvitt angsten.

Jeg sliter fortsatt med angst i forhold til pust jeg også, det er helt forferdelig å ha det sånn :( og dessverre ikke mange som forstår der ute i det virkelige liv.

Lykke til videre til deg!
Avatar

Re: Kan dette virkelig være angst?

jan 28 2021 - 21:58
Tusen takk for så gode og omtenksomme svar!

Ja, jeg skjønner at de gjør dette for å passe på meg og være på den sikre siden. Graviditet er jo en påkjenning for kroppen.
Synes bare det er så vanskelig, da jeg aldri har opplevd noe lignede som dette. Går hele dagen rundt og tenker at jeg er dødssyk. Klarer ikke se positivt på graviditeten.

Men jeg har fått time me jordmor, og hun skal følge meg tett opp nå mot fødsel. Det tror jeg blir bra! Skal gjøre alt jeg kan for at fødsel og resten av graviditeten blir fin.

Pusteproblemer knyttet til angst er fælt, og som du sier er det ikke mange som forstår. Godt jeg kan komme her og skrive om det til mennesker som har det slik selv!

Igjen; tusen takk.
Til forsiden