Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan dette være angst??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan dette være angst??

april 3 2020 - 17:08
For ca. 3mnd startet de første symptomene, mao i starten av januar..
Foranledning: Hadde de ganske tøft med skole og fikk en dårlig karakter som trakk stemningsleiet langt ned rundt juletider. Gikk omtrent fra 20.des til 10.januar og engstet meg for svarene på eksamenene. Begynte å se for meg ekstra år på studiene pga. stryk osv.. Det gikk ikke så galt, men var ikke letter da jeg fikk resultatet på en fredag. Påfølgende helg kjente jeg ingenting, alt var fint..

Så kom mandagen og jeg fikk plutselig brystsmerter og hjertebank, noe jeg aldri har opplevd tidligere.. Tenkte dette kun skyldtes stress så lot det være. Dagene gikk og jeg fikk økende brystsmerter og en nedstemthet jeg ikke har opplevd tidligere. Da dette hadde vedvart i kanskje 3 uker begynte jeg og skjenne diffuse smerter i begge underarmer og legger.. Samtidig følte jeg at alle ledd begynte å lage knekkelyder, som ikke er smertefulle. Har også hatt smerter i bakhodet (særlig uttalt), men også i resten av hodet. Kanskje en uke etter disse smertene inntraff startet leamusen, nå har jeg leamus overalt daglig. Det som særlig plager meg er den i tinningen.. Føler også ryggen «pulserer» når jeg ligger i sengen.

Etter dette var jeg «dum» nok til å starte full egendiagnostisering gjennom nettet, noe som SELVFØLGELIG gjorde alt verre. Reiste til legen etter dette, som mente det kun var stress og jeg fikk såvidt lov til å ta CRP.. Alt fint der, men følte fremdeles at noe måtte være galt, alt stemte jo med de symptomene jeg hadde lest om på grusomme sykdommer. Reiste så til ny lege som hørte noe mer, men også virket veldig forutinntatt ( noe jeg kan skjønne når jeg kommer med diagnoser stilt ut i fra subjektiv sansing).. Denne legen var derimot villig til å teste meg for nærsagt alt.. Har tatt nesten alt som er mulig å teste gjennom blodprøver + EKG..
Resultatet: Alt er fint, bortsett fra litt vitamin D mangel...

Dette er 1mnd siden, har også tatt nye for å verifisere de første og alt var fint da også..

Så til i dag:
Har nå oppdaget brun/mørk/rødaktig seig ørevoks i venstre øret og frykter dette er alvorlig.. Men vil egentlig ikke gå til legen med dette, da jeg frykter dette kun vil gi meg «blod på tann».. Føler også noe smerte i begge ørene.. Har smerter i muskler/skjelett som flytter seg rundt på kroppen, men er særlig uttalt I høyre arm og venstre legg.. Disse kommer og går uavhengig av om jeg trener (Belaster) eller ikke. Har trykk i begge ørene og føler kjeven er «rar», noe jeg tror og håper skyldes stress.. Har ikke nedsatt allmenntilstand, men er kognitivt på bærtur!! Ingenting er gøy og tenker bare på ulike symptomer og sykdommer..
Har sluttet å Google og sosialiserer veldig mye i forsøket på å få bukt med dette, men hjelper ikke.. Klikke lydene i hele kroppen, de diffuse smertene... Leamus som opptrer hvor den vil, når den vil..
Tror egentlig dette er sykdom, men prøver virkelig å overbevise meg om at det er psykisk.. Har ikke hatt helseangst tidligere.

Noen med lignende historie?
Er jo blytungt, klarer nesten ikke fokusere på skole.. Av alt er dette mest irriterende, da det ødelegger så mye..

G 23
Avatar

Hei

april 4 2020 - 14:48
Dette kan absolutt være stress og angstrelatert ja. Men har du sjekket at dvit nivå er oppe igjen (tar du tilskudd?) og har du blitt sjekket for andre mineraler, slikt som jern, magn, kalsium, kalium? Og stoffskifte?

Det bør tas nye prøver etter 3 mnd, for å se om d vit har normalisert seg. D-vit mangel kan gi muskel og skjelettplager, depresjon...

Lykke til, håper det snart blir bedr for deg! Ville nok også kuttet ut kaffe, sukker. Mer grønt. Og at du får nok søvn, legg inn avslapningsøvelser hver dag. Gjør noe du liker :)
Avatar

Status quo?

aug 27 2020 - 01:05
Angst eller ikke, dette ser ikke ut til å forsvinne med det første..

Har siden forrige innlegg fått følgende symptomer (i tillegg)
-Økende frekvens og hardhet i leamus (skremmer meg at jeg føler meg rar der leamusen er som værst)
- Rar følelse i halve ansiktet (føles slitent, følger ikke helt med, mye leamus)
- Sviende følelse og stivhet i venstre lår.
- Svakhetsfølelse i begge hender, spesielt tommelen på høyre hånd (stiv og rar når jeg bruker mobilen)
- Sug i brystet (spesielt om kvelden)
- Svimmelhetsfølelse inntreffer med utgjevne mellomrom (varighet i 1-3 time ca)

Dette har ledet meg inn på en rekke nevrologiske undersøkelser både i det private og offentlige. I tillegg til et utall timer hos allmennlege.. Resultatet: Ingen funn, overhodet ingenting!

Ved sist legetime sa legen min til meg: Dine symptomer er reelle, jeg kan kjenne det knekker og du er øm her og der. Problemet er at psyken kan forårsake slike symptomer.

Har lest mye om helseangst og ser at dersom en sykdom/ symptom blir avfeid av lege har de en tendens til å forsvinne.. Så dukker det opp nye symptomer og kjøret er i gang igjen. Hos meg vedvarer 90% av symptomene, uavhengig av hva legen sier.

Dette har nå ødelagt nesten alt de siste 7 månedene, er så frustrert og lei. Kjenner etter 24/7 og klarer/tørr ikke ligge med den delen av ansiktet som føles rar mot puten. Tør ikke bruke hendene nevneverdig i frykt for å oppdage nye/ forverrede symptomer.. Har også pratet med teraupaut, men hun mente jeg ikke led av noe tydelig helseangst. Noen med lignende erfaring?
Til forsiden