Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan angsten skifte gear og øke i styrke?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan angsten skifte gear og øke i styrke?

okt 2 2019 - 17:37
Har hatt panikkangst i nærmere 4 år, anfallene har stort sett kommet i spesielle situasjoner (små/trange rom) somatiske symptomer som hjertebank, følelsen av å besvime, uklart syn.

Etter hvert som jeg fikk kunnskap om hva panikkangst er senket styrken av anfallene seg og jeg vil si jeg mestrer dem perfekt og seiler igjennom dem. Gir anfallene lite oppmerksomhet og lar den bare selie forbi. Har stort sett kontroll og lar dem passere uten det påvirker livet mitt stort.

Har pleid og klassifisere dem i styrke fra 1-10, hvor 10 er helt uutholdelige. I det siste har det bare vært mini anfall på typisk 2-3 på skalaen.

Så etter en periode med mye stress (ny jobb) føler jeg anfallene bokstavelig talt har skiftet gear. Helt uventet fikk jeg et anfall som jeg vil kalle 50 i styrke. De somatiske symptomene var litt annerledes og kom som pulsering fra tinningen, ufattelig svimmel nesten som promille. Videre svettet jeg mer fra hendene en normalt. Ettersom anfallet øket så i styrke og endret litt karakter var det nærliggende å tenke tanken på at nå blir jeg gal, og innleggelse er neste stopp. Fryktet nokk dette var begynnelse på psykose. Etter en tur hos legen ble det avkreftet og at det jeg opplevde ikke var noe psykose men et kraftig panikkanfall.

Ting ordnet seg og det gikk over.

Nå har jeg påny fått sterk angst som varer lengre, angsten oppstår i samme situasjoner som panikken men gir seg ikke etter 15 minutter som er vanlig for meg. Idag var det sterk angst i mer eller mindre i 3 timer i strekk. Symptomer er rask PULS, uklart syn og stresset følelse i kroppen samt trykk i hodet.

Den stressede følelsen i kroppen gir seg ikke når jeg er i trygge omgivelser. Klarer liksom ikke slappe av.


Spørsmålet mitt er om noen har hatt det slik jeg beskriver?
Til forsiden