Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan angst forsterke symptomer på ting man frykter

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan angst forsterke symptomer på ting man frykter

des 15 2018 - 19:03
Hei

Har noen erfaringer med at angsten kan forårsake symptomer eller øke noe man allerede har. Har erfart dette før men denne gangen er det litt annerledes. Har de siste ukene vært sykt redd for tinnitus, jeg vet jeg har hatt en svak pipelyd når jeg legger meg om kvelden men den har aldri plaget meg. Men siden jeg begynte å stresse over at det kunne bli verre å ødelegge livey mitt har jeg hørt den mye tydeligere, og når det er annen lyd rundt meg og jeg aldri i verden hadde hørt den så er det akkurat som om jeg «føler lyden» i øret. Kan dette være forårsaket av angst. Kan angst forsterke opplevelsen av lyden og lage denne «følelsen»?
Avatar

Re: Kan angst forsterke symptomer på ting man frykter

des 15 2018 - 20:56
Hei! Jeg er i akkurat samme situasjon. For et par uker siden la jeg merke til en pipelyd i det ene øret mitt da jeg skulle prøv å sove. Når lyden fortsatte å komme tilbake hver kveld, ble jeg superstressa. Sliter masse med helseangst. Nå er det alt jeg klarer å tenke på. Lytter etter lyden hele tiden og synes den blir 10 ganger verre når jeg skal legge meg. Har ikke sovet en hel natt på to uker. Er livredd for at det skal vare evig! «Godt» å høre at vi er fler. Har du vært hos lege?
Avatar

Re: Kan angst forsterke symptomer på ting man frykter

des 15 2018 - 21:56
Ja jeg har vært hos lege. Hun sa det var vanskelig å si om det var tinnitus eller ikke da det ofte er vanskelig å finne ut. Men hvos det var tinnitus var det mest sannsynlig bare å roe seg ned å lære seg å leve med dey. Hun sa også at angst, stress og søvnmangel forsterker lyder i hodet. Men jeg vil helst at dette bare skal være et nytt angstfenomen og at det går over snart. Har vært igjennom denne angsten før, gikk over av seg selv plutselig og har ikke tenkt på piping på flere år. Ble påminnet pipingen her om dagen og har siden det ikke klart å tenke på noe annet, og hører den konstant fordi jeg går og lytter.
Avatar

Re: Kan angst forsterke symptomer på ting man frykter

des 16 2018 - 15:51
Tror angst kan forsterke absolutt alt da man blir hypersensitiv. Jeg har hatt tinnitus siden 2011 og stress forsterker den. Har lært meg å leve med den iog noe som hjelper meg mye når jeg skal sove er å ha på en vifte (pga. lyden). Den liksom overdøver lyden av tinnitus. Det verste man kan gjøre er å sitte i et stille rom og lytte etter den. Ha på TV, musikk, hva som helst. Beskytt ørene på konsert osv. Tinnitus er absolutt håndterbar hvis man kan lære seg å fokusere på noe annet. Be om henvisning til audiograf. Der kan man få tilpasset høreapparater med tinnitusmaskerer (har det også, noe som hjelper utrolig).

Lykke til!
Avatar

Re: Kan angst forsterke symptomer på ting man frykter

des 21 2018 - 01:03
En annen ting som kan være verdt å gjøre noe med er nakkeproblemer, som kan være direkte årsak til Tinnitus. Spente, stive, harde nakke og skulder muskler.
Avatar

Re: Kan angst forsterke symptomer på ting man frykter

jan 4 2019 - 23:55
Angst kan helt klart forverre allerede symptomer.
Jeg kan prøve å lette tankene dine med at hvis du sitter i et helt tomt og stille rom, så er det ikke stille, vi alle/fleste har nok en frekvens som vi hører. Din frykt for tinnitus gjør nok at du hører lydene mer bevist, på grunn av at ditt fokus er rettet mot tinnitus.
Avatar

Tinnitus

jan 7 2019 - 11:01
Jeg fikk tinnitus når jeg leste dette innlegget, så ja- jeg tror virkelig at man kan forsterke symptomer ved å fokusere på de. Jeg opplever det samme om dagen mtp lammelser i armene. Dette har økt på voldsomt etter jeg begynte å bite meg merke i det. Lite sannsynlig med en reell forverring på den måten (hos meg)- veldig stor sannsynlighet for at det fordi jeg har fokusert på det.

Jeg er forresten ikke plaget med tinnitus fra før-men tror jeg må legge det bak meg nå før jeg får det.

Til forsiden