Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jul nærmer seg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jul nærmer seg

des 12 2019 - 16:59
Nå nærmer jul seg og det er stress overalt.Gaver skal kjøpes man skal i selskap det skal spises mat og være med familie.Det er julemusikk og så mange julefilmer å velge mellom"Alt skal være perfekt mens det egentlig er mørkt også mange ensome som har ingen.Folk som ikke blir invitert på selskap og familie konflikter og uenigheter.Det er så mye som er fasade faktisk at alt ser perfekt ut utad mens det er langt ifra også blir jo folk sjalu på andre hvor fin jul og hvor lykkelige andre mens man egentlig ikke vet om det er så lykkelig el bare utad og overleve rett og slett komme gjennom jula.Mange som er ensome er ekstra sårbare rundt jula for alt et så stort rundt juletida og vi blir påminnet hele tida hvor perfekt alt skal være men det perfekte eksisterer ikke.Hva mener dere?gleder dere dere til jul el gruer dere?Mener dere det er mye fasade og overdrevet rundt juletida?
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 12 2019 - 21:35
Veldig mye forventninger man bygger opp i alle fall. Mange tror det skal bli så bra. Men det gjør det nok ikke for de fleste.
Avatar

Appelsintryne

des 13 2019 - 01:13
Helt enig med deg at man bygger store forventninger for alt skal jo være perfekt på fasaden men tror mange gleder seg til det er over jula.Jeg tror det.
Avatar

Glede seg til jul?

des 13 2019 - 03:08
Jeg syns jula er oppskrytt. Jula er en forbruksfest uten like. Jula er dyrevelferdsmessig helt forkastelig, uker og måneder før jul har det blitt drept tusener av skrekkslagne dyr på samlebånd i landets slakterier, for at enda større kjøttmengder enn vanlig skal nå butikkhyllene. Det syns jeg er trist og det gjør meg sint. Jul er å reise hjem til hjemplassen møte familien og feire jul med dem. Mine søsken har de tingene jeg ikke har , egen familie med barn og kjæreste. Jeg glad på dems vegne selv om det er problematisk. jeg liker best når julen er over.
Avatar

Hei

des 13 2019 - 04:11
Jula er jo oppskrytt men det er likevel fint med stemningen det er pynta overalt det lyser.Julemusikk overalt og julefilmer og jula er jo å være med familie.Jeg skjønner den der at du tenker på søsken som har barn.Jeg har heller ikke barn.Det er en sorg for meg jeg er så ulykkelig på grunn av det også.du er sikkert glad for nieser og nevøer.men jeg tenker mye på noen har ingen.ikke ett menneske å være med.Jeg tenker noen ganger er det bedre å ha noen å krangle med enn å ikke ha ett menneske å krangle med engang.Samtidig er det jo mange som har familiekonflikter også som blusser opp.Derfor tenker jeg når noen tenker alle andre smiler og er så glad og fornøyd mens jeg har det grusomt så bør man tenke omigjen for det vet ingen hvordan andre har det.og hvis det er noe jeg ikke liker er de som bare ser seg selv og tror de har det verst selv.men i juletiden er det nok store forventninger hvordan alt skal være også fins det ingenting som heter perfekt.
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 13 2019 - 22:42
De fleste blir nok skuffet. I alle fall voksne. Men noen har ikke store forventningene,da blir man ikke skuffet... men vet ikke, jeg bryr meg ikke så mye selv. Bare virker som det er noe stort pågang.
Avatar

Hei

des 13 2019 - 22:54
Jeg tenker nok det samme jo større forventninger man har til jul og hvordan alt skal være jo større skuffelse får man hvis ting ikke går bra.best å tenke det som skjer det skjer uansett.
Avatar

pssssst

des 13 2019 - 23:22
du har viktige poeng mrsfreak
og likeså gameofthrones
DET ER INGEN GLAD JULESTEMNING PÅ SLAKTERIENE
min såkalte far har gitt meg mange traumer
hans bursdag lille julaften ødelegger det hele allerede fra starten av
og når jeg 3.juledag mistet min høyt elskede hund
og 1.nyttårsdag gikk min kjære mormor bort
ja så er liksom tragedien uungåelig
likeså den kvalme kjøpsfesten vi i vesten har
det finnes folk i verden som ikke vet det er jul en gang!!!!!
Avatar

Jeg tror ?

des 14 2019 - 11:46
Jeg tror folk skal slutte å overtenke og planlegge. Jula er en helt vanlig dag. Jeg tror mange vil fått en bedre jul da, alt blir ikke perfekt.
Avatar

Fargene

des 14 2019 - 13:49
Begynner å sette litt pris på fargene igjen. Ellers så vekker jul mye vonde følelser. Alt man ikke har. Vil heller hatt noen å småkrangle med enn å være alene. Mye krangel er kanskje like ille...
Avatar

Hei

des 15 2019 - 01:27
Trist å høre Alien om hvor mye du gruer deg til jul.Tenker på deg.enig at jula er en vanlig dag og vi må starte å tenke på andre mennesker i verden som lider og det er ingen selvfølge å ha alt perfekt at julegaver skal være perfekte fins barn i verden som får ingen julegaver men ber om mat på bordet.Det perfekte eksisterer ikke.Det å tilbringe tid med familie og være sammen er det viktigste.
Avatar

enig

des 15 2019 - 19:25
mrsfreak har rett
samhold - familie og venner
er det viktigste
noen kloke ord
det viktige er ikke hva du har på bordet
men hvem som sitter på stolene rundt
la kjærligheten stå i fokus venner ;)
Avatar

Andre som lider

des 16 2019 - 12:46
Er det vi skal muntre oss opp på? At andre ikke har mat i verden?
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 16 2019 - 16:31
Ikke for å muntre oss opp, Redsinder, men heller for å sette ting i perspektiv. Det kan være greit å gjøre det innimellom. Ellers er det helt legitimt å føle det man føler rundt jul, og ellers. Viktig å anerkjenne egne følelser for det de er, men kanskje prøve å se etter noe å være takknemlig for også. Det er iallfall noe jeg øver meg på når jeg har overskudd til det.

Jeg er ikke den som har det dårligste forholdet til jul, men psykiske og fysiske utfordringer skaper en del frustrasjon og bitterhet året rundt. Likevel føler jeg meg i år ganske rik, til tross for å være økonomisk begrenset av å ikke kunne jobbe. Jeg har mat på bordet, en seng å sove i, et varmt hjem, et sosialt nettverk og mer til.

Kanskje det er en god tid for å føle solidaritet med andre her i den nære og fjerne verden som også bærer byrden av å ikke få avgjørende behov dekket, og å være til støtte på de måtene vi kan, så blir høytiden (og resten av året) forhåpentligvis litt mindre tung å gå i møte.
Avatar

Hei

des 16 2019 - 17:12
redsinder nei ikke muntre oss opp på men å faktisk sette pris på ting.Nettopp det jeg mente gummihjerte.Du skjønte den.Redsinder noen ganger må vi faktisk tenke litt på de menneskene i verden som faktisk ikke har mat på bordet som ikke har sted å bo.Hadde vi tenkt mer på dem hadde vi vært mer takknemlige over ting også.Sånn som for eks julegaver.Det er ingen menneskerett å gi el få gaver.I Norge fins det relativt fattigdom det er ikke den samme fattigdommen som fins i enkelte land.
Avatar

bra svar

des 16 2019 - 19:37
mrsfreak og gummihjerte
dere har så rett så rett
vi i norge bør faktisk tenke over
at vi er veldig veldig heldige
jeg sier ikke alt er perfekt her
det finnes barn og dyr som lider
noe som gjør meg ekstra forbannet
enten vi snakker om
fattigdom
alkohol/narkotika
seksuelt misbruk
krangling/bråk
vanskjøtsel
med mer!
har du et vanlig "kjedelig" liv
takk herren for det
og lag deg forsetter for det nye året ;)
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 16 2019 - 19:56
Jeg frykter ikke julen, men hva skal skje ETTERPÅ.
Jeg vet ikke hva 2020 har for meg. Et jævla vanskelig år eller stor glede ? Livet eller døden ? Himmel eller helvetes mareritt ?
Avatar

altså blaafisk

des 16 2019 - 20:08
ingen av oss vet hva 2020 bringer
jeg har alltid tenkt
det kan ikke bli verre
men det kan det!!!!!
du har ikke møtt bunnen
før du forstår at det kun er en illusjon
for du kan alltids synke dypere
det kan alltids bli svartere
takk herren for alt du har
i stedet for å klage til djevelen
for alt du ikke har :(
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 16 2019 - 20:46
Blaafisk, jeg blir veldig nysgjerrig; når du flere ganger blir oppmuntret til å oppsøke noen i helsevesenet som kan hjelpe deg med å forbedre din psykiske helse, hva er det som stopper deg fra å gjøre det?
Avatar

Jeg gleder meg til Jul

des 16 2019 - 21:21
De siste 10 årene har jeg ikke feiret jul med familien min, og etter at jeg begynte med maskefri jul ser jeg frem til høytiden og gleder meg til jul og juleferie.
Avatar

Hmm

des 16 2019 - 21:44
Her var det mye bra skrevet fra flere av dere.Eneboeren det var godt å høre at du gleder deg til Jul.det fins på en måte ikke riktig el gal måte å se hvordan hver enkel ønsker å feire jul.Det perfekte fins ikke uansett.Mennesker tror alltid andre har det bedre enn en selv el min smerte er verst.tro meg med årene har jeg lagt mer og mer merke til det.Jeg syns bare at vi må tenke noen ganger over det istedet for at man alltid sjal klage på noe så må vi faktisk tenke at det fins mennesker og barn i verden nå som er i nød som ikke har tak over hode vann el mat.Vi skal ikke ha dårlig samvittighet over det av å tenke det men sette mer pris faktisk på ting enn at det alltid er meg meg meg.
Avatar

Funker ikke

des 16 2019 - 21:46
Åh, jeg har solidaritet. Sterk medfølelse. Det gjør meg trist på andres vegne. Ikke gladere på egne... skjønner ikke hvordan det der funker for andre. Men funker det for dere så støtter jeg den tankemåten
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 16 2019 - 21:55
Det er viktig å sette ting i perspektiv. Der finnes mennesker i Norge også, som ikke har mat på bordet og varme klær. Det er ca 300 som har bedt om Julehjelp via Finn.no. Det er leit!
Avatar

Redsinder

des 16 2019 - 22:12
Hva mener du med det.redsinder mener du seriøst at du ikke klarer å sette pris på ting og tenke hvor heldige vi er som bor i Norge.at du slipper å se døde lik rundt deg.avmagrede barn som er så tynne at det er vondt å se på.Steder hvor du ikke har livsreddende medisiner.Det dreier seg om å tenke ok det fins mennesker i verden som har det verre enn meg ikke for at du skal være glad på dine vegne men av sympati og empati for andre av tristhet fordi fins folk som har det slik.Eneboer enig med deg viktig med perspektiv og det fins mennesker i Norge som ikke har mat på bordet el sted å bo men her kan de likevel få hjelp men det er mest skammen som gjør det vanskelig for folk her.skammen av å be om hjelp.Frelsesarmeen og kirkens by misjon hjelper jo mange mennesker men for noen er det skambelagt å be om hjelp.i Norge er det relativt fattigdom mens i noen andre land så er det selveste fattigdom.det er trist mange skammer seg her for å be om hjelp så de får det bedre i juletida og ellers i året.
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 16 2019 - 22:23
Folk skammer seg for å være fattige i samfunn som Norge. Og det har jeg full forståelse for. Mange lever jo over evne, og utad ser det jo flott ut, og naboen blir sjalu. Men med de nye lånereglene, så kommer vi til å få ny en økning av folk som trenger hjelp og jeg håper at vi får ny regjering i 2021. At det kun er relativ fattigdom i Norge er jeg helt uenig i. Det er fattigdom i Norge.
Avatar

Hei

des 16 2019 - 22:32
Jeg håper også vi får ny regjering.de her er forferdelige.så det må vi satse på.Altså det er det man kaller fattigdom i Norge relativ.Har du ingenting på konto ikke penger til mat el noe så søker man til sosialkontoret når de hjelper deg selv om det er lite for en selv så får du dekket til måltid.I ett fattig land fins ikke sosialkontor.Har du ikke penger så har du ikke penger.hvis du får innvilget kommunalbolig her og ikke har noe penger kan du søke om hjelp til husleie og du kan få dekket husleie.Man lever fattig og uforutsigbart sammenlignet med andre i Norge men sammenlignet med andre land så er det ikke fattigdom på samme nivå.

Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 16 2019 - 22:51
Hvilen andre land. Vi må jo sammenligne oss med land som har demokratisk styresett og samme levestandard.
De fattige i Norge, er de som lever over lenger tid på sosialstønad, er uføretrygdet og lavtlønnetyrker. For å leve på hjelp fra Nav går helt greit noen år, men det å leve på et minimum i 20-30-40-50 år gjør noe med deg.
Og et minimum i Nav er under enn hva Eu og OECD sier er fattigdomsgrensen. Vi har 12% som lever under den i Norge.
For å få bort skammen om for å be om hjelp, er det en god ide å fjerne ordet relativ. Tror det at vi tenker at det kun er relativ fattigdom i Norge og ikke absolutt fattigdom gjør det vanskeligere for den det gjelder å be om hjelp.
Avatar

Hei

des 16 2019 - 23:08
Nå tenkte jeg mer på Afrikanske land el Syria altså virkelig fattige land men hvis vi sammenligner oss la oss ta ett eks Sveits i Sveits er det mer vanlig å leie bolig enn å kjøpe for det er altfor dyrt.Der leier de i flere år mens i Norge er det best å kjøpe for det lønner seg mer.I Norge tjener folk mer dermed er alt dyrere.Sosialen et jo ikke meningen man skal leve på i 20 30 år det er jo nødhjelp til å dekke mest nødvendige selvfølgelig kan du ikke leve av det lenge.Men i Norge så har man bedre ordninger enn selv i land som man sammenligner seg med.tA ett eks julegaver mange blir langt nede fordi man har lite penger og har ikke råd til julegaver.Julegaver er ingen menneskerett.dEt handler ikke om liv og død om man ikke har penger til julegaver.i fattige land er det luksusproblem.Men hvis man sammenligner seg med andre rundt som har bedre inntekter og som har råd til dyre julegaver da ser man mer fattigdom.Skillet mellom de som har større inntekt og de som har mindre er for stor og da blir det mer synlig jo mer synlig jo mer skam jo mer fattig føler man seg.Sosialen skal jo dekke det mest nødvendige og skal være nødløsning men vet jo mange ender opp på det mange år.noe som ikke er bra.
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 16 2019 - 23:53
Hvorfor vi er så opptatt av å eie i Norge har med historien vår å gjøre, vi hadde ikke stemmerett om vi ikke eide egen jord i gamle dager.
Det er veldig mange som er avhengig av støtte fra staten i åresvis. De er fattige i dagens samfunn.
Vi har over 100 000 tusen barn i Norge med foreldre som lever under fattigdomsgrensa. Nei, det er ingen menneskerett å få julegaver, men jeg tror at av det over 100 000 tusen barn i Norge som står i fare for å ikke få gaver blir veldig, veldig lei seg om det ikke blir en gave til jul. Husk at skolen, media og sosialemedier bidra til forventningen til barna. De er de som kjenner skammen på kroppen.
Men du og meg som voksene, vi kan droppe gavene
Avatar

Relativ fattigdom

des 17 2019 - 00:02
Er faktisk ekstremt viktig. Fysisk fattigdom tar knekken på deg fysisk, og relativ fattigdom tar knekken på deg psykisk. Ja, eneboeren, det gjør noe med en.

Mrs freak. Jeg tenker på å ville dø hver dag. Selv uten lik liggende rundt på gatene, tenker jeg på det. Det handler ikke om å ønske at det skal ligge lik strødd om i gatene. Det handler om at jeg får det på ingen måte bedre ved å tenke på disse tingene. Det å skulle tenke mer på lidelsen i verden blir bare mer press og hjelper ingenting på depresjon
Avatar

Hei

des 17 2019 - 00:14
Det er fint å høre deres meninger om nettopp det her.helt enig at det er skolen og media som bidrar til forventningene til barna.Alt skal være perfekt i dag samtidig som det perfekte ikke fins.Mange gleder seg til julen er ferdig samtidig noen mennesker ønsker frivillig å være alene i juletida og da blir det rart for alle andre at det må være noe galt med en hvis man ønsker det.samtidig på den andre sida fins det mennesker som har ingen å være sammen med i jula og er så ensome.Det viser hvor forskjellige vi mennesker er eneboeren og vet mange barn også er fattige i Norge og det er leit.Redsinder mente ikke å såre el krenke deg med det jeg er jo ingen psykopat at jeg skal føle bedre hvis andre lider men jeg ønsket å få frem hvor viktig det også er å tenke på mennesker som har ingenting hvor ferferdelig det må være for dem også.skjønner at selv uten lik ønsker du å dø hver dag for depresjon er tunge ting og jeg håper du får hjelp for det.vet hvor håplost ting føles har flere selvmordsforsøk bak meg kjenner til alt det tunge så jeg mente ikke å såre el krenke deg.håper du får hjelp.
Avatar

Deprimert til deprimert

des 17 2019 - 00:26
Det går bra. Vi har en åpen dialog her. Deprimert til deprimert. Det du sier med psykopat er interessant. Jeg skjønner jo at denne tankegangen kommer delvis fra empati. Kanskje helt? Jeg bare forstår den ikke. For meg føles det bare rart å skulle være takknemlig for å ha det bedre enn andre...
Avatar

Redsinder

des 17 2019 - 00:31
Du har misforstått det jeg mente er at det er viktig å tenke på de menneskene som ikke har mat på bordet sted å sove fordi jeg er faktisk så trist og lei meg av å tenke på de menneskene hvor forferdelig de har det.
Avatar

Jeg

des 17 2019 - 00:57
forstår at det er trist å tenke på. Så hvorfor skal man tenke mer på det, når man er deprimert i Juletiden. Var det ikke meningen å få det bedre i Jula?
Avatar

Jeg vet

des 17 2019 - 01:03
Men tanken på barn og voksne som ikke har mat på bordet seng å sove som er så fattige gjør at jeg blir så lei meg på dems vegne.ikke lett å bare ikke tenke på det.
Avatar

Sant

des 17 2019 - 01:09
Empati
Avatar

Hmm

des 17 2019 - 14:07
Ja det vil jeg si Redsinder.blir utrolig lei meg for alle de rundt i verden som ikke har noe å spise el sted å bo.
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 17 2019 - 19:44
Hva skal dere spise på selveste kvelden? Kan vel ikke være noe annet enn ribbe eller pinnakjøt?
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 17 2019 - 20:39
Heldigvis er julens tradisjonsmat billig. 1 kg ribbe, noen poteter og en pakke surkål kan man få for prisen for en grændis. Er jo "priskrig" på en del julesnacks og.
Avatar

Hei

des 17 2019 - 23:14
Vet ikke ennå jeg men du har rett mye til rimelig pris mat og snacks.i dag ordna jeg med julegaver.er du ferdig med det?
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 17 2019 - 23:30
Her blir det pinnekjøtt på julaften. Det beste jeg vet. Jeg har bare heldigvis bare en gave igjen, og en storhandel på mandagen, så er jeg klar for jul(efred)
Avatar

Hei

des 17 2019 - 23:37
Ikke sant deilig å bli ferdig med gaver selv om jeg elsker å gi gaver.jeg syns det er koselig å gi gaver til folk.det gjør meg glad hvis de blir det.
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 17 2019 - 23:40
Samme her. Jeg liker godt å gi gaver og er ikke så opptatt av å få selv.
Avatar

Hei

des 18 2019 - 17:02
Det er det å se hvor glad folk blir når de får gaver.og når det er mye rundt meg med angst og alt som følger med kan jeg prøve å tenke på gaver og ting å styre med.
Avatar

pssssst

des 18 2019 - 17:14
synes mrsfreak
flere gode poeng
for
er det slik
alt som gjør meg trist
skal jeg ikke tenke på?
alt som er vondt
skal jeg ikke forholde meg til?
LIKEGYLDIGHET
ER KJÆRLIGHETENS
VERSTE FIENDE
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 18 2019 - 18:47
Blir bra å bli ferdig med det. Som med alt annet her i livet.
Avatar

Hei

des 18 2019 - 22:59
Takk for fine ting dere skriver.appelsintrynet syns du det bare er slitsomt.selv om mye stress i desember tenk når januar kommer den er så mørk og lang måned.
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 19 2019 - 15:11
Syns ikke det er noe mer stress jeg, det er bare tragisk.
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 19 2019 - 21:14
Januar er mer skremmende enn jula. Jeg vet ikke hvor raskt skal livet drepe meg.
Avatar

Januar

des 19 2019 - 21:18
Hmmm ja... Januar. Desember har i det minste farger
Avatar

Hei

des 20 2019 - 00:39
Det er jo nettopp derfor.Desember er det farger og det er pyntet og fint.mensjanuar kald mørk og mange dager.man kan bli enda lettere nedstemt av det.Blir dere på påvirket av været i humør?
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 20 2019 - 06:02
Desember er den mørkeste måneden siden det er i desember sola snur.

Morn.
Avatar

Vær

des 20 2019 - 12:15
Blir påvirket av vær, ja. Men det kan gå alle veier. Noen perioder blir jeg skikkelig deppa av sterk varme og sol, og masse deilige mennesker som viser kroppene. Men kaldt vått vær i seg selv er vel det mest deprimerende været. Da frister det ikke å gå tur heller. Jeg får en sånn øde følelse av det. Som om mennesker har ingenting å stille opp mot naturen, men kan leve i en egoboble, hvis vi har sterk helse, gode jobber, og varme hus og biler.
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 20 2019 - 17:38
Pleier å være mer klarvær i januar.
Avatar

Hei

des 20 2019 - 23:28
Jeg er nok enig med dere der.men likevel finere med varmt vær enn mørket.ja folkens nå nærmer jul seg dag for dag.og jeg skal gi gaver i morgen noe jeg gleder meg til da jeg liker å se andre glade.
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 21 2019 - 01:31
Ja men det er lysere i januar når solen snur i desember og det er mer klarvær i januar... mulig januar er den kaldeste måneden, men ikke den mørkeste...

Men får håpe de liker gavene da...
Avatar

Hei

des 21 2019 - 02:33
Håper januar i år ikke blir så kald.ja håper jeg og de liker det men har jo kjøpt ting jeg vet de liker.likevel det er alltid vanskelig å si egentlig.hva med deg da og gavene
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 21 2019 - 03:54
Har handlet presanger ja!

Blir nok bare mildt og regn hele vintern, nå som klimakrisa har kommet.
Avatar

Hei

des 21 2019 - 04:02
Er du fornøyd med innkjøp.jeg er det men dumme angsten tar aldri ferie.
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 21 2019 - 04:32
Innkjøpet er sikkert greit. Ikke vet jeg.

Nei...
Avatar

Hmm

des 22 2019 - 01:06
Da er alle gaver delt rundt.ferdig med det altså.hva syns dere hvis en person sitter alene på balkongen el går rundt alene på julaften.tror du folk tenker at personen er alene i jula.
Avatar

Skal med folk

des 22 2019 - 01:27
Jeg tenker at personen sikkert skal med folk etterpå. Er du alene på juleaften?
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 22 2019 - 01:30
Det kan være flere grunner til at folk er å se alene ett eller annet sted 24. dsember. De kan f eks være ute og lufte seg, de har en annen eller ingen religion/kultur, de kan være drit lei hele greia, de kan nettopp være kommet hjem fra ferie eller det kan være noe min fantasi ikke strekker til for å finne årsak til at vi ser dette lille glimtet av hva de gjør akkurat da.

Det har vært mildvær og regn i tidligere år også. Jeg kan minnes at det har vært mildere på julekvelden enn på sankthansaften. Det kan nok hende at kulda setter inn når den bare får tenkt seg om litt ;-)

Det går an å fantasere å sette angsten på et fly til Bahamas, helt uten at det blir noe CO2-utslipp av det! Ønsk den en god reise og en vel unt ferie! (siden den skjer bare oppi hodet vårt, mener jeg, så kan vi i fantasien sende den på juleferie)
Avatar

Hei

des 22 2019 - 02:12
Jeg skal ikke være alene men jeg bor alene så etter å ha vært hos familie går jeg jo rundt alene og sitter på veranda seint alene.dérfor tenkte jeg hva andre kan tenke.
Avatar

Hei

des 22 2019 - 03:02
Jepp pratet om min situasjon når jeg er på vei til familie sågar jeg på gata er noen timer der også går jeg hjem og jeg sitter på veranda om natta og røyker mye og da tenker jeg på folk som ser innefra deres leiligheter meg røyke på veranda lenge for jeg sitter lenge på veranda.og det blir synlig ofte.så da tenker jeg når jula er der så blir det veldig mye mer synlig.
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 22 2019 - 03:06
Jeg trodde du var bekymret for noen andre du så alene.
Avatar

Hei

des 22 2019 - 03:21
Det er jo nettopp det jeg ser jo ikke andre gå alene rundt i nabolaget alene i jula.de kjører bil og oftest på besøk hos noen.slik har jeg opplevd det siste årene.derfor føler jeg meg dum der jeg går ut sv blokka enten flere personer el ingen.
Avatar

Empati

des 22 2019 - 09:20
Skjønner hva du mener. Man tenker andre legger merke til det. Jeg ville fått empati om jeg så det. Synes du det er en trøst om noen ser det og føler empati?
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 22 2019 - 09:58
Skammer du deg for å være alene...? Er det noe å skamme seg over da?
Avatar

Re: Jul nærmer seg

des 22 2019 - 11:19
Folk flest tenker mest på seg selv, så det er sannsynligvis ingen som vil henge seg noe særlig opp i noen som går eller sitter for seg selv den dagen. Folk legger gjerne merke til ting som stikker seg ut, men det betyr ikke automatisk at de gjør seg negative tanker om det de ser. Det kan like gjerne være at noen tenker at det ser godt ut å ta seg en blås i eget selskap i stedet for utholde en stressende julefeiring med familien.

De fleste av oss møter et hav hav av inntrykk hver dag, og det oppstår naturligvis ulike (ubevisste) tanker om situasjonene der og da, men de tankene passerer gjerne like fort som situasjonen er over, og så er det glemt. Man må altså regne med at andre mennesker rundt oss kan ha tanker om oss, men disse tankene er så flyktige at det er ikke noe å henge seg opp i.
Avatar

Hei

des 22 2019 - 16:59
redsinder jeg hadde nok ikke likt å føle at andre følger med på meg.hvis du skjønner.Appelsintrynet jeg skal ikke feire jul alene nei.Jeg skal innom familie men det jeg prater om når du drar alene til andre mennesker så ser jo folk en gå alene rundt.når jeg kommer hjem og sitter lenge på veranda ser de også fra de andre leilighetene at jeg sitter alene og røyker.Det var det jeg pratet om.Det er helt klart når man bor alene så drar man innom andre på besøk også kommer man jo hjem alene slik er det når man bor alene.Gummihjerte du har gode poeng der at folk stort sett tenker på sine ting og det er mye som skjer rundt at man er mest opptat av seg.men jeg er så opptat av at andre ser meg på veranda alene og følger med på meg og tenker stakkars hun for jeg sitter ellers veldig mye alene på veranda.men jeg skal til familie til jula og en kompis.
Avatar

Negativ oppmersomhet

des 22 2019 - 17:29
Enig... empati er fint, men noen ganger kunne jeg bedt folk stikke empatien et visst sted... Empati kan også bli en form for arroganse eller negativ oppmerksomhet. Igjen, empati er en god ting, så ingen misforstår. Bare at det er ikke nok for å føle seg som et likeverdig menneske
Avatar

Hei

des 22 2019 - 18:08
Empati er jo fint.Hvis ett menneske ikke har empati da er man jo psykopat men det jeg mener er at jeg har hengt meg oppi når jeg skal besøke andre til jul og går alene at andre fra nabolaget følger med å ser men i utgangspunktet så går jeg så pass mye rundt alle ser meg jo uansett og sitter på veranda også 4 om morgenen.jeg liker ikke at de følger med på meg.helt klart blir jo fint å besøke familie og kompis men som jeg skrev når man bor alene sp drar man jo noen timer hos andre til jula og man er på besøk og når man kommer hjem igjen så er man jo alene
Avatar

Redd?

des 22 2019 - 21:46
Er du redd for stalkere er noe? Eller for å bli dømt?
Avatar

Hmm

des 23 2019 - 00:06
Jeg liker ikke å se noen ser på meg i skjul.at jeg ikke har kontroll over hvem som følger med på meg.
Avatar

Går nok bra

des 23 2019 - 15:45
Vel... De fleste er ikke overgripere o.l, som bryter seg inn. Så det går nok bra. Men det kan jo være noe annet som plager deg. God Jul, mrs Freak
Avatar

Redsinder

des 24 2019 - 01:01
God jul til deg redsinder og alle dere andre god jul..skriv gjerne hvordan det har vært i jula og hva dere gjør.
Avatar

Hello people

des 24 2019 - 23:41
Ønsker dere alle en god jul!
Avatar

God sirkel

des 25 2019 - 14:38
Feiret juleaften med faren min. Ble et par øl og shots med Baileys. Veksler mellom å spise masse sjokolade og julemat og sulte meg. Det kalles en god sirkel.

God jul
Avatar

Gjemme seg bak en fasade

des 26 2019 - 19:39
Første jul alene. Har blitt invitert ett sted men jeg ville ikke si at jeg ikke hadde råd til å komme, så jeg takket nei og sa at jeg ville være alene denne julen. Har ikke greid å kose meg, selv om jeg har pyntet og alt er fint her. Suppe på julaften var ikke det store og selv om ribba var billig før jul så hjelper det ikke når man ikke har penger i lommeboka. Har prøvd å finne glede i små ting men har slitt denne julen. 4. dagen uten å ha sett noen føles veldig rart. Trodde ikke jeg skulle bli så trist men det er jeg. Neste år skal jeg prøve å få til at jeg kan være frivillig hjelp ett sted. Jeg håper dere andre har hatt en koselig jul. (mitt første innlegg, håper det er ok)
God Jul
Avatar

Hei

des 26 2019 - 23:07
Det er trist å høre at du ikke hadde råd Cecilie.skjønner ensomt å være alene flere dager på rad man går i veggene ved å ha det slik og man er redd for å gå ut alene at folk ikke ser en gå alene og tror man har ingen å feire jul med.har faktisk gått greit for meg i år fint faktisk,og syns tida går fort og.men når jeg hørte om ari behn ble jeg så trist og lei meg for jeg syns han virket hyggelig.men uansett det er trist du hadde det slik når du ikke så noen i 4 dager og skjønner du ble trist.trøst er at snart er julen over,og da kommer nyttår forhåpentligvis ett mye mye bedre enn året som var. Det er bra at du tenkte det med frivillig hjelp da tenker du på forhånd hvordan du ønsker å ha det neste jul så det ikke blir som denne.snart er denne jula over.
Avatar

Hei.

des 27 2019 - 14:52
Jeg ruste meg første gang når jeg var 18, på ecstacy, piller, etc. Holdt på kun i 2 år. Nå er jeg 41. Sliter med sosial angst, depersonalisering. Sitter alene hele tiden. Er vandt til det nå... Aldri bruk stoffer! :)... Uansett, jeg ser alltid fremover! :)
Avatar

Hei

des 27 2019 - 19:59
Jeg syns det er bra det at du ser alltid fremover og jeg vet hvor vanskelig det må være.syns selv det er kjempe tøft å se fremover.det må være vanskelig å være mye alene på grunn av sosial angst.Får du hjelp for sosialangsten din?
Avatar

Fremover er bakover

des 28 2019 - 12:46
Problemet med å se fremover er at man ser bakover. Jeg føler enten har man positive opplevelser, som gjør at man kan se positivt fremover. Eller man har negative, som virker motsatt. Så er det svevende drømmer om fremtiden, som jeg aldri har vært god på. Finnes det noen andre måter? Dere som er flinkere på å se fremover?
Avatar

Hei redsinder

des 28 2019 - 15:27
Har alltid lurt på oppskriften selv for jeg er mest i forrisa framtida tør jeg ikke tenke på men skulle ønske for det er slitsomt å leve i fortida.det tapper en for energi og krefter.tenker det er best egentlig om man klarer her og nå.å leve her og nå hadde vært best.for framtida er usikker.man vet jo aldri hva som skjer.
Avatar

Enig

des 28 2019 - 17:32
Tror du kom med en nøkkelfaktor der, mrs. Her og nå. Fint å bli mint på det. Når fortid er mørk og fremtiden føles likedan, er det bare nåtiden igjen.
Avatar

mrsfreak1983

des 28 2019 - 22:19
Takk for at du "så" meg <3
Avatar

Hei

des 29 2019 - 01:48
You are welcome Cecilie.det eneste jeg kan ønske for oss alle er at 2020 blir ett mye mye bedre år for oss alle.at det blir godt.cecilie det verste som fins er å ikke bli sett.skjønner den følelsen.så det var godt å høre at du skrev takk for at du så meg for heg vet selv hvor jævlig det er å føle at man ikke blir sett,redsinder vi må lære oss det hele tiden,fortida forfølger oss gir oss ikke fred er der hele tida mens framtida er skummel hva venter oss.mer dritt eller.så da er det bare her og nå da og det er kjempe tøft å tenke på men det er det.vi har.så jeg håper 2020 blir ett langt bedre år for oss alle.
Avatar

Ja, mrs

des 29 2019 - 17:25
Skåler med en shot Baileys for at 2020 skal bli noe helt annet enn det som har vært, og om ikke noe annet så smaker den godt akkuratt her og nå
Avatar

bra

des 29 2019 - 18:08
klarer man å fokusere kun her og nå
ja da er man kommet laaaaangt
for asså når alt kommer til alt
det som har vært har vært
du har ikke guds viskelær
det som kommer det kommer
du må bare ta det på strak arm
en dyktig sykepleier ved lier sykehus i sin tid
jobbet mye med meg om det å fokusere i nuet
feks tenner du en sigarett så fokuser at du tenner
det kommer en gnist og så en flamme
og så tenner du sigaretten og gloen kommer
og plutselig er du i gang med å inhalere
la demoner være demoner!
bare fokuser på øyeblikket
på det helt enkle
øvelse gjør mester!!!!!
Avatar

Hei

des 29 2019 - 23:41
Skål for oss alle at 2020 blir ett mye bedre år.så skåler folkens
Til forsiden