Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jobb + angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 27 2011 - 05:47
Til missmadsen!
Ikke lett å si hva du skal gjøre. Er fælt å være så hudløs i møte med andre mennesker. Noen ganger er det det rette å bite tennene sammen og prøve på nytt, og noen ganger er det kun det å skifte arena som nytter. Jeg kan bare skrive litt om hvordan jeg selv ville prøvd å løst situasjonen.

Iallefall ikke så lurt å si opp jobben nei, da mister en mange rettigheter og det blir vanskeligere å få seg ny jobb etterpå.
Jeg tror jeg ville tatt meg en grundig prat med legen og forklart hvordan du har det. Det kan høres ut som du behøver å bytte til en jobb som ikke er så eksponerende. Om du bestiller deg en time hos nav så kan de hjelpe deg med dette. Du kan jo spørre om legen har mulighet til å bli med på et samarbeidsmøte med dem sånn at de forstår bedre hva du sliter med og hvilken hjelp du behøver.
Har du fått tilbud om behandling i en sosialangstgruppe noen gang forresten? Vet det er mange som har kommet seg mye etter den typen behandling.Håper det ordrer seg for deg :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 27 2011 - 13:43
Takk for svar :)
Vet, det er ikke så lurt å si opp jobben. Jeg har vært inne på tanken og gå på NAV og høre om jeg kunne ha fått en jobb som er tilrettelagt, er et sted der jeg bor som er en arbeidsplass med tilrettelegging, jobber kanskje 3 timer om dagen og får samme lønn som jeg får på KIWI. Jeg kunne jo også tatt opp dette her med sjefen og hørt om det er mulighet for noe tilrettelegging der, men ene problemet er at sjefen min er en person som det er ekstremt vanskelig å prate med, og det andre er at butikk jobb så må man jo være i kontakt med masse mennesker hele tiden, vet liksom ikke hvordan man kunne fått tilrettelagt det.

Så får prøve å ta opp med legen når jeg ringer dit på mandag. Er en ganske vanskelig situasjon..
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 28 2011 - 01:06
Du kan snakke med lege og få noe medisinering mot den angsten.Det kan jo hjelpe deg nok til at du kan jobbe:)

Men husk..det er beintøft å få seg jobb nå for tiden.Eventuelt snakke med sjefen at du trenger litt lengre tid fra jobben mens du er i startfasen på medisineringa.
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 28 2011 - 14:16
Vikingking:
Jeg har brukt medisiner i snart 3 år, men det funker kun for panikk angsten, ikke for det sosiale. Bruker Zoloft. Kanskje jeg skal høre med legen om å bytte medisiner? Noen som har gode erfaringer med noen spesielle medisiner? :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 28 2011 - 15:14
Ja tror det kan være en god ide å se på bytte av medisin eller forandre på dosering.Det er flere forskjellig medisiner der ute mot angst men er veldig inviduelt på åssen det virker på personer.Du får ta en prat med legen om det:)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 28 2011 - 15:25
Ja får gjøre det :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 30 2011 - 10:53
Nav tilbyr ulike tiltak for de som har problemer i forhold til jobb. Det kan være yrkesrettede kurs eller praksisplass i ordinær eller skjermet arbeidsplass. Spør om å få tilrettelegging på arbeidsplassen eller søk om arbeidsavklaringspenger hvis du føler at det blir for vanskelig å hoppe inn i en vanlig jobb. Det verste er å ikke gjøre noe. Det blir man bare verre av. Da er det heller bedre å trene regelmesssig eller jobbe frivillig et sted. Det finnes flere frivillighetssentraler og steder man kan jobbe frivillig.
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 30 2011 - 19:32
Hei!

Dette var virkelig utrolig, jeg meldte meg inn i dag - akkurat på grunn av dette problemet og så finner jeg en tråd om det! Jeg er 21 år og bor hos mamma fordi jeg ikke klarer å jobbe. Jeg blir så stresset at jeg må huske på å puste skikkelig fordi ellers ender jeg opp med å holde pusten. Jeg har aldri hatt en jobb som varte mer enn 4 måneder, og da jeg var student i fjor klarte jeg ikke å ha en deltidsjobb ved siden av fordi jeg bare gikk og grudde meg til dagen jeg skulle på jobb igjen. Det var slitsomt :( og det ble litt trangt i lommeboken etterhvert også. Jeg er som du livredd for å gjøre en dårlig jobb, men jeg går altså med en konstant uro i kroppen og en slags frykt. da jeg ikke vet hva som kommer til å skje den dagen. Vil det oppstå en situasjon jeg ikke kan takle? Vil en kunde spørre meg om noe jeg ikke kan svare på? En jobb bak disken er med andre ord utelukket (jeg har prøvd). Jeg lurer på om jeg har sosial angst men jeg vil ikke finne på "unnskyldninger" heller. Dette er nok noe jeg må takle og derfor prøve å skjerpe meg, men nå som jeg er i tjueårene har jeg satt meg ned for å tenke; jeg orker ikke å føle denne uroen. Det er så slitsomt :( Og som noen av dere andre har sagt - i andre situasjoner fungerer jeg greit, men i jobbsituasjon er det helt forferdelig. Jeg kan på en måte sammenligne det med å jobbe i gruppearbeid på skolen. Jeg var livredd for å sinke de andre og jeg følte jeg gjorde en dårlig jobb. Det ble en del skulking i fjor :/
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 30 2011 - 23:18
Hei WilmaVik :-)

Forstår godt hvordan du har det. Jeg er også livredd for å gjøre en dårlig jobb på jobben, føler at sjefen og de andre jeg jobber med hele tiden står å følger med på hva jeg gjør og at de skal "ta meg" så fort jeg gjør noe galt. Også redd for at kunder spør meg om noe jeg ikke kan svare på, dette har skjedd mange ganger og jeg får skikkelg dårlig selvfølelse etter det :/ Er ikke lett når det skal være sånn, alle vil jo ha en jobb og jobbe som normalt :S
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 30 2011 - 23:44
Hei.
Jeg lurer på om det er noen som har lest noe litteratur om angst?

Selv har jeg skaffet meg en bok som heter "TENK DEG GLAD"
Denne boken skriver de ut på blå resept i amerika. Det er en psykiater/psykolog som har skrevet denne boken.

Poenget mitt er da at denne boken har hjulpet meg en del i forhold til hvordan jeg selv skal tenke. Jeg ser ganske mye gjenngangere der mange av dere skriver at man er redd for å gjøre en dårlig jobb og hva andre synes om dette osv... Det e r akkurat det denne boken tar for seg. Hvordan man skal tenke. Nå sier jeg ikke at man blir frisk av denne boken.men kanskje det kan hjelpe noen der ut :)


Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 31 2011 - 00:27
Jeg har ikke lest noen slags bøker ang angst, kan vel ha noe med at jeg ikke er så glad i å lese bøker. Men kunne gjerne ha prøvd det, har hørt om mange som har blitt bedre etter å ha lest forskjellige bøker :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 31 2011 - 00:32
Er ikke så veldig gla i bøker jeg heller. Hvertfall ikke etter jeg var ferdig utdannet på høyskolen. Da lovet jeg meg selv å ikke lese på leeeeeeenge... Men så kom angsten inn i livet mitt, og jeg var desperat etter hva jeg selv kunne prøve.

En bok er ganske harmløs, krever ingenting av deg å man kan legge den fra seg når man vil :)

Kanskje man kan låne den på et biblotek eller noe :) Den satte hvertfall tanke gangen min i gang (positivt).
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 31 2011 - 00:36
Hehe :)
Jeg er villig til å prøve alt som kan hjelpe egentlig, så er ingen dum ide å prøve :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 31 2011 - 12:25
missmadsen - takk for svar :)

Stinek87 - jeg har hørt om den boken, min gamle romkamerat har den :) Skal se om den finnes på biblioteket! Takk :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 31 2011 - 17:13
Bare hyggelig :) Her i huset prøver man allt som prøves kan ;)
Til forsiden