Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jobb + angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jobb + angst?

okt 21 2011 - 01:37
Jeg lurer egentlig bare på om det er noen her som vil dele litt erfaringer i forhold til angst i jobbsammenheng.

Min situasjon akkurat nå er nemlig sånn at jeg er arbeidsledig og merker at jeg helt sikkert hadde hatt godt av noe å gå til om dagene. Problemet mitt tror jeg er at jeg er litt redd for å forplikte meg til noe. Det at det stilles krav til meg som jeg er redd jeg ikke skal greie å oppfylle. Tenk om jeg ikke gjør en god nok jobb eller mestrer det som kreves av meg. I skolesammenheng har det vært greit fordi om jeg ikke orket eller mestret noe så var det kun meg selv det gikk utover. I jobb er noen avhengig av at jeg skal gjøre min jobb og gjør jeg ikke det bra nok så går det ikke utover bare meg selv, men også de jeg jobber med.

Noen som kjenner seg litt igjen i tankegangen min?
På grunn av dårlige erfaringer tidligere er jeg ikke veldig klar for å skulle fortelle en arbeidsgiver om hva jeg sliter med og sånn, i og med at jeg ofte opplever å møte veldig lite forstårelse. De som selv ikke har opplevd angst føler jeg ofte er dømmende og tar ikke ting helt på alvor.
Glad for andres innspill og erfaringer :-) og tar gjerne imot tips og råd om noen har! ;)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 21 2011 - 10:13
Jeg har det på akkurat samme måte! Aner ikke hva jeg Skal gjøre for å komme meg i jobb :( det er kjempe vanskelig, og jeg lurer på om det kanskje finnes en ordning på noen arbeidsplasser. At de tilpasser arbeidsdagen sånn at man kan dra hjem om man ikke klarer å være der osv. Mener jeg har hørt om det, men det er vanskelig å finne :(
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 21 2011 - 10:31
Hei på dere.
Kan bare svare utifra egne erfaringer, jeg har jobb noen dager i uka gjennom en organisasjon som jobber med pyslisk syke, de har skaffet meg jobb og følger meg opp. Arbeidsplassen vet om mine problemer og det gjør ting mye enklere.
Tror at for mange er det å skulle jobbe hver dag i overkant mye (i begynnelsen iallefall). Jeg behøver tid å føle meg trygg på en arbeidsplass, og når jeg gjør det er det å gå på jobb mye enklere for min del. Jobber ikke mange timer i uken foreløpig men med tidligere jobber frisk i minnen vet jeg at det å ''skynde seg langsomt'' er tingen for meg. Lykke til!
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 21 2011 - 11:38
Åh, så flott at det finnes slike organisasjoner og at du har funnet en ordning som fungerer for deg! :)
Ja, jeg og tror at en fulltids stilling ville blitt i overkant. Stor overgang fra å være hjemme 100% til å plutselig skulle på jobb hver dag. Og jeg trenger også litt tid på å bli kjent med rutiner og andre på jobb så blir jeg tryggere og tryggere. Vet noen navnet på en eller flere organisasjoner det går an å kontakte, tro?
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 21 2011 - 11:50
heihei kjenner meg sånn innmari igjen...
nå er jeg ikke verken i arbeid.....
- jeg har gått helt fra sommeren av og nå ikke gjort noenting.
pluss itliegg mye andre venting...immelom der før jeg har vært på praksissteder.
det siste jeg har vært på er arbeid i skjermet virksomhet.altså i skjermet tilstand? som det heter eller kalles.
der det er sånne folk som sliter/har plager...som kalles bistand.
mye ord for dette..

- der var det arbplass for de fleste..men også bare en praksisplass der man kan trene seg opp..
jeg var jobbet sammens med psyk.utviklingsh. men jeg følte jeg var hemmet selv..så jeg likte ikke fortelle folk at jeg var der...

jeg trivedes ikke med livet mitt ihele tatt,
nå er det så dødskjedelig av å gå bare inne i huset og ikkke gjøre noe omdagnen..kjennes ut som 100 år.
og jeg har lyst på utdaning..jeg tørs ikke søke jobb....på egen hånd..
fordi jeg er redd, og har sånn angst. er redd jeg ikke kan prestere så godt..siden jeg har psykiske vansker med å forholde meg til folk,
og har sosial angst...og har lite trening ved å være med mennesker.
etter å ha gått i mye isolasjon..så har ike trening..
pluss at jeg er så paranoid..og redd..og +++

- alltid har jeg hatt, de få gangene jeg har hadde 1 gang en sommmerjobb ved sykestue...jeg hadde sånn angst...
men den gang visste jeg ikke hva det var...jeg plagdes med..eller navn for det, sidne jeg ikke visste hva angst var helt.
det er så fortyvilende å ikke kunne klare ting....
å ikke kunne tjene penger.for jeg har ikke lyst å leve på nav- jeg vil forsørge meg selv..

men heller har ikke klart å ta noen fagbrev/utdanning, alt ble bare mislykket med meg.
jeg har vært p flere forskjellige praksisplassr og ikke p noen plass har jeg trivdes, og annen gang var jeg på fiskeinsistri kun 2 dager..for da klarte jeg ikke stå i det..
pga paranoia...og for mye folk..
det var så utrygt.........+ jeg var sååå redd for å ikke klare å henge med....å gjøre det så bra..
konsentrasjonen var der ikke helt heller.... selv om jeg prøvde.
jeg vet rett og slett iikke om jeg vil noensinne klare å komme ut i arbeid.. å presse meg.
er så redd dem skal klage eller se at jeg ikke er bra nok.
etter sommerjobb 07, har jeg ike fått noen sommer.jobb iog med det er liten plass jeg kommer fra...og fordi jeg tror dem ikke ville ha meg.Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 21 2011 - 14:52
Det høres ut som at du heller ikke har det så greit i forhold til dette med jobb. Håper du finner en god løsning som fungerer for deg!!

Det er klart at alle trenger noe å gjøre om dagene, og egentlig så har man jo behov for en inntekt. Enten det er i form av pengestøtte av noen form eller om man er i stand til å tjene selv.
Jeg får ikke noe penger fra NAV (vil presisere at jeg absolutt ikke ser noe galt i å få penger fra nav om det er nødvendig), bor hjemme med foreldrene mine. Har ikke de store utgiftene, men alikevell har jeg behov for å kunne ha litt egne penger til diverse ting jeg trenger. For ikke å snakke om julegaver osv. :P

For meg personlig ville nok det beste være å finne en jobb hvor jeg kan jobbe deltid. Et sted jeg får rutiner på ting og kan bli godt kjent og trygg. Vet enda ikke hvor denne jobben finnes, men enn så lenge har jeg tenkt på at jeg virkelig trenger littegrann penger. Vet bare ikke hvordan dette fungerer. Kan vell ikke sykemelde meg når jeg ikke er i arbeid? Og om jeg uføretrygder meg i en alder av 19 år har jeg blitt fortalt at det ikke vil se så bra ut for senere arbeidsgivere osv.? Jeg aner ikke hvilke muligheter som finnes eller hvilke rettigheter jeg har egentlig.
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 21 2011 - 16:05
Hva med å ta en tlf til nav og høre om hvilke rettigheter du har? Er også mye informasjon på hjemmesiden deres, men kan fort virke uoversiktlig om du ikke vet hva du er på jakt etter.. Men går også an å ringe arbeidslivtlf? De har kompetanse på dette med psykisk helse og arbeidslivet. Uføretrygdet blir du nok ikke med det første, såvidt jeg har skjønt er dette en lang prosess som kan ta flere år, og som først er aktuelt etter å ha prøvd absolutt alt annet i lang tid. På tross av hvordan det kan virke i mediene noen ganger, så er det nok ikke bare-bare å få uføretrygd. Krever bl.a mange års dokumentasjon fra fagmennesker (lege, psykiater osv) på at det faktisk er det beste for deg.
Sliter med arbeidslivet selv, måtte nylig gå fra 50% ned til 40% fordi det ble for mye, og det merkes selvsagt i månedsbudsjettet... Nå er jeg i tillegg sykmeldt, men håper å kunne komme tllbake i løpet av et par uker.. Har en jobb det er vanskelig å tilpasse i noen særlig grad, men hadde detvært mulig så er arbeidsgiveren pliktig til dette. De er spesielt gode på sånt i IA-bedrifter, har du hørt om det? Veldigmange forskjellige bedrifter er IA, det bør stå på hjemmesiden deres eller i jobbannonsen om de er det. Kanskje noe å satse på? Nav har som sagt mye nyttig iinfo rundt disse tingene på sine hjemmesider..
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 22 2011 - 00:11
Det å uføretrygdes er ikke noe jeg ønsker på noen måte. Vet bare ikke hvilke alternativer som er der ute så da er sykemelding og uføretrygd det eneste jeg vet om :) hehe
Det beste ville helt klart vært å finne en arbeidsplass hvor jeg kan få utfordring samtidig som det går litt i mitt eget tempo på en måte. IA har jeg ikke hørt om, og heller ikke arbeidslivtlf, så skal helt klart sjekke ut det med en gang :) google litt rundt! Er som du sier litt vanskelig å lete etter info når jeg ikke helt vet hva jeg skal lete etter. Så veldig glad for innspill som dette! :D takk!

Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 22 2011 - 00:37
jeg selv så for meg at jeg ble uføretrygdet/leve på nav-penger for resten av livet..
Men det er jo LANGT IFRA det jeg ønsker!!
jeg ønsker ikke leve på nav, og ha dårlig økonomi.
jeg håper jo selvsagt at jeg kan klare komme i arbeid engang.
men det ser ut som det er så vanskelig å klare..
Man skal prestere og gjøre det så bra.. krav, om å være effektiv, flink, være sosial, klare å møte mennesker, blid og positiv, intiativ..osv......

-kan jeg spørre hvorfor du ikke er hos nav? er det ikke bedre å ha penger enn inegnting?? for en dag er man nødt å ha penger, når foreldrene blir gamle ellr dør.
min far er gammel og pensjonist, men jobber litt for å få noen kroner.. og det er jo hardt for en gammel mann som skal arbeide seg ihjel. så jeg er jo bødt til å ha noen kroner.
mens søstra mi, går skole og jobber litt, det hun kan.

- Jeg ser ingen lys, vel så ingen muligheter med noe, der jeg bodde/kom fra før..(flyttet til en liten by, ca 2-3 t unna heim komunen) i nord trlag.
det var ingen muligheter, følte at alt og alle rundt omkring meg, bare så på meg som hemma person.
og alle fortalte hva jeg skulle gjøre og ikke burde gjøre.
- du må ikke gi opp.

-har du sosial angst? hva slags angst er det...er det utryggheten som gjør det syns du?
-er nok slik til alle sammens at det er såå skummelt å komme til ny plass,, tar en tid før man blir kjent og trygg.
får man oppløring i bedriften, og oppføging og støtte, vil man tilslutt bli trygg på det man skal gjøre:)
jeg snakka med ei karriereveileder idag...så grei å ha med å gjøre!.
det er sån senter over hele landet vil jeg tro...noe som heter karrieresenteret...
du kan gå på hjemmesiden dems...å lese om det... er for oss som har kommet ut av arb. livet.trenger veiledning, på hva vi burde være og gjøre, eller hele tatt få vite hva slags muligheter finnes der ute..

- ejg også så for meg å skulle gå uføretrygda til slutt, å se for meg stram økonomi, kjedelig hverdag, og slite, ha det trasig. det er ikke det jeg ønsker. og ingen person som tar tak i det selv heller annen enn meg selv.
alt er opp til sen selv har jeg innsett.
men det var sånt nederlag å ikke kunne klare velge riktig utdanning da jeg hade valg feil linje på videregående og alt mislyktes. alt hadde gått nedover med for hvert år.
men håper jeg blir bedre og kanskje klarer å se ett lyspunkt.
snakka med ei karriereveileder idag hun var så forståelsesfull!, kunne sette seg inn i alt....og hadde virkelig medfølelse, følte at hun forstp og hadde tid å lytte, og virkelig bry seg. noen mennesker møter man på som er så greie og ha med å gjøre.

også finnes det har jeg hørt om noe som heter arbeidspykolog, sosionome nevente til meg...men har ikke vært i kontakt med noe enda.

Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 22 2011 - 00:59
etter at jeg hadde kommet hjem fra skole, altså prøvd å gått skole..på ny plass. men kom bare hjem igjen...til heimplasen og hjemmet..noe som ikke var så bra ihele tatt.
så gikk jeg en del hjemme, mange mnd til jeg fikk komme inn til et nav-system.
jeg visste ikke hva nav var for noe,. og hadde ikke satt meg inn i var det egentlig handlet om.
men nå skjønner jeg mye mer hva det dreier seg om.
Tenker hva skulle norge gjort, hvis man ikke hadde hatt støtte av penger?? og folk hadde gått arbeidsledige, og uten penger
er jo slikt det er i de fattige landene..så i norge er man jo likvel heldig, der allle får/sikert økonomi, når dem er syke,/eller sliter.
men det er jo akkurat nok til at man klarer seg, blir liksom ikke så mye ekstra, som når man tjener egene penger i ordinær arbeid.

jeg ville anbefalt deg kanskje å snakke med karriereveileder..
de vil hjelpe deg..for det er jo jobben dems.du kan bestille samtale.

jeg også grublet hva jeg ville. at det hadde gått utover alt/hele livet, nattesøvn. ja hele hverdagen.
er ganske kjedleig, for første mister man all sosial kontakt/nettverk.
også blir man enda lengre nede..og problemene blir større.
har man ikke jobb, går det utover økonomien.er det ikke det ene, så er det andre.

-men ivertfall det som jeg har grublet sånn og stresset med utdanning og jobb...trodde/hadde ikke forestilt meg at det endte opp slik med meg..jeg følte løpet var kjørt av mulighter..når det gikk til.. på videregående.

men siden jeg sliter med å forholde meg til folk såpass, og har problemer og utfordringer med folk.har jeg funnet ut at jeg ikke vil jobbe med folk. men heller trenger noe fast hver dag, rutine-arbeid.
som for eks, fabrikk. hva med en fabrikk?

jeg prøvde fiskindustri, for der tjener man ganske bra har jeg hørt. men ganske tungt ja!!! ikke noen latmannsarbeid det nei.
der må man stå på.. eller kunne du hadde tenkt deg kontorarbeid?.
jeg selv kunne ha vurdert det,, selv om det høres ganske kjedelig ut.
er ikke helt sikker... men jeg må jo ha litt kontaklt med folk, og trenge rå møte noen..
bare ikke for eks, kunne jeg ikke ha jobbet som sykepleier, der man møter stadig nye menneker og utfordringer hver dag...utforusigbare ting. om jeg hadde klart det kanskje..vet ikke.
hvis jeg engang skulle bli frisk nok' kunne jeg ha klart hva som helst.
Men man trenger tilretteleging og støtte..og opplærong..hadde ikke tort å sitte i en kasse. da hadde jeg mistet konsentrasjonen.
og fått panikk..og blitt stresset.

-jeg håper du finner ut av dette... og du er heldigvis ikke alene.
Jeg har på en måte klart å innsett at jeg har problemer. Men samtiig vanskelig å akseptere det også. fo rman vil jo så gjerne klare det. er bare drittlei av alt venting om dagene.
det har ikke gitt meg så mye det å være i praksis, trivdes iikke noe av plassene og kjemien med folk var vanskelige, og kommunikasjonen var ikke så bra.

man må bare finne de sterke sidene av deg' ; sa hun karriereveilederen idag til meg i tlfonen.. åså må du få tilretteleging/oppløring slik at man blir tryg på det man skal gjøre.
og da vil man kunne få, ta fagbrev etterhvert om man går lærekandidat.

hva har du fra før av? som videregående?

Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 22 2011 - 01:42
Hei! Jeg hadde også problemer med å komme i jobb pga angst. Du kan faktisk gå til fastlegen og bli sykemeldt selv om du ikke er i jobb, det gjør det lettere for deg å få passende hjelp. Når du har gjort det kan du bestille deg time hos NAV (og krysse fingrene for at du får deg en god saksbehandler). Det finnes noe som heter arbeidstrening, mener å huske at jeg fikk attføringpenger da..(arbeidsavklaringspenger heter det vel nå). Du kan velge et arbeidssted som passer deg og din utdannelse (NAV må bare spørre om de vil ha noen på arbeidstrening). Der kan du begynne i en lav stillingsprosent og øke opp etterhvert som du føler deg tryggere. Om du er på et arbeidssted som behøver nye ansatte eller vikarer er det ganske sannsynlig at de tilbyr deg å fortsette der når du er klar til å jobbe vanlig :)
Du kan også velge å gå inn i en type vernet bedrift og få arbeidstrening der om det passer deg bedre, eller du kan melde deg arbeisledig og få hjelp til å skaffe deg en vanlig deltidsjobb. Når du begynner i jobb så har NAV en grei ordning til personer med langvarig sykdom. De kan betale sykelønnen fra dag en så det slipper å gå utover arbeidsgiver om du har mye fravær. Jeg tror det er fastlegen som skal søke om dette.

Det kan ta litt tid før alt går i orden med arbeidstrening/evt jobb, mens du venter på det har du rett på litt økonomisk støtte så du har penger til vanlig livsopphold (selv om du bor hjemme). Det er ikke akkurat noe å bli rik av, men alt er bedre enn ingenting :)

Eller så skjønner jeg godt at du gruer deg til å snakke med en evt arbeidsgiver om at du har psykiske vansker. Bare ikke gi opp, men prøv igjen, det finnes faktisk en og annen som har en litt annen innstilling enn det du har møtt tidligere. Jeg har en kjempedårlig opplevelse (faktisk et sted som jobbet med psykisk syke, men de mislikte å ha en psyk kollega ironisk nok!!) og en veldig god. Jeg er glad jeg gav det å være noenlunde åpen en ny sjans.

Håper du ble litt klokere og litt mer optimistisk med tanke på å komme deg ut i jobb. Angst er et like reellt problem som vondt i ryggen så du har abolutt grunn til å behøve litt starthjelp :)
Ønsker deg lykke til :) Husk at du ikke må gi opp om du møter litt motstand hos NAV, du har visse rettigheter som de er pliktige til å hjelpe deg med. Får du en vrien saksbehandler så snakk med andre i samme situasjon, de vil garantert kunne gi deg råd.
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 22 2011 - 12:32
arbeidstrening var det det het...ellr for andre tiltak/prakksissted...åså meningen at du skal etterhvert få jobb.
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 24 2011 - 02:33
Liinnj1234:
Det er absolutt helt fantastisk at vi har det så godt som vi har det i Norge, ja. Det å ha muligheten til pengestøtte om nødvendig er et godt sikkerhetsnett. Jeg kan rett og slett bare utrolig lite om ting.
Har ikke hatt behov for å sette meg inn i dette tidligere da jeg har gått på skole og fått fullt stipend + greit med penger på sparekonto.
Er nok ikke den som bruker mest penger så har greid meg fint på lite lenge. Men helt enig i det du sier. Kan ikke bo hjemme for evig og vil heller ikke måtte leve på foreldrene mine sine penger. Absolutt greit å få litt støtte om nødvendig. Pengene er ikke hovedfokuset mitt til dags dato. Selvsagt er det nødvendig med det, men det viktigste for meg akkurat nå er og greie å komme meg ut i en jobb. Du skriver masse nyttig som jeg helt klart får bruk for. Har og lest litt på nav sine sider og funnet telefon nummere til de rette folkene(tror jeg) å kontakte så får ta det derifra :-)

Jeg har generalisert angst. Sosial angst og panikk angst..
Den sosiale angsten er ikke så fryktelig sterk lengre. Det går rett og slett ut på at jeg føler meg veldig utilpass i situasjoner hvor jeg er sammen med mange ukjente, men klarer meg greit om jeg er sammen med en person jeg kjenner godt. Men uansett resulterer dette i at jeg ikke trives godt i enkelte sosiale sammenhenger.
Ellers går det mye på alle mulige situasjoner hvor jeg før har opplevd å ha fått et angstanfall (panikk angst). Da blir jeg på en måte "redd for å bli redd" igjen, så dermed generalisert angst. Det kan være alt og ingenting som trigger det på en måte. Det at jeg har slitt ca halve livet mitt med angst har nok medvirket til at jeg ikke har den beste selvtillitten også. Vet jeg kan masse, har mange gode egenskaper, men troen på meg selv svikter i nettop situasjonene hvor angsten tar litt overhånd.

Du spør også om vidregående. Ironisk nok har jeg gått hjelpepleier. Er ikke autorisert hjelpepleier da jeg ikke har gått lærlingtiden, men heller gått på skole for studiekompetanse. Veldig spennende fag, men slik ting er nå vil ikke en sånn type jobb fungere for meg. Har en drøm om å en dag kanskje utdanne meg til sykepleier, for så å utdanne meg til psykiatrisk sykepleier. :)

Dumt du føler du valgte feil på vidregående og at du syntes det ødelegger såppas mye for deg. Når man går i 10. klasse vet vell de færreste egentlig hva de vil, så det er absolutt ikke noe lett valg vil jeg si.
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 24 2011 - 02:47
autumn77:
åh, tusen takk for masse god info! :) Da skal jeg sette igang prossen denne uka.. haha trenger nok et spark bak, men nå vet jeg jo hvor jeg starter. Får ringe legen for å få en time og en sykemeldning som jeg kan ta med meg på nav. Arbeidstrening virker utrolig greit og ganske fleksibelt ut ifra hva man føler går greit.
Ordningen med sykepenger via nav har jeg heller aldri hørt om. Masse muligheter, og det er så deilig å lese. :-) En liten inntekt er bedre enn ikke noe enn så lenge, og det viktigste er at jeg kan komme meg i jobb. =)

Bør nok og, som du sier her, gi det å være ganske åpen om ting til andre en ny sjangs. Før eller siden må jeg jo møte på noen som er litt uten fordommer og som en kan snakke med uten å føle seg som en total raring. Veldig lett å skrive her at jeg skal gjøre det, noe annet blir å faktisk gjøre det i praksis og. Skal virkelig prøve hvertfall! :P

Igjen, takk for gode råd. Hyler ut igjen jeg, om jeg skulle møte motstand hos nav eller lurer på noe. haha =) Veldig fornøyd med dette forumet og alle de supre menneskene som skriver her! Hatt mye god hjelp i det.
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 25 2011 - 14:42
Hei! jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Jeg er en godt voksen mann som i grunnen har hatt det slik siden jeg var ferdig med å studere og begynte i arbeidslivet. Mens jeg gikk på skole og studerte var det nettopp slik at jeg ikke var redd - jeg gjorde det kun for meg selv og ingen andre ble sviktet hvis jeg ikke gjorde det bra nok. Da jeg begynte å jobbe fikk jeg veldig bra tilbakemeldinger, men var hele tiden redd for å bli avslørt som ikke god nok, at de skulle finne ut hvor dårlig jeg egentlig var i jobben. Derfor sluttet jeg ofte i jobber. Til slutt begynte jeg i en jobb hvor jeg faktisk fikk dårlige tilbakemeldinger og da ble angsten bare hundre ganger verre. SÅnn at jeg håpet å bli syk eller skadd så jeg hadde en god grunn til å ikke jobbe mer. Men jeg bet meg fast og har jobbet fulltid i alle år selv om jeg har hatt det jævlig vondt. MEN: nå - etter maaange år i arbeidslivet har alt faktisk blitt mye bedre. Jeg føler meg tryggere på meg selv, på at jeg fkatisk kan noe og at det ikke er såå farlig om jeg gjør en feil. Moralen er: hvis man presser seg selv og utsetter seg for angsten så kan man bli sterkere med årene. Så jeg håper du klarer å pushe deg selv til å komme ut i arbeidslivet. Det vil bli bedre etter hvert og jeg tror det uansett føles MYE bedre enn å gå uten jobb et helt liv! Lykke til!
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 25 2011 - 23:52
Zeromancer: Så bra!! syntes det står stor respekt av alt du har klart til tross for at ting har vært veldig vanskelig! :) En god imspirasjon uten tvil!!

Jeg er og veldig enig, liv uten jobb eller noe å gå til om dagene er ikke et liv jeg ønsker å leve. Ønsker å få meg en jobb frem til jeg finner ut av videre studier for så å finne en jobb jeg virkelig trives i hvor jeg forhåpentligvis kan jobbe i mange, mange år! Det er hvertfall drømmen da, og fakta er jo at det kun er meg selv som stopper meg. Men det er fryktelig vanskelig å gjøre noe med det også, på grunn av alt ubehag. Det er innmari slitsomt. MEN greier du det skal da søren meg jeg og få til etterhvert! =) hiihi
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 26 2011 - 01:12
PS! Glemte å si at sykemeldingen du får er ganske symbolsk, men den gjør at nav ikke kan kreve at du må melde deg arbeidsledig før du evt er klar :) Masse lykke til!! Jeg vet det er BEINTØFT å starte en sånn prosess når man har så mye angst.
Ellers bare å spørre igjen om det er noe mer du lurer på :) Du kan evt sende meg (eller noen andre) en venneforespørsel og skrive inne på siden i stedet om det er lettere for deg :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 26 2011 - 01:59
Tusen takk for at du, og alle egentlig tar dere tid til å dele egne erfaringer og dele råg og tips :) Det er til kjempe stor hjelp, og jeg setter veldig pris på det!!

Jeg sender deg en venneforespørsel, så vet jeg hvem jeg kan spørre om jeg skulle møte på noen flere spørsmål i prosessen. Også må folk bare legge til meg også, selvsagt! Om det er noe jeg kan gjøre for noen. ;)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 26 2011 - 13:08
Jeg har nå fått meg en liten tilkallingsjobb som jeg har fått på vanlig vis med normal lønn. Jeg jobber i et ku fjøs (veldig glad i dyr ) Føler at jeg takler jobben veldig bra ,like godt som før da jeg ble syk. Jobben er veldig tung fysisk . Mange tunge løft og vendinger og jeg blir sliten.
Alikevel er dette en jobb jeg ikke gruer meg til, jeg sover godt om natta og fungerer som alle andre . Hvorfor ? Fordi jeg slipper det sosiale presset, slipper å omgås arbeidskollegaer , slipper å grue meg til lunjs, hva skal jeg prate om , hva skal jeg ha på meg . Alt dette forbanna presset det er på en arbeidsplass. Her er det bare dagros som ser meg (og bonden som er veldig grei ). Jeg slipper å få angst . Jeg skal snart ha hele driften for meg selv da de skal til utlandet , men det plager meg ikke. Jobb med enormt mye ansvar , men jeg får ikke angst . JEg får angst av mennesker, ingen tvil om at jeg har sosial angst . Jeg fungerer godt i en jobbb der jeg slipper dette sosiale , dette er nå bevist. Så i framtiden skal jeg satse på en jobb med lite sosial omgang. Butikk jobb er meget, meget uaktuelt.
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 26 2011 - 17:52
Så bra du har funnet en jobb som fungerer såppas fint for deg!! :)
Høres ut som en drømmejobb i mine øyne og.. Nå har jeg ikke prøvd da, men er veldig veldig glad i dyr selv. Arbeid med dyr tror jeg faktisk for mange kan fungere som terapi i seg selv :-)

Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 26 2011 - 23:47
Jeg har vært medlem her i flere år nå, men nå er det leenge siden jeg har vært her inne.
Jeg er ei jente på 19 år som sliter veldig med sosial angst. Gjort det i 6-7 år nå.
For ca ett år siden fikk jeg meg jobb i ferskvareavdeling på Spar, følte at jeg fikk en ny start og en ny mulighet, men det varte helt til det ble bygget om til Kiwi og jeg jobber ute i butikken, takler det forferdelig dårlig å forholde meg til så mange kollegaer og sitte i kassen. For 3 uker siden opplevde jeg sure kunder som klaget på at det var hyggeligere folk på rema 1000. Da knakk jeg sammen, jeg dro hjem fra jobben og sa jeg var syk. Har vært sykemeldt i snart 2 uker nå og må ringe legen imorgen, føler meg ikke klar til jobb enda i det heletatt. Har også fått henvisning til psykolog på nytt.
Vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre, er redd legen ikke vil sykemelde meg lengre og jobben er helt uaktuelt nå, takler det ikke.
Har vurdert å si opp jobben, men det er jo ekstremt vanskelig å få seg en jobb i dag også :/ Vil føle meg så mislykket igjen hvis jeg ikke har jobb. Aner ikke hva jeg skal gjøre nå :/
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 27 2011 - 05:47
Til missmadsen!
Ikke lett å si hva du skal gjøre. Er fælt å være så hudløs i møte med andre mennesker. Noen ganger er det det rette å bite tennene sammen og prøve på nytt, og noen ganger er det kun det å skifte arena som nytter. Jeg kan bare skrive litt om hvordan jeg selv ville prøvd å løst situasjonen.

Iallefall ikke så lurt å si opp jobben nei, da mister en mange rettigheter og det blir vanskeligere å få seg ny jobb etterpå.
Jeg tror jeg ville tatt meg en grundig prat med legen og forklart hvordan du har det. Det kan høres ut som du behøver å bytte til en jobb som ikke er så eksponerende. Om du bestiller deg en time hos nav så kan de hjelpe deg med dette. Du kan jo spørre om legen har mulighet til å bli med på et samarbeidsmøte med dem sånn at de forstår bedre hva du sliter med og hvilken hjelp du behøver.
Har du fått tilbud om behandling i en sosialangstgruppe noen gang forresten? Vet det er mange som har kommet seg mye etter den typen behandling.Håper det ordrer seg for deg :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 27 2011 - 13:43
Takk for svar :)
Vet, det er ikke så lurt å si opp jobben. Jeg har vært inne på tanken og gå på NAV og høre om jeg kunne ha fått en jobb som er tilrettelagt, er et sted der jeg bor som er en arbeidsplass med tilrettelegging, jobber kanskje 3 timer om dagen og får samme lønn som jeg får på KIWI. Jeg kunne jo også tatt opp dette her med sjefen og hørt om det er mulighet for noe tilrettelegging der, men ene problemet er at sjefen min er en person som det er ekstremt vanskelig å prate med, og det andre er at butikk jobb så må man jo være i kontakt med masse mennesker hele tiden, vet liksom ikke hvordan man kunne fått tilrettelagt det.

Så får prøve å ta opp med legen når jeg ringer dit på mandag. Er en ganske vanskelig situasjon..
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 28 2011 - 01:06
Du kan snakke med lege og få noe medisinering mot den angsten.Det kan jo hjelpe deg nok til at du kan jobbe:)

Men husk..det er beintøft å få seg jobb nå for tiden.Eventuelt snakke med sjefen at du trenger litt lengre tid fra jobben mens du er i startfasen på medisineringa.
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 28 2011 - 14:16
Vikingking:
Jeg har brukt medisiner i snart 3 år, men det funker kun for panikk angsten, ikke for det sosiale. Bruker Zoloft. Kanskje jeg skal høre med legen om å bytte medisiner? Noen som har gode erfaringer med noen spesielle medisiner? :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 28 2011 - 15:14
Ja tror det kan være en god ide å se på bytte av medisin eller forandre på dosering.Det er flere forskjellig medisiner der ute mot angst men er veldig inviduelt på åssen det virker på personer.Du får ta en prat med legen om det:)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 28 2011 - 15:25
Ja får gjøre det :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 30 2011 - 10:53
Nav tilbyr ulike tiltak for de som har problemer i forhold til jobb. Det kan være yrkesrettede kurs eller praksisplass i ordinær eller skjermet arbeidsplass. Spør om å få tilrettelegging på arbeidsplassen eller søk om arbeidsavklaringspenger hvis du føler at det blir for vanskelig å hoppe inn i en vanlig jobb. Det verste er å ikke gjøre noe. Det blir man bare verre av. Da er det heller bedre å trene regelmesssig eller jobbe frivillig et sted. Det finnes flere frivillighetssentraler og steder man kan jobbe frivillig.
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 30 2011 - 19:32
Hei!

Dette var virkelig utrolig, jeg meldte meg inn i dag - akkurat på grunn av dette problemet og så finner jeg en tråd om det! Jeg er 21 år og bor hos mamma fordi jeg ikke klarer å jobbe. Jeg blir så stresset at jeg må huske på å puste skikkelig fordi ellers ender jeg opp med å holde pusten. Jeg har aldri hatt en jobb som varte mer enn 4 måneder, og da jeg var student i fjor klarte jeg ikke å ha en deltidsjobb ved siden av fordi jeg bare gikk og grudde meg til dagen jeg skulle på jobb igjen. Det var slitsomt :( og det ble litt trangt i lommeboken etterhvert også. Jeg er som du livredd for å gjøre en dårlig jobb, men jeg går altså med en konstant uro i kroppen og en slags frykt. da jeg ikke vet hva som kommer til å skje den dagen. Vil det oppstå en situasjon jeg ikke kan takle? Vil en kunde spørre meg om noe jeg ikke kan svare på? En jobb bak disken er med andre ord utelukket (jeg har prøvd). Jeg lurer på om jeg har sosial angst men jeg vil ikke finne på "unnskyldninger" heller. Dette er nok noe jeg må takle og derfor prøve å skjerpe meg, men nå som jeg er i tjueårene har jeg satt meg ned for å tenke; jeg orker ikke å føle denne uroen. Det er så slitsomt :( Og som noen av dere andre har sagt - i andre situasjoner fungerer jeg greit, men i jobbsituasjon er det helt forferdelig. Jeg kan på en måte sammenligne det med å jobbe i gruppearbeid på skolen. Jeg var livredd for å sinke de andre og jeg følte jeg gjorde en dårlig jobb. Det ble en del skulking i fjor :/
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 30 2011 - 23:18
Hei WilmaVik :-)

Forstår godt hvordan du har det. Jeg er også livredd for å gjøre en dårlig jobb på jobben, føler at sjefen og de andre jeg jobber med hele tiden står å følger med på hva jeg gjør og at de skal "ta meg" så fort jeg gjør noe galt. Også redd for at kunder spør meg om noe jeg ikke kan svare på, dette har skjedd mange ganger og jeg får skikkelg dårlig selvfølelse etter det :/ Er ikke lett når det skal være sånn, alle vil jo ha en jobb og jobbe som normalt :S
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 30 2011 - 23:44
Hei.
Jeg lurer på om det er noen som har lest noe litteratur om angst?

Selv har jeg skaffet meg en bok som heter "TENK DEG GLAD"
Denne boken skriver de ut på blå resept i amerika. Det er en psykiater/psykolog som har skrevet denne boken.

Poenget mitt er da at denne boken har hjulpet meg en del i forhold til hvordan jeg selv skal tenke. Jeg ser ganske mye gjenngangere der mange av dere skriver at man er redd for å gjøre en dårlig jobb og hva andre synes om dette osv... Det e r akkurat det denne boken tar for seg. Hvordan man skal tenke. Nå sier jeg ikke at man blir frisk av denne boken.men kanskje det kan hjelpe noen der ut :)


Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 31 2011 - 00:27
Jeg har ikke lest noen slags bøker ang angst, kan vel ha noe med at jeg ikke er så glad i å lese bøker. Men kunne gjerne ha prøvd det, har hørt om mange som har blitt bedre etter å ha lest forskjellige bøker :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 31 2011 - 00:32
Er ikke så veldig gla i bøker jeg heller. Hvertfall ikke etter jeg var ferdig utdannet på høyskolen. Da lovet jeg meg selv å ikke lese på leeeeeeenge... Men så kom angsten inn i livet mitt, og jeg var desperat etter hva jeg selv kunne prøve.

En bok er ganske harmløs, krever ingenting av deg å man kan legge den fra seg når man vil :)

Kanskje man kan låne den på et biblotek eller noe :) Den satte hvertfall tanke gangen min i gang (positivt).
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 31 2011 - 00:36
Hehe :)
Jeg er villig til å prøve alt som kan hjelpe egentlig, så er ingen dum ide å prøve :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 31 2011 - 12:25
missmadsen - takk for svar :)

Stinek87 - jeg har hørt om den boken, min gamle romkamerat har den :) Skal se om den finnes på biblioteket! Takk :)
Avatar

Re: Jobb + angst?

okt 31 2011 - 17:13
Bare hyggelig :) Her i huset prøver man allt som prøves kan ;)
Til forsiden