Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg vil gi opp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg vil gi opp

nov 20 2022 - 22:33
jeg har følt på det lenge at jeg ikke orker å ta meg sammen og være sterk mer. Men så går det en ny dag og enda en.. jeg bare eksisterer fordi jeg må. Jeg venter på at det skal stoppe av seg selv. Som at en dag så klarer man ikke stå opp av senga.. men jeg gjør det, hver dag selv om jeg ikke orker. Å gå på jobb hver dag krever nesten alt jeg har av energi og med vinteren som er ekstra vanskelig i tillegg, føler jeg meg helt utslitt. Jeg er så svimmel at jeg ikke klarer å sitte rolig på en stol lenge og noen ganger snurrer alt så jeg må ligge. Jeg sliter med å få luft ned i lungene og det snører seg i halsen når jeg spiser. Kroppen min gjør vondt, over alt.
Men jeg får ikke til å bli uthvilt.jeg bare holder det gående helt til det føles som om hjertet mitt kommer ut av kroppen. Jeg vil be noen om hjelp, og jeg føler og jeg har prøvd.jeg har vært hos legen, Men jeg får ikke til å forklare hvor ille det er og ingen tror meg siden jeg virker velfungerende. det føles som om jeg er usynlig. Legen er også meget streng med sykemelding så jeg tørr ikke en gang spørre. jeg bare ser meg selv visne i speilet, men virker ikke som noen andre ser det. Mitt eneste håp er at noen kan hjelpe meg men nå ser jeg ingen vei ut. Jeg vil gi helt opp og bare bli i senga. Men da er jeg så redd for skyldfølelsen. Jeg har to barn som trenger meg, en jobb som forventer at jeg møter opp. Det kommer bare til å skape enda mer problemer. Hver uke gjør meg et år eldre ser det ut som. Hver eneste ekstra oppgave jeg må utføre eller en invitasjon eller lignende føles som et ekstra lodd på skuldrene mine. Jeg er så redd hele tiden og jeg bruker så enormt mye energi på å ta meg sammen. Jeg er så lei meg men jeg har mistet evnen til å gråte så en klump sitter fast i brystet mitt. Jeg vil leve, men jeg trenger litt fred.
Avatar

Hei!

nov 21 2022 - 00:58
Jeg har selv hatt mine perioder med mye angst og vet at det er vanskelig og de som ikke har opplevd det kan ikke sette seg inn i det.

Jeg har i alle fall tatt en del grep selv og det oppfordrer jeg også deg til å gjøre. Man ønsker jo å klare det samme som alle andre og mange tror at man er akkurat som alle andre og har forventninger deretter. Jeg tenker at hvis man åpner seg litt om hvilken angst og psykosomatiske plager man sliter med, så forstår de fleste dette(fastlege, familie og venner), de det er verdt å "samle på" i alle fall.

Jeg forstår deg godt når det gjelder ekstra gjøremål, her må man prioritere det viktigste, når man ikke har noe ekstra å gå på, så må man prioriterer barna, seg selv og jobb.

Synes du skal ringe inn en egenmelding eller få deg en liten sykemelding og begynne å planlegge hvordan du kan få mer tid til deg selv og det som gir deg overskudd. Jeg anbefaler deg å jobbe deltid hvis du har muligheten til det.

Ønsker deg masse lykke til!
Avatar

Re: Jeg vil gi opp

nov 23 2022 - 00:49
Først bytt lege, om du har mulighet til det. Fastlegen din skal se deg, forstå deg og hjelpe deg. Også med det mentale du sliter med. Det skal ikke være en utfordring å få sykemelding om du virkelig føler og uttrykker at du trenger det overfor legen.
Til forsiden