Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg har blitt diagonstisert med sosial angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg har blitt diagonstisert med sosial angst

aug 10 2017 - 20:19
Etter å blitt innkalt til samtale før sommeren av en faglærer og emneansvarlig fordi det er synelig at fremføringer er et problem hos meg, etter som jeg "fryser", stokker seg for meg og jeg får litt panikk. I denne samtalen kom det opp om jeg kunne ha sosial angst?

Vi har dessverre noe som er obligatoriske komponeter for å ta eksamen, og dette er i problembasert læring og de gangene jeg har hatt fremføring har det ikke gått for min del. Bortsett fra en gang da jeg fikk alternativt fordi jeg gikk over en fraværsgrense og fikk en skriftligoppave som var å løse den samme gruppeoppgaven alene med egen problemstilling og vinkling av tema.
Dette slapp jeg å fremføre heldigvis (den episoden var før jul) den andre gangen var nå før ferien og hvor jeg måtte inn til samtale fordi veilder her var usikker på om jeg kunne få godkjent fordi jeg ikke klarte å fremføre der og da, hun sa hun måtte ta kontakt med emneansvarlig, som hun gjorde!

Emneansvarlig sendte meg en mail ganske fort etter deres møte å ba om at jeg måtte svare fort og avtale møte. Jeg ble nesten livredd fordi dette med "viktige" mennesker som professorer og førsteemanuensiser med mer status en vanlig universitetslektorer osv. og er mer strenge sånn sett (trodde jeg om denne situsjonen som skulle komme). Men tvert imot så virket emnesvarlig litt frustrert på mine vegne at ingen faglærere hadde meldt fra om at de har hatt et problem med studenter som sliter, og som jeg fikk beskjed om at ikke var min skyld, og at da må det tilrettelegges.
Fremføringer hos meg oppleves så ille at jeg kan få klomp i halsen og kan ta til tårer, bli svimmel,kvalm og får panikkfølelse, men jeg har aldri stokket av selv om fristelsen har vært stor..


Det ordnet seg med en alternativ løsning med at jeg hadde en samtale om tema med emneansvarlig og en annen faglærer (som er samme person) og fikk det godkjent til å ta eksamen av henne.

I ferien så har jeg undret mye rundt som førsteemanuensis/ faglærer sa, etter som psykolsoisiale vansker er et av hennes interessefelt og forskning, så stolte jeg på det som ble nevnt, om det kunne være slik at jeg har sosial angst og noe jeg har fått rede på nå at er noe jeg har nå. Og dette er roten til at jeg ikke fikser å ha fremføringer i gruppearbeid eller klarer å hente meg inn for å delta i samtalen, jeg tør heller ikke å være aktiv i forelesninger heller, og blir engstelig nå noen foreleser tilfeldig plukker ut noen av oss til å svare på spørsmål. ("ikke spør meg, ikke spør meg...") Jeg tror jeg har blitt spurt, eller om den ved siden var meg, men vi var usikre begge to på hvem av oss som faktisk ble spurt, og vi svarte ikke og foreleser så ut til å forstå vi ikke ønsket å snakke.

Det er en befrielse å få et ordentlig svar på noe jeg har slitt med siden tenårene, jeg er sjenert, har få venner, men det forklarer jo også hvorfor jeg blir sliten når jeg er ute blant mange mennesker og hvorfor jeg blir så anspent i musklene rundt nakke og skuldre.


Jeg har sendt en mail til denne faglæreren, fordi hun har tilbudt seg før ferien å bistå meg om jeg skulle få problemer med at jeg sliter med fremfrøringer og om å fortelle det til nye veiledere, og nå venter med å logge inn for å se om jeg har fått svar, siden hun antagelig har feire enda og ikke sjekker jobbmail. Jeg er litt engstelig for svaret, men jeg har jo ingen grunn til det. Det er her med grubling og sosial angst er noe som henger sammen...og er slitsomt det og.

Avatar

Re: Jeg har blitt diagonstisert med sosial angst

aug 10 2017 - 21:31
Håper det ordner seg for deg. Sosial angst er et helvette!
Til forsiden