Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

juni 24 2011 - 01:15
Jeg har vært klar over at det har vært ille mellom våre fire vegger, her i huset, helt siden jeg var liten. Jeg trudde det som hadde skjedd, som jeg visste om, var alt. Men igår fikk jeg vite ettpar andre ting som virkelig skar seg inn i hjertet mitt.. Jeg har alltid hatt spørsmål om hvordan ambulansen oppsøkte adressen vår midt på natten, men aldri fått svar. Jeg har sett at moren min hadde sår i ansiktet, jeg visste at det var av glasskår, men visste ikke hva som hadde skjedd... Igår ble jeg fortalt at faren min gjorde dette med hun.. Jeg vet at han er "psykopat" og har problemer.. Men det skar seg virkelig inn.. Det har vært ett rent helvete å leve de årene, og jeg tenker veldig mye på mine småsøsken... Hvorfor stakk jeg ikke med de når jeg hadde sjansen? Hvorfor lot jeg faren min drive på slik, mot moren min? Hvorfor ringte jeg ikke barnevernet og ba om hjelp? Jeg ringte til politi da faren min prøvde å drepe moren min, og jeg og småsøkene mine måtte stikke av... Men det var alt.

Alt har sviktet på en måte. Jeg har så dårlig samvittighet. Jeg ser hva som har skjedd med både søskene mine og moren min.. og liker det ikke..
Aner heller ikke om jeg klarer å leve med dette...... Tårene bare renner..

Avatar

Re: Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

juni 24 2011 - 03:53
Du kan ikke påta deg ansvaret for andre i denne situasjonen. Det var aldri opp til deg egentlig. Du har fått en lærdom her som kan være uhyre verdifull og det skal du ta litt til deg.

Det høres kanskje rart ut å se noe positivt i dette men det er masse som er bra som en kan hente ut av det. Du kan ikke endre fortiden men du kan ta med deg lærdommen inn i fremtiden.

Hvorfor er et fint spørsmål som har mange svar. Det er ikke så viktig for deg å vitre hvorfor da fordi du er ikke der nå. Du må heller spørre seg selv hva du kan bruke dette til videre.

Om jeg skal gi deg en liten tråd til hvorfor så handler det om at i den situasjonen du var i så hadde du ikke nok inne til å ta de valgene som du kjenner til i dag. Det er dagens viten som gjør minnet så vanskelig. Ikke minnet i seg selv. Det har ingen mer kraft enn det du selv gir. Hent styrke fra det som har vært og ikke gi din styrke til det. Snu deg i riktig retning og gå fremover.
Avatar

Re: Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

juli 10 2011 - 17:39
Som et barn har man ikke ansvar for å handle i slike situasjoner. Det er foreldrene som skal ha den rollen. Ikke visste du hvor ille det var og når man er ung vet man heller ikke hvem man skal henvende seg til for å få hjelp. Når alvoret virkelig slo til gjorde du akkurat det rette, ringte politiet. Vær heller stolt av det!
Jeg håper du får hjelp til å bearbeide det du går gjennom.
Avatar

Re: Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

juli 14 2011 - 00:07
Jeg blir faktisk sint inni meg når jeg leser at du har dårlig samvittighet for dette! Det er helt, helt urimelig å forvente at du som barn både skulle vært allvitende om misbruket, og reddet både moren og søsknene dine. Noen ganger ser vi i ettertid muligheter som faktisk ikke var reelt tilstede der og da. Faren din drev på som han ville. Det var ikke du som lot han gjøre det. Du kontaktet faktisk politiet, som er mer enn hva mange barn hadde gjort. Poliet kan faktisk godt ha dårlig samvittighet for at de ikke kontaktet barnevernet, ikke du. Håper inderlig du får hjelp til å jobbe med dette..
Avatar

Re: Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

juli 14 2011 - 19:18
Jo.. men jeg tenkte så ofte på at vi måtte bort der ifra, vi måtte.. men gjorde jeg noe? Nei. Jeg satt omtrent bare å så på, uansett jeg snek meg inn før å skru på igjen sikringene på en kald vinternatt, ettersom faren min ville vi skulle fryse ihjel, jeg snek meg også rundt husveggene før å se hva som skjedde.. sto mellom moren min og faren min flere ganger, han måtte først komme seg forbi meg før han fikk tak i moren min..
Syns det er dårlig gjort av meg på en måte, jeg har vært med å skadet søsteren min så veldig, og det varer hele livet.
Avatar

Re: Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

juli 14 2011 - 23:28
Huff, det blir så fryktelig feil å si at du var med på skade søsteren din. Jeg vil så gjerne skrive noe som kan få deg til å se det.. Det høres så vondt ut å gå og bære på dette. Har du en (god) psykolog?
Avatar

Re: Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

juli 15 2011 - 01:50
Var med på det.. Det sier seg selv.
Jeg har ingen psykolog.
Avatar

Re: Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

juli 18 2011 - 01:06
Det er ikke din feil.
Avatar

Re: Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

juli 19 2011 - 00:15
Unnskyld at jeg svarer så sent.. jeg falt ut av internett i helgen. Noen ganger når jeg ikke har penger til en tigger om vinteren tenker jeg: Hva hvis det mennesket fryser ihjel i natt? (For det skjer jo) Er jeg da medskyldig? Hjertet sier ja og hjernen sier nei. Jo, det finnes unntak, men som regel må vi skille mellom skyld ved det å unnlate å (klare å) stanse noe, og skyld ved det å gjøre noe.. som regel er det en vesensforskjell.

Forresten, da moren min stakk hjemmefra, lot hun søsknene sine være igjen. Gjør det henne medskyldig i at det gikk som det gikk med de? Du tenkte ihvertfall på å ta søsknene dine med hvis du skulle rømt. Du lider fordi du er et for godt menneske, ikke et for dårlig. Moren min hadde også skyldfølelse, men hun ble veldig mye bedre etter en periode hos psykolog. Jeg håper du ihvertfall prøver det. I det noe "sier seg selv" er ofte tiden inne for å stille spørsmål ved det.
Avatar

Re: Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

juli 20 2011 - 05:05
nei.. men jeg gjorde ingenting, tok ikke til noen handling... Sto bare å så på...
og det gjør vondt å vite at jeg(!), søsteren dems, som egentlig skal hjelpe - sviktet like mye som systemet gjorde...
Avatar

Re: Jeg fikk vite ting om barndommen min igår.

aug 4 2011 - 22:58
:(
Til forsiden