Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg er drit redd. Trenger hjelp. Kan noen relatere?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg er drit redd. Trenger hjelp. Kan noen relatere?

april 8 2022 - 15:46
Jeg er midt i en episode der jeg er redd for hjernesvulst. Det startet med hodepine. Det gikk over. Så plutselig begynte det å prikke litt i føttene mine. Jeg stresset ikke. Jeg leste en artikkel om prikking i fjeset. Gjett hva, jeg begynte å prikke i ansiktet mitt. Jeg gikk inn i et intenst angstanfall. Legen min sa at prikkingen er en vanlig reaksjon til angst og hyperventelering. Prikkingen er borte, men nå føler jeg meg bare nummen rett over leppen! Jeg er drit redd! Legen sier at jeg ikke har noe å bekymre meg for, men jeg gjør det. Har slitt mye med helseangst tidligere og går hele dagen og er redd. Kan noen relatere til det jeg skriver?
Avatar

Fysiske utfordringer….

april 10 2022 - 20:52
Kort fortalt: ble deprimert for 3-4 mnd siden - prøvde en kort periode med antidepressiva, men kuttet ut. Nå derimot - holder jeg på å bli gal av fysisk ubehag og vondter. Kan ikke relatere meg direkte til dine, men frykten kan jeg relatere meg til. Jeg sliter med;

Trykk i hodet
Fryse- og svettetokter hver time
Kvalme (gått ned mye)
Halsvondt
Hjerte som dunker ekstra
Ekstrem uro i kroppen

Jeg er LIVREDD - kan virkelig ikke forstå at dette «bare» kommer av depresjon og angst. MEN - samtidig kom dette etter jeg ble deprimert så forstår at lege og psykolog setter det på den kontoen.

Dette er ekstremt vanskelig for meg - og utmattende å ha det slik dag ut og dag inn. Hører med til historien at jeg til tross for dette beveger meg mye (sykler og går).

Er det noen som kan gi oss noen halmstrå her? Som kan si at «slik hadde jeg det mens depresjonen sto på som verst, men det gikk over»……

Takk for innspill :)
Avatar

Re: Jeg er drit redd. Trenger hjelp. Kan noen relatere?

april 15 2022 - 18:13
Hei!

Min erfaring med dette er at kroppen kan lage de merkeligste symptomer når man har angst. Jeg har hatt helseangst før som har kommet tilbake nå. Jeg har gjentatte ganger vært livredd for ulike sykdommer jeg har trodd jeg har hatt. Har tenkt «det kan ikke være angsten min som lager disse symptomene, det er for «virkelig» til at det bare er psyken». Leger o.l. har sagt at det bare er angst, jeg har slitt med å stole på det, også har symptomene gått over og nå flere år senere vet jeg jo at dette bare var angst og at jeg aldri var dødssyk slik jeg var overbevist om.

Nå skal det sies at dette har kommet tilbake igjen hos meg, jeg er helt overbevist om at jeg har en fysisk sykdom (blodpropp i mitt tilfelle), og til tross for at legen sier at hun ikke er bekymret, og jeg har fått indikasjoner på at det sitter muskulært, så klarer jeg ikke legge det fra meg. Dette sier litt om hvor kraftig og overbevisende dette kan være, hvor mye hjernen kan tulle med en. For til og med jeg som har opplevd dette før, klarer ikke roe meg. Halmstrået mitt er at dette ikke er uvanlige reaksjoner og symptomer når det kommer til helseangst, og at sannsynlighetsregning viser at det er så mye større sjanse for at det er helseangst enn at det er en sjelden livstruende tilstand. Det er også viktig å huske at sykdom heller ikke nødvendigvis er det samme som død. Mange som blir alvorlig syke, overlever det også, så selvom det skulle være noe så tåler kroppen veldig mye påkjenning, og ambulanse/legehjelp er alltid bare noen minutter unna.
Til forsiden