Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Introvert - Sosial angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Introvert - Sosial angst?

juni 24 2013 - 16:01
Har for en stund tilbake lest litt om det å være introvert. Jeg kjenner meg helt igjen i det, og har funnet ut at jeg definitivt er introvert.
Men er det det samme som sosial angst..?

Jeg får inntrykk av at å være introvert, ikke nødvendigvis betyr at man er "redd" mennesker, men at man bare ikke ønsker å omgåes eller snakke for mye med andre mennesker.
Avatar

nei

juni 25 2013 - 16:46
Hei, lurte lenge på det samme siden jeg har vært i forskjellige typer terapi for sosial angst, og funnet ut til slutt at angsten min kommer som følge av unnvikende personlighetsforstyrrelse, så med andre ord er ikke angsten primærproblemet. Det å være introvert og komfortabel med det er jo ok, så lenge du ikke blir redd for å møte andre mennesker. Er også viktig å skille mellom angst og sjenerthet. Er du sjenert kan du synes enkelte ting er ubehagelig, men det er langt fra det samme som angstfølelse
Avatar

:)

juni 25 2013 - 20:28
Du sier du har vært til ulik terapi for sosial angst, hva slags? Skulle oppsøkt noen jeg også, finne ut hva jeg egentlig sliter med :)
Avatar

Jeg

juni 25 2013 - 22:43
Har vært på to forskjellige slags gruppeterapier, den ene mer fokusert mot sosial angst enn den andre. Jeg har hatt psykologtimer og prøvd forskjellige medisiner mot angst men ingenting av det fungerte, sitter her fortsatt ensom og tilbaketrukket:)
Avatar

Kognitiv atferdsterapi.

juni 26 2013 - 00:13
Kognitiv atferdsterapi er veldig "pop", har sjølv prøvd dette. Der og då var det nok ikkje det rette for meg, men det fungerar greit no.

http://www.kognitiv.no/kognitiv_terapi/cms/32

Avatar

Introvert

juni 26 2013 - 00:53
Introvert er ikke det samme som sosial angst. Så vidt jeg har forstått. Introvert handler mer om at en tappes for energi i samvær med andre mennesker. Mens utadvendte mennesker henter energi i samvær med andre.
Den introverte trives rett og slett best alene. Men er ikke nødvendigvis redd/har angst.

Kognitiv terapi: Det finnes bøker på dette området som kan brukes som selvhjelp. "Sjef i eget liv" har jeg lest. Og den kan jeg anbefale. Levende og lettlest. Spesielt pasienthistoriene er interessant lesning!

Nå leser jeg en annen i samme sjanger: "Den indre samtale". Den er litt tykkere. Litt tyngre. Og med flere henvisninger/fagbasert. Men også denne synes jeg er interessant. Og en fin bok nummer to!

I det hele tatt tror jeg det er sunt at man på et eller annet tidspunkt forsøker å bli kjent med sine demoner. Forsøker å se når, hvorfor og hvordan de dukker opp. For i bunn og grunn er det en bli-kjent-med-seg-selv-prosess.
Avatar

:)

juni 26 2013 - 17:35
Takk for tips! :)
Avatar

introvert som typetrekk - har ingenting med sosial angst å gjøre

juni 30 2013 - 23:15
Man kan ha større eller mindre grad av introvert i sin personlighet, og veldig riktig som en tidligere har kommentert, introverte bruker energi i sosiale sammenhenger, men styrker mer sin energi med en eller et par personer, eller i eget selskap, og kan synes det er energitappende å være fryktelig sosial eller i større forsamlinger.

Selv har jeg scoret mot introvert intuitiv på MBTI (Myers Briggs Type Indicator) - jeg har absolutt ikke sosial angst, ingen tror jeg er en introvert person, jeg gikk i en lederutviklingsklasse med 30 personer og 28 av de trodde jeg var ekstrovert, jeg snakker mye, med mange og er absolutt ikke en usynlig person i mengder, men det koster meg mye, og jeg blir sliten i såpne forsamlinger. Og jeg får mer energi i en til en sammenhenger, eller færre og gode venner, og jeg mistrives ikke i eget selskap, og føler jeg "MÅ" være sosial med andre. Jeg blir mer kreativ alene, enn i grupper. Men sosial angst er en psykisk tilstand og det kan ramme både introverte og ekstroverte (må ikke sammenlignes med å være innadvendt eller utadvent som betinges av situasjon mer enn person).


Avatar

introvert- sosial angst

juli 1 2013 - 19:02
jeg trur ikke dere bør sammenligne personlighetstype trekk, og psykiske plager. for det å være introvert, er jo en personlighetstype, mens sosial angst er en psykisk lidelse. selv så scoret jeg nesten 100% på introvert på en slik personlighetstypetest, og jeg har sosial angst, men jeg trur kanskje det ikke har noen sammenheng. men jeg trur kanskje at det kan være en liten sammenheng fordi. men bare utifra at du scorer på introvert, så har du ikke automatisk sosial angst, og motsatt. sosial angst har nok mer å gjøre med fortid, og livet generelt, ikke hvilken personlighetstypetrekk du har.

ok. dette ble innviklet. og jeg har problemer med å skjønne hva jeg skrev selv nå. hehe. men jeg håper dere skjønner? beklager for at alt ble for innviklet.
Til forsiden