Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Intimitetsangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Intimitetsangst

sep 7 2019 - 08:30
Hei. Jeg er en mann på 35 som har et litt uvanlig problem tror jeg. Jeg virker nok ikke veldig sjenert til vanlig. Jeg har overhodet ikke noe problem med å snakke med fremmede. Alt virker vanlig. når folk kommer inn på meg får jeg helt panikk. Jeg klarer å ha distanserte vennskap, men jeg blir veldig ubekvem hvis noen sier at de er glad i meg, eller gir meg masse oppmerksomhet. Vet ikke hvorfor det er sånn, ingen andre jeg kjenner (heller i familien) er på denne måten. Det hindrer meg veldig mye i hverdagen. For det første klarer jeg aldri å få ordentlige gode venner (fordi jeg trekker meg tilbake med en gang venner blir gode venner) og jeg har et stooort problem med damer . Det var en dame jeg har likt i mange år. Spør om jeg vil ha sex. Jeg går totalt i lås. Jeg vet ikke hva som gikk av meg, men jeg klarte ikke å si ja. Jeg kan ikke helt sette fingeren på hvorfor, men da kom hun på en måte "for nærme". Å Jeg får panikk(og jeg ble jo på en måte interesert), mens jeg feiger ut. HVA ER GALT MED MEG? Det har vært sånn bestandig !
Avatar

Re: Intimitetsangst

sep 7 2019 - 18:29
Er det fordi du er redd for at de skal synes at du ikke er god nok og at du er redd for å miste dem?
Avatar

Heiii :D

sep 7 2019 - 18:45
Jeg aner ikke selv , men viss du tenker at folk kan ha sepereasjonsangst , så må jo dette være det motsatte av det? Jeg aner ikke men det er vanlig og ha vansker med å knytte seg meg andre folk. Siden man har kanskje forskjellige forventninger. Og ikke minst det å prestere fremfor noen andre.
Har du prøvd å snakke med psykatrisk sykepleier , altså ikke lege /psykolog. Det er utrolig flink.
Avatar

Hei gameofthones

sep 8 2019 - 00:20
Det høres ut at du har problemer med nære relasjiner det er jo trist du ikke opplever der å ha ekte venner og kjæreste det er ikke lett for livet handler om relasjoner.mye av livet vårt har med relasjoner å gjøre.du må prøve å tenke på hva årsaken til dette kan være.har du opplevd såre ting i livet at du er blitt såret eller krenket.alle mennesker opplever det i livet men har man opplevd mye av det i livet så kan det påvirke relasjoner.for relasjoner er viktige og selv om du på utsida kan virke selvsikker ved at du prater med fremmede og ikke virker sjenert så kan du likevel innerst inne være usikker på deg selv el tvile på deg selv.har du pratet med noen om dette her?
Avatar

Re: Intimitetsangst

sep 8 2019 - 23:34
Kan ikke huske at jeg noen gang har vært utsatt for noe felt nå er det ikke sånn at man må ha opplevd noe grusomt for å slite psykisk. Min angst er delt i tre redd for å være intim , redd for relasjoner, prestasjonsangst. Jeg tok kontakt med fastlege i oktober i fjor! Der jeg la fram mitt problem. Det ble flere timer jeg og lege ble enig om å henvise til psykolog(vop) Jeg fikk avslag første og andre gang ! Jeg ble henvist til autismetimet for utredning for Asperger. Jeg var inne hos autismetimet i slutten av april 2019. Jeg var inne til et halvtimes intervju autismetimet aviste vidre utredning. Autismetimet mente jeg hadde for god språkforståelse ut og inn. Fikk tredje avslag fra vop. Lege påklaget avgjørelse jeg fikk i mai 2019 en behandlings garanti som gikk ut 20 august 2019. Vop meldte brudd på behanligsgaranti videre til HELFO. HELFO henviste meg til psykologsenteret har psykologtime der 24 SEP 2019.! Det første gang jeg går til psykolog en time varer i 45 min. Hvordan skal jeg si på den første timen for å bruke tiden best mulig å få best mulig effekt ut timen ?
Avatar

Hei

sep 9 2019 - 03:13
Jeg tenker at første timen kartlegger nok psykologen problemene dine.da kan du jo faktisk si om dette du skrev på forumet for det forteller mye av hva du sliter med.det du skrev delt i 3 for her er det nok en del relasjonsproblemer.du har jo gått gjennom en del i systemet er derfor jeg tror det blir mye utredning av den psykologen.er det lettere for deg å skrive?
Avatar

Hei Missfreak !

sep 9 2019 - 04:03
Hei missfreak. De problemene jeg har , er det lite forståelse å få for ! Jeg kan ikke snakke om mine problem mange syns problemet mitt er veldig komisk og jeg har blitt utsatt for mye fleip. Jeg har alltid prøvd å unngå dem vanskelige situasjonene med å gjøre andre ting ! Jeg har det siste året prøvd mange ganger å finne en måte å løse mitt problem på , det har ikke fungert !
Avatar

Hei gameofthrones

sep 9 2019 - 04:33
Jeg tenker at en psykolog komner ikke til å fleipe med dette her.de møter ofte mennesker som har intimitetsproblemer og relasjonsproblemer.jeg tror ikke du trenger å bekymre deg for dette med fleip.men tror psykologen kommer til å ønske å finne ut hva som ligger bak alt dette her.
Avatar

Re: Intimitetsangst

sep 9 2019 - 05:03
Jeg har verdens beste foreldre som er veldig snille bryr seg! Jeg har vokst opp i et følesmesig og kjærlighjem ! Jeg var ikke veldig sosial i barn og ungdomstiden var en som likte å lese og se på film. Ikke veldig vennskapelig. Jeg var også interessert i dyr. Hjemme har vi hadde mange dyr. Har nå to polarhunder. Vi drar på tur i lag. Jeg bruker ikke dra på sosiale tilstelninger som Lønningspils og julebord. Liker være for meg selv! Liker seiling og friluftsliv og hund og dyr! Er vegitarianer !
Avatar

Hei

sep 9 2019 - 05:20
Du har mange interreser det er bra.jeg ønsker så mye å trives i eget selskap men jeg hsr aldri skjønt at folk liker selskapet sitt.jeg tenker at det er bra du får hjelp og jeg tror ikke en psykolog kommer til å fleipe slik men heller prøve å hjelpe deg å få det bedre.
Til forsiden