Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Innvendig dirring/vibrering

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Innvendig dirring/vibrering

mai 25 2018 - 18:44
Er det flere som opplever dette? Det startet med at jeg kun fikk det ved innsovning og oppvåkning. Det dirret innvendig i brystet, og dette forplantet seg både til hals, mage og bein.
Nå er det slik at det kommer om dagen også. Det kan dirre skikkelig voldsomt, sånn plutselig, innvendig i hele kroppen, og særlig i brystet. Jeg føler virkelig ikke at jeg har angst eller får panikk når dette starter. Får ikke høy puls eller liknende. Noen som kjenner seg igjen?
Avatar

Re: Innvendig dirring/vibrering

mai 26 2018 - 11:37
Leamus du mener eller?
Avatar

Re: Innvendig dirring/vibrering

mai 26 2018 - 13:27
Jonas 33:

Nei, en sånn indre «murring», på en måte. Ikke rykninger. Det rett og slett vibrerer innvendig.
Avatar

Re: Innvendig dirring/vibrering

mai 29 2018 - 11:47
Hva sier legen din om det?
Avatar

Re: Innvendig dirring/vibrering

mai 29 2018 - 18:36
Gummybear:

Hun tror det er stress/angst, men hun er ikke sikker, så idag tok hun blodprøver for å sjekke stoffskiftet, kortisol osv. Jeg tror jo selv at det er angst, problemet er bare at dette kom ETTER jeg ble «kvitt» angsten. Har ikke vært noe plaget på lenge, så det kan virke som en slags ettervirkning av angst. Jeg bare lurte på om andre kan ha opplevd noe liknende, og isåfall: hvordan kan man roe det ned? Det kommer alltid når jeg sitter i ro og slapper av.
Avatar

Re: Innvendig dirring/vibrering

mai 29 2018 - 19:09
Godt å høre at du er/har vært kvitt angsten. Selv har jeg ikke noen erfaring med slik "dirring/vibrering", så jeg aner ikke om det kan være et symptom på en svak, underliggende angst, eller om det er noe annet.

Men i og med at du har vært kvitt angsten en stund, så har du tydeligvis oppnådd en ganske bra selvinnsikt/observasjon av dine eventuelle, ubevisste frykter. Så hvis denne "dirringen/vibrasjonen" også var forårsaket av angst, så ville du sikkert ha oppdaget det gjennom selvinnsikten din.

Eller kanskje du egentlig har blitt litt redd igjen, nettopp fordi du har vært angstfri så lenge. Altså at du på et eller annet nivå frykter at angsten skal komme tilbake igjen, nettopp fordi det har gått bra så lenge - slik at du kanskje har begynt å tro at det "må være for godt til å være sant", og at denne engstelsen i seg selv forårsaker "dirringen/vibrasjonen".

Men alt dette er kun spekulering fra min side, siden jeg som sagt ikke aner hva dette skyldes.
Avatar

Re: Innvendig dirring/vibrering

mai 30 2018 - 07:02
Gummybear:

Det kan godt være at det er slik du sier, at jeg egentlig frykter det litt. For ja, jeg synes åpenbart at det er svært ubehagelig. Psykologen hadde en teori om at psyken min har blitt så god å takle angst at at jeg ikke kjenner det psykisk lenger, men kroppen vil fortsatt kjenne kroppslig angst. Så hun mente fokuset mitt burde være på å lære å trygge kroppen, og ikke bare «hodet». Det virker jo logisk! Men har ikke lykkes enda, hehe.
Avatar

Nedregulering

mai 30 2018 - 16:51
Siden du ikke opplever psykisk ubehag er det sannsynligvis en nedreguleringsrespons fra kroppen din. Kult at den gjør det helt av seg selv. Hvis det er det jeg tror det er, så går faktisk folk på kurs for å lære seg å få til denne responsen. Sjekk ut TRE (trauma releasing excersises) eller Neurogenic Yoga for mer info om denne typen kurs. Jeg går selv på Neurogenic yoga og har stort utbytte av det. Kort fortalt er teorien bak at alle pattedyr har en skjelverespons for å få ut spenning når de er ferdige med noe traumatisk. Hos mennesker som er oppdratt vanlig har vi undertrykket denne responsen, og resultatet er at vi går glipp av en god nedregulering. Det fine med nevrogenisk skjelving (som det heter) er at du ikke behøver å ta tak i noe med psyken eller snakke gjennom noe vanskelig, kroppen din tar tak i den gørra den har lyst til uten å plage hodet ditt med det ;) Det kan være noe som skjedde i dag, eller noe fra gamle dager, det er rett og slett bare kroppens minner om overveldende opplevelser. Alle vil ha godt av å skjelve ut spenninger fra tid til annen, men hos personer med angst og depresjon vil det være mer "grums" å skjelve ut. Man kan tenke på det som at kroppen din, og ikke bare hodet ditt, trenger å jobbe seg gjennom ting. Det vil avta etterhvert som man har fått "jobbet seg gjennom" ting, men kan være en fin mekanisme å kjenne til for framtidig stress også.
Avatar

Re: Innvendig dirring/vibrering

mai 30 2018 - 20:57
Maria_maria:

Aaah, jøss! Det har jeg aldri tenkt på! Svææært interessant, og tusen takk for at du delte det! Denne infoen kom svært til nytte, må jeg si! :-) Det gir definitivt mening.
Men jeg lurer da bare på én ting: psykologen min tror jo at det er kroppen min som kjenner angst, selvom hodet/psyken min ikke gjør det. Og noen ganger så virker det som at dirringen kommer når jeg blir påmint den, om du skjønner. Hva tenker du om dette? Kan det være psykologen ikke tenker helt riktig omkring dette? Og kan man selv «utløse» denne nedreguleringn ved å gi det oppmerksomhet? Legen min var også litt inne på det som du sier, at det kan være muskler som avspenner når jeg slapper av, og at de derfor dirrer (ikke synlig da det er på innsiden og ikke på utsiden). Det eeeneste jeg bare stusser på er at det KAN virke som det kommer når jeg tenker på det, for det meste, slik som mange andre opplever angående andre angstsymptomer. Derfor er jeg litt forvirret over om det FAKTISK er en (kun) fysisk angstreaksjon, eller om det er en nedregulering, hvis du skjønner hva jeg mener?

Uansett, veldig interessant å lese det du skriver, det hjelper mye å få en logisk forklaring! :-)
Til forsiden