Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Innleggelse pga panikklidelse? (sette pris på kjappe svar)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Innleggelse pga panikklidelse? (sette pris på kjappe svar)

feb 22 2011 - 21:34
Jeg er en jente på 18 år som er i en veldig vanskelig situasjon. Har slitt med daglige panikkanfall i to uker. Har helseangst og dødsangst, egentlig angst for alt og ingenting - noe jeg har hatt så lenge jeg kan huske, bokstavlig talt. Jeg klarer derfor ikke være alene, og foreldrene mine har stilt opp for meg og tatt seg fri fra jobb (UBETALT) for å passe på meg. Jeg føler at jeg er i en veldig håpløs situasjon, da tilstanden ikke ser ut til å bedre seg. Jeg har fått henvisning til psykolog, men foreldrene mine kan jo ikke gå hjemme med meg og sove med meg i over lengre perioder. De har jo regninger de må betale.

Jeg har angst stort sett hele tiden, og har hatt 4 veldig kraftige panikkanfall der jeg har vært overbevist om at "nå dør jeg". Jeg trenger hjelp, rett og slett. Jeg klarer ikke mer. Jeg vil at de skal sette igang behandling i MORGEN. Har vært i kontakt med akutt-teamet som er tilknyttet et psykiatrisk sykehus der jeg bor, og skal møte dem for evaluering og samtale i morgen. Han jeg snakket med i telefonen utelukket ikke innleggelse, men han sa at det for mange kan gjøre ting verre. Det jeg egentlig lurer på er;

Har jeg noen rettigheter ifht at jeg har et stort behov for selskap/at noen passer på meg? Kan de avvise meg når jeg ikke klarer å ta vare på meg selv? Hvordan burde jeg gå fram for å få innleggelse i MORGEN?

Har noen erfaringer med å være innlagt? (Jeg må understreke at jeg vil legges inn, fordi jeg ikke vil være en byrde for familien min, og fordi jeg trenger behandling nå, før jeg glir lengre bort fra meg selv enn jeg allerede har gjort.)

Håper som sagt på kjappe svar, og at noen der ute har relevante erfaringer, selv om jeg ikke unner noen det.

Mvh, heartofthesun.
Avatar

Re: Innleggelse pga panikklidelse? (sette pris på kjappe svar)

feb 22 2011 - 21:55
Hei!

En eller begge av foreldrene kan nok få sykemeldingen av legen sin for å ta seg av deg i en periode.

Jeg har ingen erfaring med innleggelse, men sånn som det høres ut for meg, så er nok ikke det så dumt å vurdere det.Avatar

Re: Innleggelse pga panikklidelse? (sette pris på kjappe svar)

feb 22 2011 - 21:56
Lykke til! :)
Avatar

Re: Innleggelse pga panikklidelse? (sette pris på kjappe svar)

feb 22 2011 - 21:57
Om du skal til samtale tror jeg dem vil finne ut av ting der pluss at du vil få informasjon. Jeg vil foreslå at du skriver ned alt du lurer på så du kan få svar på det. Er fort gjort å glemme ting du lurer på siden det er masse nye inntrykk i en slik situasjon.
Avatar

Re: Innleggelse pga panikklidelse? (sette pris på kjappe svar)

feb 22 2011 - 22:01
Ja, det skal jeg huske på. Jeg har hatt en akuttime allerede, men jeg klarer ikke dette selv, da panikken kommer uanmeldt og helt plutselig. Derfor er jeg livredd for å få nye anfall, da det finnes grenser for hvor mange ganger jeg takler "å dø". Det er også veldig vondt å ikke få hjelp. Har kjørt fram og tilbake til legevakta flere ganger, og hatt 4-5 legetimer de siste 2 ukene. De har bare gitt meg beroligende (som jeg får mer angst av å ta) og antidepressiva som gir meg panikk bare ved at jeg leser pakningsvedlegget.

Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre dersom ønsket mitt blir avslått. Jeg føler meg allerede helt uten håp, og at ingen vil/kommer til å hjelpe meg.


Tusen takk for alle svar, forresten. Setter pris på det.
Avatar

Re: Innleggelse pga panikklidelse? (sette pris på kjappe svar)

feb 23 2011 - 10:39
Et stort problem med panikkanfall er at man blir så redd. Det lager en trigger i hjernen som utløser mer panikk og en får en forsterkning av tilstanden. Dette er mye av grunnen til at det blir så kraftig. Panikk i seg selv er ikke farlig og om man forstår dette vil det lette litt av trykket en kan føle når det står på som verst. Pusten er viktig og dersom man kan få satt seg ned og kontrollert pusten kan man korte ned anfallet betraktelig.
Det har vært snakk om et tidsperspektiv på 10-15 minutter i mange tilfeller selv om det kan vare lenger eller kortere.
Det er viktig å lære noe fra hvert anfall og ikke bare ha fokus på det negative siden det kan lede til hyppigere anfall og sterkere intensitet. Hver gang man "overlever" kan man forsterke sin egenkontroll ved å presisere for seg selv at man ikke omkommer av denne følelsen.
Avatar

Re: Innleggelse pga panikklidelse? (sette pris på kjappe svar)

mars 18 2011 - 21:29
MÅ bare si at jeg føler med deg og vet akkurat åssen du har det :( jeg har det så og si like dan,men ikke så intenst. men det er et helvette uten like. håper du har fått-får den hjelpen du trenger!!
Til forsiden