Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Innhentet av fortiden

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Innhentet av fortiden

jan 6 2020 - 01:11
Jeg trodde jeg hadde klart å legge fortiden bak meg da jeg ble innvilget ufør og vi kjøpte hus og alt så ut til å falle til ro.
Fokus på barna, litt frivillig arbeid og pusse opp hjemme. Passer meg egentlig greit, når ting ble som de ble.

Men de siste åra har vi hatt mye somatiak sykdom i familien, type innleggelse, operasjoner. Også jeg. Etter det har jeg mistet grepet på angsten. Den sosiale fobien og unnvikelsesforstyrrelsen jeg ble tidligere diagnostisert blomstret igjen. Men også en ny, kanskje latent hele tiden, generell angst.
Nå før jul opplevde jeg fullstendig kollaps.
"Harehjerte" konstant hele døgnet, lå langt på natt uten å få sove pga. Tankekjør. Alt ble tungt og svart. Jeg blåste støv av gamle selvmordsplaner og studerte de.
Tok meg en skikkelig prat med kona og bestilte meg en legetime og sa at jeg kanskje nok burde ta tak i meg selv.

Så nå sitter jeg her med en innkalling og skaper meg store monstre som skal tvinge meg til gruppeterapi og andre skumle ting.
Føler meg hverken "flink" eller "modig".
Avatar

hei du

jan 6 2020 - 01:42
trist og høre att ting rakner(har vært der før ) men ting du kan prøve som funker for meg, iblandt synes jeg det er deilig og bare ta et steg tilbake prøve og tømme hodet for tanker og rett og slett analysere meg hvem jeg er hva jeg føler og hvem jeg vil være og ut ifra det prøve og gi slipp på tankene om så bare i 1 sekund er det 1 sekund uten angsten dette funker best når du har det værst så har du panikk prøv på det sterkeste og konfronter probleme i stillhet eller bare om du har ektrem angst, du kan også lage en plan om hvordan jeg skal håndtere ting skritt for skritt som foreksempel behandling goals osv, ønsker deg god bedring og håper vi begge kommer oss ut av denne perioden med angst symptomer og helvette !
Avatar

Hei du☺️

jan 8 2020 - 10:36
Syns du er modig jeg, som skriver her... Det viser at det ER tak i deg, og at du ønsker hjelp og råd. Klapp på skulderen til deg!!!
Jeg har ikke hatt selvmordstanker... Men mye av d du skriver gir meg en følelse av meg... Jeg er også ufør... Og klarte etterhvert å kjenne på at jeg fikk et liv igjen... ved å ha overskudd til barna, lett oppussing osv...Angsten kom og gikk, men jeg kom meg ovenpå hver gang...
Som deg, har vi også hatt mye sykdom siste året, i nær familie... Noe som jeg tror har vert utløsende for den konstante angsten hos meg. Jeg glemte å ta vare på meg selv oppi alt... og nå sitter jeg her... med «harehjerte» som du sier... Døgnet rundt...
Det er slitsomt med angst, men både jeg, du og mange andre klarer å komme oss opp og frem!!! Vi må heie på oss selv,og hverandre!!! Vi har en flott familie rundt oss, som for alt i verden ikke vil miste oss.
Syns det er fint å høre at kona di pushet deg til en legetime. Der kan du opne opp, og fortelle hvordan du har det. Evnt kan du jo si at du ikke er komfortabel med gruppetimer... Legen skal hjelpe deg å finne en løsning!
Jeg heier på deg!!!
Til forsiden