Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ikke gi opp!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ikke gi opp!

des 7 2012 - 09:44
Hei folkens
Er du en av dem som synes livet er helt ræva ?
Du er isåfall ikke alene, men ikke gi opp, du vet ikke når livet snur seg.

La oss ta et eksempel:
Du er 30 år, har mistet jobben eller er sykemeldt.
Du har ingen kjæreste og du har et hav med regninger som du sliter med å få betalt.
Du tenkter på å ta livet ditt minste en gang i uken, og slik har det kanskje vært i 10 år nå.

Det er ingen av oss som kjenner fremtiden, og det kan være alt snur seg om 2 år, du får den perfekte jobben, den perfekte kjæresten, god lønn, kanskje vinner du i lotto, du får en kjekk svigermor men hvis du gjør det slutt nå så finner du jo aldri ut det.

Hvis du har holdt ut i 30 år, så holder du ut 2 år til,
og hvis ingenting har skjedd til du blir 32 så klarer du faktisk 2 år til da også, og du har fått litt mer erfaring så noen av utfordringene i hverdagen blir faktisk lettere.
Det kan selfølgelig vær at alt snur seg neste uke også, men det krever litt av deg selv, ikke tro at alt blir bra om en uke hvis du bare sitter hjemme og depper. Du må forsøke å gjøre noen småting selv.

Jeg har ikke oppskriften til deg, men for noen kan det være så enkelt som å gå seg en tur, kanskje ta med mobilen og knipse et par fine naturbilder.
Så et lite frø, plant en blomst i hagen, det er en flott følelse å se at du har skapt liv.
Mat fuglene og se hvordan de koser seg i matfatet nå i vinter.
Det er alle småtingene som får oss til å se litt lysere på livet, du MÅ ta tak i det selv, for det kan ikke bli bedra hvis du sitter på rommet ditt hele dagen med rullegardinen nede.

Så var det kjæreste da, hmm, det er ikke lett.
Haa med å ta en tur i parken, der samles ofte mye folk. Treffer du noen med hund så er det jo lett for du begynner jo med å spørre om du kan hilse på hunden, så er samtalen igang.
Nett dating er selfølgelig et alternativ. Sosiale tilstellinger er også en bra muliget, kirken er ikke akuratt en god sjekkeplass, men hvis det er utlodding e.l. på et bedehus så er det en plass samtalene går lett (du trenger ikke være kristen for å gå på bedehuset å snakke med folk). Jeg har ikke sjekket men jeg tror også det er mange fellesturer for single, sydentur, gåtur i fjellet osv.

Så over til jobb.
For å kunne fungere i en 100% jobb så bør privatlivet være noenlunde ordnet, du trenger ikke kjæreste og hus på 500 kvadrat, men det nytter ikke å søke på jobb hvis du regner med å bli sykemeldt halvparten av tiden.
Hva med å søke på en 40% stilling ? Stå i kassen på en butikk, eller sorter ut dårlig frukt på Kiwi.
Kjøre rundt med aviser på natten e.l., bare prøv å komme igang med noe, selv om det bare er en dag i uken så hjelper det.

En kort oppsummering, kom deg opp av stolen og forsøk å gjøre noen små endringer livet ditt!
La meg si det så enkelt at hvis ikke du begynner å rydde på kjøkkenet ditt idag, så vet du at det blir ikke noe lettere å begynne i morgen.


Til forsiden