Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan opplever DU hjernetåke?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan opplever DU hjernetåke?

aug 17 2019 - 08:52
Hei :-)

Jeg har selv levd et liv med angst og hjernetåke. Tror de to ofte henger sammen.

Slik opplevde jeg det:
Jeg glemte hva jeg holdt på med, kunne ikke finne ord når jeg snakket med folk, hukommelsessvikt - husket ikke navn på vennene mine en gang da det var som verst, hadde problemer med å ta inn og strukturere informasjon, vansker med å ta raske beslutninger – eller kjente at hodet plutselig ble helt «tomt». Forferdelig plagsomt, da det har hemmet meg kraftig i jobb og studier.

Noen som kjenner seg igjen?
Jeg vil gjerne høre hvordan DU opplever hjernetåke, hvordan det konkret fortoner seg for deg. Du kan godt være anonym!

Send meg gjerne en direkte personlig melding her - eller gå inn på min Instagram-side som heter: no_more_brain_fog
Der vil jeg snart legge ut et spørsmål om innspill fra dere andre som sliter med hjernetåke.

Jeg har jobbet i over 20 år for å finne ut av hvordan jeg blir kvitt hjernetåke, for leger og psykologer har ikke kunnet gi meg råd som fungerte.
Hjernetåken har ødelagt så mye for meg sosialt og karrieremessig, at jeg har blitt nødt til å vie store deler av mitt liv til dette - lese meg opp, lære av de kunnskapsrike etc
Etter noen år fant jeg en formel som funket for meg. Følg med på min instagram-side om du er interessert i temaet!
Planen er at jeg skal skrive en liten e-bok om hjernetåke - for å hjelpe folk som sliter med dette og som søker tips.

Husk at du er veldig verdifull, et unikt og spennende menneske! Og ha i bakhodet at problemene du opplever i dag mest sannsynlig er midlertidige, selv om de har vart i mange år allerede!
Det finnes hjelp å få!

Ønsker deg en god dag og lykke til med livet ditt! <3
Håper jeg hører fra deg - gjerne anonymt :-)

Hilsen Veronika
Avatar

Re: Hvordan opplever DU hjernetåke?

aug 18 2019 - 00:54
Hei!
Dette temaet føler jeg det ikke blir snakket så mye om, veldig fint du tar opp det. Har selv hatt depresjon og angst. Selv om det er lange gode perioder så sliter jeg med å huske ting. Det kan være alt fra ord til pin koden på kortet. Bare det å ikke huske noe elimentert, kan være en trigger for angsten. Har tatt det opp med legen, men han mener det henger sammen med depresjon så når den er over så blir det bedre. Men når vet man det? Har hatt en lang periode nå der jeg ikke føler jeg har vært deprimert, men bare hatt vanlige utfordringer man støter på i livet. Har skifte jobb og yrket pga mye stress og press på jobb. Men å begynne med noe nytt har utløst mye stress, og prøve å lære noe når du føler hodet er fullt har vært vanskelig. Man føler seg så dum når man bare rett og slett ikke husker det man hadde blitt vist eller lært dagen før. Er kanskje værst de situasjon der du er litt pressa på å prestere, da stopper det helt. Så hvordan klare å snu dette har jeg også lurt mye på, og som mange ikke har noe svar på. Har hørt mye på podcaster, bøker og lest artikler for å prøve å finne ut av det. Vet at trening og søvn har mye og si. Har lest en del om de som kommer i en slags flow state. Der for eks i jobb sammenheng hvor man glemmer tid og rom, kroppen bare jobber seg igjennom oppgaven uten å bruke mye tankekraft. At fokuset blir så intens på det du driver med her og nå gjør at arbeidet flyter. Kanskje har fokus også mye og si på hukommelsen. For hvis vi aldri er her og nå, men stadig tenker på hva som har skjedd eller skal skje så vil det jo være vanskelig å huske akkurat det som skjedde her og nå.

Kan du fortelle litt mer om hva som hjelper deg mot hukommelsetåka?
Mvh Per
Til forsiden