Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan opplever DU ekstraslag?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 7 2012 - 16:16
Klarer liksom ikke å sette ord på følelsen.
Men er liksom som det er noe som velter rundt i brystet mitt, kan være over på noen sekunder åsså tar jeg etter pusten når det kommer, flere som har opplevd sånt? Noen ganger kjennes det ut som det skurrer litt i brystet også:( Er så redd for ekstraslagene:(
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 7 2012 - 17:11
Hei Jegern87.

Dine beskrivelser kjenner jeg meg så godt i. I tilleg for meg så kjennes det tidlig på morran som om jeg har vibrasjon i brystet, hjerte føles som om det er tungt som bly blir urolig og kjempenervøs skuldrene heves langt opp mot ørene går i konstant spenning. Sover nesten ikke om natten osv osv.
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 7 2012 - 17:14
Huff er så lei av det der, når er jeg ferdig på jobb og ligger rett ut på sofaen på grunn av angsten for ekstraslag:( Er du på facebook? kanskje vi kunne snakke litt der?
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 7 2012 - 23:04
Hei Igjen. Ja jeg er på facebook, har du en epost så sender jeg info. Må si du er tøff som greier og jobbe når angsten trigger så mye, jeg er ute av jobben for tiden, hvor lenge veit jeg ikke.
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 8 2012 - 11:21
Ganske likt her og.. tror jeg.. av og til hopper det over et slag og, den syntes jeg er verre.. Har dere det?

Egentlig ganske betryggende at flere med angst har det slik, da tenker jeg mindre på at jeg er "syk".
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 8 2012 - 20:22
For meg er det liksom et kraftig dumk i brystet, før hjertet tar en liten pause før det er i gang igjen. Får en følelse av at det er i ferd med å stoppe opp... Skikkelig ekkelt, men det er ikke farlig. I alle fall har de ikke funnet noe som skulle tilsi det. Er visst en ganske vanlig ting å slite med. Mange har det uten å merke det også.
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 11 2012 - 23:45
Vist noen av dere har feks hjertebank uro og intens spenning i kroppen hvordan takler dere det vist dere må feks trene, gå tur eller utsette dere for noe fysiskt arb ?? Jeg blir stresset og noe redd men jeg gjør det som kreves / må til og når jeg er kommet i mål så ser jeg jo at det har gått greit :)
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 12 2012 - 11:28
Det er det jeg og gjør..prøver ihvertfall... men det gir seg alltid når jeg kommer igang med treningen... 5-10 min og det er vekk.
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 13 2012 - 01:03
Heisann, har de siste 5-6 årene hatt urolig hjerte selv, er 46 år blitt så har innimellom hvert ganske så engstelig på hva dette er for noe.... Ekstraslag er helt normalt - mye kaffe/snus trigger dette men opplever det som helt udramatisk. Tar et ekstra pust og det er over. Men lite søvn, mye stress, og spesielt mye snus... da opplever jeg et ekstra irritabelt hjerte like før jeg sovner. Virker som om alle deler av hjertet lever sitt eget liv og de forskjellige deler av hjertet hopper og danser om hverandre som en skjelvende geleklump. Ikke fort bare svært kaotiske forhold. Med forskjellig varighet. I tillegg til søvnapne. Ikke særlig behagelig, Men sålangt har jeg nå alltid våkna igjen:) Selv om det var skremmende til å begynne med så tror jeg nå det er stressrelatert. Og når jeg stresser, som en med angst stort sett gjør hele tia - så snuser jeg mye og sover lite. Og det er stort sett da jeg får dette. Nikotin blir bl. a. brukt som rottegift så det er ikke så rart at hjertet reagerer. Det blir en forgiftningstilstand. Snuser idet jeg skriver dette men tror ikke hjertet stopper fordi det er urytmisk. Så er ikke så bekymra for dette. Tar magnesium hver dag nå og opplever at det hjelper mot denne type uro. Og Opplever det som en slags "leamus" i hjertemuskelaturen. Og leamus er jo ikke farlig. Bare ubehagelig når det er hjertet som rammes. Leamus kommer forøvrig av magnesiumsmangel og opplever som sagt at tilskudd hjelper. Dobbelslag eller det at hjertet hopper over noen slag innimellom er ufarlig og helt normalt. Så summasummarum slik jeg opplever det så er mitt urolige hjerte angst/stress relatert men trigges spesielt av usunn livstil. Trening, regelmessig søvn (lett å si), minimering av koffein/nikotin spesielt før man legger seg (lett å si,,,,) og nok mineraler/vitaminer (kanskje også b-vitamintilskudd) tror jeg gjør susen. Kjenner meg forøvrig igjen i det du skriver smoblikk 63 om vibrasjoner i brystet.om morran.... merker det spesielt om jeg har sovet lite.
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 13 2012 - 08:33
Det med kaffen kjenner jeg igjen ja..he he

Magnesiumet? Er det du selv som mener , eller kommer dette fra lege..?

All medisin er jo stort sett 50% Placebo effekt..men mye stemmer jo.
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 13 2012 - 17:22
hei. Jeg opplever ekstraslag daglig nå, og har hatt det helt siden sommeren 2010. Det begynte i det små og har siden tatt helt av. Har gått til kardiolog og tatt alle mulige tester hos fastlege uten at de finner noe gale på meg. Jeg kan ha alt mellom ca. 2 - 40 ekstraslag om dagen, og jeg venner meg aldrig til dem, og har heller ikke dødd av dem, men de er så fordømt ubehagerlige å ha...jeg fryser liksom litt til / stopper litt opp hver gang de kommer, og føler meg overfokusert på hjertet mitt sine bevegelser...får lett panikk hvis jeg får rask puls, og er generelt veldig dårlig for tiden med tanke på det som skjedde med Carl erik torp og Alexander dale oen. Dette er veldig invalidiserende, og livskvaliteten er langt nede....har vært sykemeldt fra jobben i 11 mnd. nå, og har ventet på behandlinger og utredninger i forhold til epilepsi, og nå begynner jeg å stresse for jeg skal på arbeidsavklaringspenger...Hjertehoppene er egentlig en bismak av angsten, for i de periodene jeg ikke har hjertehopp, så tenker jeg at jeg kan få de når som helst.
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 14 2012 - 01:30
Hei Berrrrrrgenserrrrren:) Det med magnesium fikk jeg øynene opp for for noen år siden da jeg var i Tyskland. Det var en fysioterapeut i Bayern som fortalte meg at uro i muskelaturen - leamus - skyldtes magnesiumsmangel. Siden jeg hadde mye uro generelt kjøpte jeg selvsagt "høydose magnesium" til slikk og ingenting der nede for å se om det var noe i dette, og merket en tydelig forbedring ved inntak av magnesium. Ikke sånn "wow" forbedring men merkbar. Ble roligere og mindre anspent. Og har adskillig færre episoder med ekstraslag og uro i hjertemuskelaturen når jeg tar dette (Selv når jeg snuser). Prøv selv og gi meg tilbakemelding. Kan jo bare være meg som merker noe for alt jeg vet.
Og til vilblifrisk84 så høres det slitsomt ut med alle de episoden med ekstraslag hver dag, tror ikke du trenger å bekymre deg for å sammenligne deg med Torp eller Oen, hadde de hatt det samme hadde det nok kommet i media. Synes det er svakt(eller noe arrogant) av legene å ikke kunne gi deg et klart svar på hva dette er, men som du leser her på forumet så er ekstraslag ikke uvanlig. Men selvsagt ubehagelig på alle mulige måter. Du får bare pushe på dem for et svar. Tror selv det er situasjonsbestemt eller kanskje genetisk uten at det trenger å være noe dramatisk i det. For et par år siden danset alle hjertesekkene mine tango for fire for meg en lang periode.... skjønte ingenting og trodde hver gang jeg ikke kom til å våkne neste dag - opplevde mye stress og hadde en svært dårlig livsstil - men etterhvert avtok det kraftig og plagene er nesten borte.
Har forøvrig selv vært på arbeidsavklaringspenger i 3 1/2 år og du får bare 66% av inntekt, og den økonomiske biten er avgjort en stressfaktor..... men om du kan bære det så får du aap. inntil du blir erklært arbeidsfør igjen. Ikke noe tidspress med andre ord. Litt viktig at du legger korta på bordet så du får den hjelpa du skal ha. Men meld meg gjerne om du trenger hjelp/råd/ eller bare vite min erfaring. Og det gjelder også alle dere andre:) Hører du berrrrrgensaaaaarrrr:)
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 14 2012 - 18:02
Takk for oppmuntrende svar dionysos66 :)
Legene sin forklaring på alle ekstraslagene er mine angstplager og jeg har og hatt / har en ganske usunn livstil med røyk, alkohol, kaffe, lite trim. Jeg drakk en del mere enn gjennomsnittet siden 09 til februar i år, og kuttet alkoholen helt ut pga. jeg ble bare mer og mer fyllasyk for hver gang jeg drakk + fikk påvist moderat alkoholisk leverbetennelse. (legene sier jeg ikke skal få noen symptomer på en så lav leverbetennelse jeg har) Hjertebankene har blitt verre etter jeg sluttet å drikke. Jeg drikker kaffe eller cappuchino i små mengder (3 - 6 ganger i uken) for det er så sinnsykt godt. og jeg røyker ennå, men er igang med motivasjonen til å slutte. Jeg sliter sinnsykt med generell angst. Jeg fikk mitt første panikkanfall i slutten av -07 og flere i begynnelsen av 08, og begynte på cipralex og var i storform i 2,5 - 3 år etter det. Så etter en sydentur sommeren 09 skeiet jeg ut med alkoholforbruket mitt og begunte å drikke mere enn gjennomsnittet og det ble bare mere og mere helt til februar 2012. Fikk et voldsomt panikkanfall i bilen på jobben høsten 2010 måtte hentes av ambulanse for motorikken i kroppen sluttet å fungere etter jeg hadde hyperventilert så mye uten å være klar over det, men var i grei form etter det i 1 år til. Nå det siste året har formen vært så dårlig, og bare blitt verre og verre. Legene sier jeg sliter med helseangst, eller hypokondri som det heter på godt norsk....eller lastinsk. Angsten er så gale at jeg ikke tør være aleine lenger i noen som helst situasjoner, for jeg tenker at hvis jeg mister bevisstheten da er løpet kjørt. Angsten har og gjort sitt med at jeg har begynt å få hvite flekker på undersiden av armene, i håndflatene og nedre delen av bena....har tatt dette opp med legene men de er usikker på hvorfor dette er....det sies at jeg er så engstelig at blodårene årene er sammentrukket nesten 24/7 og når jeg blir ekstra engstelig blir det bare verre enn det det allerede er pga. alt adrenalinet. En ambulanselege som var med å hentet meg en gang sa det var adrenalin marmorering.
Dette er veldig krevende for meg, min kone og mine to små barn. Jeg danser en evig runddans med helsevesenet. Har blitt henvist til hypokonder klinikken på haraldsplass i Bergen og får komme til der når overlegen kommer hjem fra ferie. Problemet mitt er bare at alle symptomer jeg har er så sinnsykt fysiske, og jeg føler meg rett og slett syk, dårlig og helt jævlig til tider, og klarer ikke forsone meg med at det bare er psykisk. Jeg har hele mitt friske liv sett ned på hypokondere som svake veike mennesker som syter for den minste lille ting. Og hver gang jeg har vært hos legevakten for at jeg har kjært hånden min eller må sy et eller annet sted sitter det en som hoster litt foran meg i køen, som kommer til mens jeg må blø en halvtime til for at hosteren skal få vite at det ikke finnes noen kur mot forkjølelse, men nå føler jeg meg litt som den lille hosteren i køen på legevakten. Jeg føler meg ganske engstelig hele tiden, og skvetter og blir stresset tilogmed når tlf. ringer. Det finnes sikkert folk som har det verre en meg, og begynner å føle meg som en egoist når jeg er så optatt av helsen og kommer til legene, forumene og alt mulig med meg,meg,meg hele j....tiden. Dette er ikke slik jeg har brukt å være, men prøver å holde motet oppe og hodet hevet høyt så godt jeg kan enn så lenge.
PS. Jeg tok slik nycomed kost tilskudd med b vitamin, magnesium, zink og jern, men merket ingen annan foskjell annet at jernlagrene mine ble fulle. Har og drukket tran siden jeg var liten gutt, og gjør det ennå, men føler ikke det heller har hatt noen gunstig effekt, men det har den og vitaminene sikkert. Har nå begynt på buspiron mylan for 6 dager siden, og er spent på om den disse vil ha noen gunstig effekt, da de skal begynne å virke om 2-3 uker fra start.
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 14 2012 - 18:51
Og angående hvordan ekstraslag føles, så kan jeg sette et slags ord på det at føles som som: et sug i hele kroppen, eller et vakum i brystkassa akkurati det øyeblikket det skjer. Men det er bare en av måtene jeg føler det på da :)
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 14 2012 - 19:25
smoblikk63: du lurte på hvordan andre med hjertebank takler det med trening og fysiske aktiviteter.
Jeg hadde en bra periode tidlig i vår der jeg følte en trang til å gjøre noe, og jeg støpte en ny mur utenfor huset, og hakket opp alt ugresset rundt, og spadde vekk mye grus og drit som var rundt huset og kjørte det vekk + skrapte og malte deler av huset...alt dette i en periode av 4 dager. Det gikk faktisk veldig bra, men hadde ett og annet lite ekstraslag, men var såpass fokusert på arbeidet da at jeg prøvde og ignorere det og bare fortsette. Det jeg har problemer med er etter øktene når jeg er ferdig for dagen, og pulsen skal roe ned er at ekstraslagene kommer da, men bare et eller to, men ganske harde ekstraslag, men er såpass sliten at det forsvinner når jeg legger meg til ro på sofaen og ser noe jeg liker på tv´en :)
Avatar

Re: Hvordan opplever DU ekstraslag?

juni 17 2012 - 20:39
Har akkurat samme opplevelser rundt dette jeg også, får ett sug i brystet og føler at jeg må trekke pusten litt. De neste timene går med på å vente på neste, finkjemme hver eneste lille signal i kroppen og ha telefonen tett inntil meg i tilfelle jeg trenger den.

Kjenner meg også igjen i det du sier om at du av å til føler dirring i hele brystet, en ekkel følelse som kommer veldig uventet. Sliter også veldig mye med svimmelhet når jeg får disse ekstraslagene. Sikkert på grunn av at jeg vet om alle symptomene som finnes for hjertesykdommer så jeg skaper dette selv. Eneste trøsten jeg finner om dagen er at hvis jeg hadde vært hjertesyk hadde jeg vært død for lenge siden, jeg har sikkert hatt disse episodene 1000 ganger uten at jeg har dævva så jeg begynner å nærme meg å kunne akseptere at det er angst jeg sliter med.

Jeg har også vært på sykehuset for omfattende hjerteutredning, tok til og med anstregelses ekg. (satt på sykkel og sykla så heftig jeg bare kunne mens dem overvåket hjertet) Fikk etter dette vite at jeg hadde ett meget friskt hjerte, noe som førte til at jeg hadde to veldig gode mnd i livet mitt, men så kom det snikenes på meg igjen litt etter litt og i dag er jeg tilbake der jeg var omtrent. Eneste forskjellen er at jeg gir litt mere faen og aksepterer situasjonen jeg er i.
Avatar

ekstraslag

nov 21 2012 - 14:51
Hei..jeg er helt ny her,men føler meg allerede velkommen til denne siden,hvor jeg ser at jeg ikke er alene om denne angsten rundt hjertet.Jeg vil si jeg er helt lik deg Dionysos66.
Ellers så er det mye jeg må lære her tror jeg så det er fint om noen kommer med råd..jeg trenger noen å dele mine problemer med for de har plaget meg i 0ver 30 år...fint om man kan hjelpe hverandre her inne :-)

.PS..jeg kom desverre til å trykke på VARSLE på ditt innlegg Dionysos66 ..Håper det går i orden.sånn er det å være fersking hehe


Redigert av administrator: Fjernet e-mail adresse.
Avatar

sykdomsangst

nov 23 2012 - 13:23
Jeg er ny her, men har tatt turen inn hit pga min sykdomsangst. Har de to siste ukene vært plaget med skulder og armplgager og noe murring i brystet. Da jeg av erfaring vet at jeg lett tenker det verste om alt, er nok dette angsten som spiller meg et puss rundt en skulderbetennelse, men likevel klarer jeg aldri å slå meg helt til ro når tankene slår inn. Var hos legen i dag, og han fant ingenting i skulderen min, så han sa han trodde det var en betennelse, men jeg fortalte han om angsten min og får derfor en EKG og time med psykiatrisk sykepleier. ENDELIG!!! Men alikevel sittter jeg nå her hjemme og kommer på at jeg glemte å fortelle legen at det prikker/murrer i brystet også. Er det dette som skal løse ut panikken denne gangen da? Min fornuft sier at angsten min spiller meg et puss som vanlig, men en bitte liten del av meg er fremdeles i ventende spenning på at det kan væøre hjertet. Jeg hadde aldri trodd at det skulle være så tøft og hemmende å leve med angst. Tenker mye på hvor lite medfølelse jeg har vist for andre med psykiske problemer opp igjennom årene, da jeg ikke har forstått hordan det kan være.
Avatar

RE: sykdomsangst

nov 23 2012 - 14:34
Hei, jeg har selv hatt litt forskjellige symtomer som har forstørret seg gjennom angsten.
I mine tilfeller har jeg hatt puste problemer og uvanlig hjertebank som de 2 tingene angsten har fått stort spillerom på.
Som deg bruker jeg alltid litt tid for å prøve å finne ut hvor mye angsten er ansvarlig for selve plagene, for du følger litt ekstra godt med når du har angst, frykt har den effekten på kroppen.
Men jeg går til legen, får kjekket det opp og i mitt tilfelle har det aldri vært noe alvorligt bare angsten som har fått det til å føles sånn og når jeg får svar fra legen som sier at det er normalt så stoler jeg 100% på det, jeg tviler naturligvis men nekter meg selv å gå inn i de tankene der.
Med tid blir det lettere å håntere, det er ofte det som hjelper mest.
Til forsiden