Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan komme i bedre form fysisk.....

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan komme i bedre form fysisk.....

aug 19 2013 - 18:20
Hvordan skal man klare og komme i bedre form fysisk , når man er så langt nede psykisk at man ikke klarer å ta seg en dusj engang?
Alt er et ork. Jeg faller nesten om bare jeg skal lage meg litt mat osv. Totalt nede : ( Eneste jeg gjør gjennom dagen er å sitte i sofaen og se tv, og vente på at jeg skal legge meg. For når jeg sover kommer jeg vekk fra alt.
Jeg er både overvektig,sliter med masse angstlidelser og i tillegg i veldig veldig dårlig fysisk form. Hvor skal jeg starte? Når jeg prøver og f eks gå en tur, så blir jeg mislykket fordi jeg ikke klarer å fullføre.... :/ hvordan skal jeg gjøre dette?
Avatar

kom i gang!

aug 19 2013 - 19:00
Hei

Jeg skjønner problemstillingen din, men når sant skal sies så er dørstokkmila det tyngste.

Du må sette deg små mål. Gå kortere turer i starten, og pass på å spis riktig, så får du mer energi. Hvis du kun ligger på sofaen som du sier så blir du slapp av dette. Det blir jeg også, som trener masse.

Velger jeg å ligge en hel dag på sofaen får jeg både vondt i hodet og i musklene i kroppen, i tilegg føler jeg meg slapp og dårlig, omtrent som å ha influensa.

For meg høres det ut som du er inne i en ond sirkel. Har du vurdert å melde deg inn på ett treningssenter. Kanskje få hjelp av en personlig trener til å komme i gang.

Når en trener så blir en glad. Jeg husker ikke hvilke stoffer kroppen skiller ut, men du får en lykke følelse av å trene.

Jeg håper dette svaret virker som en motivasjon og ikke som noe sårende.

Mvh
Kim
Avatar

...

aug 19 2013 - 19:22
prøver ikke å unnskylde meg men fysisk aktivitet er en del av angsten min pga symptomene man får da man blir svett og slite. Og etter jeg f eks har gått litt så får jeg nesten besvimelser etterpå. Så har på en måte blitt redd for å være fysisk aktiv.. Glemte å skrive det i første melding...
Avatar

har du snakket med noen profesjonelle om dette?

aug 19 2013 - 19:35
siden du har det som du sier så burde du kanksje få snakket med en psykolog. Tingen er jo det att hvis du sitter for mye i ro så kommer du til å ble større. Du sier du alt nå er overvektig og legger du på deg enda mer vil alt du må gjøre for å overleve. Lage mat, dusje osv bli tyngre. Når ting blir tygre blir vi varme, og da svetter vi.

Skjønner du hvor jeg vil hen?

Hvis du har angs for å bli svett og derrav ikke vil trene i dag, hvordan vil det da bli når du begynner å svette kun av å lage deg frokost?
Avatar

ja sant..

aug 19 2013 - 19:39
Har psykolog så sånn sett er det greit. :/ men skjønner hva du mener.....kan evt snakke privat om du ønsker.
Avatar

psykisk sykdom.

aug 19 2013 - 20:32
Hei. Dette er som om jeg skulle skrevet det selv. Har hatt ett helvete jord med ORD i 16 pluss en ikke altfor normal barndom, oppvekst og ungdoms tid.Fikk panikk angst/ tvangslidelse av ekstrem karakter da jeg vær 19....jeg er overaskende normal naa men utslitt av sykdommen.Har følt meg som en flyktning uten mulighet for flukt.Jeg VET hvordan du har det.Jeg er ufør, men sta som f........og har aldri gitt helt opp.Skal ogsaa sies at jeg søkte hjelp altfor send og at jeg var omsorgsperson for min far som var slagpasient og aldri ble seg selv igjen etter det.MEN dette handler om DEG og det vil jeg si deg.......vet du ikke har det lett, men du skal klare og bekjempe lidelsen/sykdommen din.Men er du saa langt nede som du er trenger du hjelp, og det skal du IKKE skamme deg over aa ta imot......men du maa faa rett hjelp.Det handler ikke om vilje, sykdommen kontrollerer deg og det er ikke din skyld.Du trenger ett nettverk som er klar over din situasjon.Jeg vet saa inderlig vel hvor fortvilende denne lidelsen er.......men det er "bare" tankene og underbevisstheten som lurer deg til og tro at noe er galt.ALT jeg har faatt panikk av, ser jeg etter mange aar "BARE" tanker vonde men likevel bare tanker.DU har mer kontroll en du tror.......jeg vet at saa lenge du har ett godt nettverk og god oppfølging, pluss en dose positiv holdning vil du klare og mestre aa leve med sykdommen eventuellt bli frisk.Kontakt meg gjerne.......jeg bor i Bergen er 35 aar, og jeg kan gjerne prate med deg.No problem:-)
Avatar

Skrivefeil.

aug 19 2013 - 20:36
Faar ikke slaatt av ordliste funksjonen, derfor en del skrivefeil og det beklager jeg:-)
Avatar

Trening

aug 19 2013 - 21:07
Bare fokuser at du vil trene og komme deg i form, det tar tid selvfølgelig. Men den dagen du kommer i gang så vil det garantert bli bedre. Du må tenke positivt på det.

Når du trener så produserer du endorfiner, som kim1986 var inne på. Det er et stoff som gir deg en følelse av velvære.

Hvis du er skikkelig dårlig fysisk form, ikke start hardt. Du kan begynne så smått. En person med dårlig form trenger kun 10 min trening/fysisk arbeid hverdag i starten. Det er ikke mye, men det hjelper. Det er vanskelig å si hvor lenge du skal holde på i starten, det er egentlig opp til deg hvordan du vil gå frem og veldig individuelt.

Hvis du tenker å starte på trenings studio, ikke start med de største. Heller finne et som faktisk har utdannet fysioterapeut som kan lage en plan. Og de er som regel mye billigere å gå til enn sats, elexia osv.

Hvis du får med deg noen som vil trene med deg, gjør det. Det er lettere å komme seg på trening enn å starte helt alene. Ha felles mål og avtaler når dere skal trene.

Men første prioritering er at du vil komme deg i fysisk form først. Komme over den mentale situasjonen som du sier du har.
Når du er først klar så fortsett med det og tenke at du kommer til å bli mye bedre form enn du er nå, og får gjort ting du ønsker og bli slankere. Men ikke anstrenge deg for hardt i starten. Mange kjenner at det blir for tungt når de starter for hardt og gir opp. Snakker selv om erfaring.Avatar

hei

aug 19 2013 - 23:40
Det føles sikkert som en umulig oppgave å komme i god form når formen er dårlig og man har lite energi, men det er ikke så vanskelig som du tror.

Du kan begynne med å gå en tur 2-3 ganger i uka, etterhvert som du blir i bedre form kan du øke lengden eller farten, så kan du begynne å småjogge litt osv. Det viktigste er å sette deg noen realistiske mål som du kan jobbe mot.

Når du kommer i bedre form vil du også få mer energi til å gjøre andre ting og vil generelt føle deg bedre.
Avatar

lytt til kroppen din

aug 20 2013 - 03:27
Dette med at du nesten besvimer bør du få undersøkt av en lege, det å besvime er en måte kroppen prøver å si ifra om at noe er galt. Har du fått undersøkt bi nyrene dine funnet ut om du har lavt stoff skifte det kan nemlig føre til overvekt.

Hvis binyrene dine sliter så vill det faktisk gjøre vondt verre å starte med trening fordi da blir du enda mere stresset. Jeg tror personlig at såkalt mye psykisk sykdom faktisk har en fysisk årsak. Stress hormonet kortisol kan lage myye vondt for hele kroppen din både psykisk og fysisk.
Avatar

. .

aug 20 2013 - 14:36
Ja vet at mye kan påvirke psyken,men tror legen min har sjekket og undersøkt det meste. :-( finner ikke noe galt :-( så er vel både angsten min, den dårlige formen min og symptomer som ødelegger for meg. :-|
Avatar

Litt etter litt

aug 20 2013 - 18:09
Hva med å begynne med en gårtur 2-3 ganger i uka, som nevnt over? Trenger ikke anstrenge deg noe, bare nyte lufta og omgivelsene i første omgang, se deg rundt. Etterhvert kan du legge på litt tempo når du går, alt hva som føles greit. Ros deg selv for at du kommer deg ut, og for at du er i gang :) Prøv å legg om kostholdet, få med deg noen om du kan, det er veldig motiverende. Så kommer nok resten av seg selv etterhvert.
Avatar

takk

aug 20 2013 - 18:15
Takk for gode råd alle sammen. Ja jeg må nok bare starte med små mål. :/ tror kanskje jeg gaper over for mye når jeg førstes skal prøve
:/
Til forsiden