Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan ignorere/glemme helseangst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan ignorere/glemme helseangst?

april 29 2018 - 07:24
Er det noen som har noen forslag til hvordan en kan glemme ignorere redsel for ASL og andre sykdommer?

Det første jeg tenker på når jeg står opp er dette, og det ødelegger hele dagen.

Alle tips mottas med takk, for nå er det ganske ille i topplokket. Familielivet og arbeidslivet mitt vil snart bli preget av denne redselen...
Avatar

Re: Hvordan ignorere/glemme helseangst?

april 29 2018 - 11:55
Hei, meg her igjen!

jeg deler samme angst som deg, og har gjort det i 5 år nå. Noen perioder er veldig bra, mens andre er dårlige. Svinger veldig opp og ned.

Det som funket veldig mye for meg var eksponeringsterapi hos psykolog. jeg var livredd hver gang noe om denne sykdommen dukket opp på nyheter eller i avisen. klikket meg bort fra nyhetssaker eller skiftet kanal. Det jeg måtte gjøre i terapi var å sitte å lese om sykdommen, høyt og inni meg selv, og så sitte der å vente til redselen gikk over, uten å bruke en strategi for å roe meg ned. Jeg hadde timer nokså intensivt over noen måneder, og det virket veldig bra! jeg har fortsatt dårlige perioder pga leamus, men jeg takler det bedre, og jeg er ikke lenger redd for å se nyheter eller lese avisen.

si til din psykolog at du ønsker eksponeringsterapi. Det er vondt, men det hjelper. I grunnen samme opplegg som den 4 timers angstbehandlingen som nå rulles ut over hele landet. Bare søk opp på *kurerer angst på 4 timer*.

Avatar

Takk for svar

april 29 2018 - 12:28
:). Skal prøve dette- har henvisning fra lege til psykolog, men mange har ikke kapasitet eller tar henvisning.
Til forsiden