Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan hjelpe min datter best?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan hjelpe min datter best?

des 27 2017 - 21:22
Min datter er plaget med angstanfall,Hun har vært plaget med angst og depresjon tidligere også og hatt hjelp som hun ikke egentlig syns hjalp så mye.en lang periode gikk det fint før hun nå igjen har begynt å fått gjentatte angstannfall(daglig)det er en grunn til det,og hun mener selv det går over når hun får nøstet opp i dette ver nyåret.
Selv bekymrer jeg meg for henne,hun prater med meg om at hun har disse problemene men får ikke være med henne til legen.Jeg tror jeg kunne vært strengere med legen slik at hun fikk hjelp.Er det noen som har tips til meg om hvordan jeg best kan hjelpe henne?hun har ikke noe medisin og jeg er egentlig veldig skeptisk til slike piller.Men ser at det kanskje kunne vært et behov bare på kort sikt.Men nå har hun ikke og vil ikke få noe hjelp før over nyåret så håper noen med angst kan gi meg råd om hvordan best hjelpe.Hadde selv angstannfall før,og vet at det er ganske så fælt.Hun kan ikke ha det slik hun har det nå der hun bare gråter og gråter.
Avatar

Re: Hvordan hjelpe min datter best?

des 28 2017 - 04:12
Vil nesten foreslå at dere får en henvisning fra fastlegen til psykolog. Er jo bare å avslutte når man føler man ikke har behov for det lengre, Og de vil jo bedre vite hvordan de best kan hjelpe din datter. Selv har jeg gått på Cipralex på folkemunne kalt "Lykkepillen" kombinert med samtale terapi hos psykolog og det bidro til å hjelpe meg ut av en vanskelig periode. Men det virker å være litt individuelt hvordan folk responderer på medisinen. jeg startet for eksempel først på Zoloft, men da fikk jeg diare og skjelvinger som varte såpass lenge at i samråd med lege så valgte vi å avslutte den behandlingen og heller gå over til Cipralex som da fungerte mye bedre for meg. Har personlig ingen bivirkninger eller negative erfaringer med Cipralex, men legen deres kan jo bedre forklare hvordan såkalte lykkepiller fungerer og eventuelle bivirkninger ved bruk av denne medisinen.

Men om hun begynner på for eksempel Cipralex eller Zoloft så tar det gjerne noen uker før du får effekt.
Avatar

lege

des 28 2017 - 12:13
Ja har sagt til henne flere ganger at det er nok det beste å få time hos en psykolog,men hun vil ikke,hun mener det går over selv.Er lite jeg kan gjøre,hun hadde jo en del problemer før også,og fikk hjelp da.Men er så fælt å tenke på at hun har dette og bare gråter og gråter.
Avatar

Re: Hvordan hjelpe min datter best?

des 28 2017 - 15:50
Hva med å lese bøkene til Ingvard Wilhelmsen? Eller Trange rom og åpne plasser. Wilhelmsen er også på en podcast. Anxietynomore.com er også bra
Avatar

Re: Hvordan hjelpe min datter best?

des 28 2017 - 17:55
Jeg er blitt fortalt at fysisk aktivtet har noe av samme virkning som antidepressiva. Hvis du kan få henne med f eks ut og gå tur daglig, eller en annen fysisk aktivitet hun synes er gøy, så er det noe som kan startes umiddelbart.
Avatar

Re: Hvordan hjelpe min datter best?

des 29 2017 - 01:26
Angst kan være utrolig skummelt. Men den har ofte rot i noe, og er ofte noe som trigger den. Prøv å snakk med datteren din om hva hun syns er vanskelig, og når hun føler angsten er mest fremtredende. Hvis hun ikke vet, eller ikke vil fortelle, isteden for å stresse med psykolog og å bli stressa, (du også), bare si at du er der for henne, ikke tving henne til å snakke hvis hun ikke vil. Kanskje det er noen andre hun kan snakke med? Er ikke alltid lett å forklare problemene sine til en forelder. Men minn henne på at du er der uansett, og prøv å overbevise om at psykolog er lurt. Hvis du får henne med til psykologen, kan det godt hende de gir ut Sobril eller lignende, det demper angst en god del.
Avatar

Re: Hvordan hjelpe min datter best?

jan 5 2018 - 23:25
Jeg støtter deg i være skeptisk til piller. Jeg tenker at det brukes alt for mye....både sobril og antidepressiva.
Avatar

bedre

mars 3 2018 - 20:06
Heldigvis går ting bedre,hun har fått noe medisin men heldigvis ikke sobril og lignende.Hun er under utdannelse og det ser ut til at ting er mer stabilt.Legen har overtalt henne til behandling så nå har hun heldigvis kommet inn til en beandler,noe som faktisk ikke var enkelt.
Til forsiden