Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan er livet med en angstdiagnose

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan er livet med en angstdiagnose

aug 11 2017 - 21:59
Jeg har hatt angst i 5 år, i veldig varierende grad. Er i 20-årene, har mann og to barn og har de siste månedene hatt gradert sykemelding pga angsten.. har også akkurat økt dose antidepressiva..

Ofte blir hodet mitt så fullt i spørsmål og mørke tanker. Hvorfor er jeg sånn? Hva er angst og hva er vanlige reaksjlner? Er jeg syk fordi hjertet mitt hamrer sinnsykt hver morgen? Kommer mine perioder med mye angst til å forme ungene mine negativt? Skal jeg aldri få trent ordentlig fordi jeg kjenner ekstra på angsten og hemmes litt av den under hver fysisk anstrengelse for tiden? ..

Jeg har blitt veldig påpasselig med å prøve å ikke slite meg ut, fordi jeg har erfart så mange ganger at det ender med panikkangst og veldig uro i kroppen. Jeg har dager der hodet er et rot uten system, kroppen er stressa og jeg bare vil ligge i sengen. Det er ikke ofte, men en dag eller to i måneden kanskje. Da må jeg bare si fra til samboeren min. Og Selvfølgelig føler jeg meg egoistisk og udugelig. Men så vet jeg (tror jeg) innerst inne at alternativet kan bli verre..

Hjertebank. Kalde hender. Angstpust. Får ikke nok pust. Trykk i hodet. Kvalm. Skjelven. Uforklarlig følelse av "uro" i hele kroppen. Redd. Usikker. Deppa.

En annen dag i en god periode kan jeg være rolig, avslappa, tilstede, glad..

Men de mørke dagene tar mye og unødvendig plass. Og jeg er for tiden veldig lei meg over tanken på at det er sånn det har vært de siste 5 årene og sikkert vil fortsette resten av livet..

Jeg vil jobbe fullt og leve normalt. Men jeg får ikke til. Og det føles ikke greit det heller.

Ønsker bare å høre hvordan andre lever med angst.. hvordan er hverdagene deres. Dere med familier og jobb for eksempel. Hva tar dere hensyn til? Har dere noen gode ord, tips, råd?

Hadde satt pris på svar fra noen. Trenger noen som forstår og som kjenner seg igjen..
Avatar

Re: Hvordan er livet med en angstdiagnose

aug 12 2017 - 09:25
Hei!

Jeg har hatt angst i 17 år og har kone samt 4 barn i alderen 2 - 10 år.
Kjenner meg godt igjen i de symptomene du snakker om særlig dette med uforklarlig følelse av uro, frykt og usikkerhet.
Har mange og rotete tanker om alt og ingenting, og jeg vet at alle disse tankene har stor skyld i at jeg fremdeles sliter med angst etter så mange år. Jeg synes det er vanskelig å sortere viktige tanker fra unødvendige tanker på en måte.

Jeg er egentlig en veldig sosial og livsglad fyr, men med angsten i kroppen så merker jeg at jeg blir stille, tilbaketrukket og holder meg utenfor selv om jeg vil være med. Har egentlig ikke prøvd så mye for å bli bedre, men er i gang nå med å ta meg tid til pusterom for meg selv, lese positive bøker, gjøre så mye fysisk som jeg både tør og klarer. Man må være snill med seg selv og akseptere at man er syk og ta små steg samtidig som man ikke må gi opp ved tilbakeslag. Siden dette oppleves så ulikt så er det viktig at man finner sin egen takt og sin egen måte å komme seg gjennom ting på. Man må be omgivelsene om forståelse, selv om det kan være vanskelig å sette seg inn i hvordan det er å leve med angst. Noen dager kan man virke 100% frisk mens dagen etter så er alt bare svart uten noen åpenbar grunn. Det er ikke lett å forklare for de som ikke vet.
Viktig at de rundt deg vet om hvordan det er for deg, snakk om det til du er "tørr" om emnet så kanskje de får en god nok forståelse.

Ønsker deg lykke til... Jeg kommer meg gjennom dagene greit, men ser fremover og håper på en bedre fremtid. Sakte men sikkert skal jeg komme meg dit, selv om det til tider er fryktelig tungt.
Avatar

Tusen takk

aug 13 2017 - 01:43
Blir så glad for at du tok deg tid til å dele. Du høres veldig oppegående og god ut: stå på! Du er ikk me alene, som du vet!
Avatar

Ikke stress

aug 17 2017 - 21:53
Mitt største problem var at jeg aldri følte jeg hadde tid til å være meg selv. Hadde konstant dårlig samvittighet ovenfor både barna mine, partneren min og sjefen min for at jeg ikke strakk til. Hadde også en samboer som var utrolig lite forståelsesfull og mente jeg bare sutret. Det tok jeg veldig til meg og følte faktisk alt var min skyld. Er først etter jeg kom meg ut av det giftige forholdet, sykmeldte meg fra jobben og begynte å sette meg selv først at jeg har kunne tatt tak tak i og jobbet med problene mine på en mer effektiv måte. Mitt råd er altså at du ikke må være redd for å være deg selv, både på godt og vondt. Ikke vær redd for å være litt egoistisk. Samtidig kan det være lurt å være åpen om dette med partneren din. Dersom han virkelig er glad i deg så vil han forstå. Å gå på sparebluss i mange år bare for å blidgjøre andre fungerer i alle fall ikke, trust me.
Til forsiden