Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan er dine pusteproblemer?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan er dine pusteproblemer?

feb 22 2018 - 20:30
Jeg har slitt med angst svært lenge, og klarer ikke å skille den fra reelle symptomer på noe alvorlig. Jeg vet at mange av dere sliter med pusten, men lurer på om det arter seg på samme måte som hos meg.

Hvordan jeg opplever pusteproblemene:

Jeg har problemer med å trekke pusten helt ned i magen når jeg står oppreist. Når jeg ligger på rygg eller lener meg litt fremover går det helt fint, men når jeg står rett opp og ned er det akkurat som om noe sperrer pusten fra å komme helt ned.

I tillegg har jeg en følelse av sårhet og press i mellomgulvet, helt øverst i magen, mellom nederste del av ribbeina (epigastriet). Det kjennes ut som noe hovent, ømt og alt for stort der. På toppen av dette kommer kvalme.

Og på toppen av dette igjen, angst for kreft i magen eller spiserøret.

Noen som kjenner seg igjen i dette?
Avatar

RE: Hvordan er dine pusteproblemer?

feb 22 2018 - 20:53
Hei!

I mange tilfeller skaper angst muskelspenninger i forskjellige deler av kroppen - mageregionen er en av de vanligste. Muskelspenninger i magen fører veldig ofte til at du vil ha problemer med å puste normalt. I første omgang kan du prøve å søke på pusteøvelser på google, eller prøve diverse avspenningsteknikker. Trening har også en positiv effekt på pusten; spesielt kondisjonstrening.

For min del opplever jeg ofte at pusten er på sitt beste med en gang jeg våkner om morgenen og forblir slik med mindre jeg stresser utover dagen. Jeg har også brukt legemiddelet Atarax mot allergi, og føler den har en veldig god effekt på angst samt pust. Det er i grunn ikke å anbefale med mindre du har et stort behov for det - da det kan gjøre deg sløv og døsig.

Jeg tenker at det er større sannsynlighet for at pusteproblemene dine er angstrelatert enn kreft; men om det er noe som gjør deg urolig ville jeg absolutt tatt kontakt med fastlegen din.
Avatar

Hei

feb 22 2018 - 23:04
Jeg opplever de samme pusteproblemene du beskriver. Strever veldig med å ta et skikkelig åndedrag og føler til tider jeg er i ferd med å hyperventilere og blir redd for å ikke få puste. Visste ikke at dette var et symptom på angst engang :o
Avatar

Re: Hvordan er dine pusteproblemer?

april 15 2018 - 23:07
Sliter med akkurat det samme! Ble du kvitt dette? Eventuelt hvordan?
Til forsiden