Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan er deres angst symptomer??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan er deres angst symptomer??

des 21 2019 - 03:44
Hei. Jeg har ekstrem helseangst og sliter med å tro på legene... jeg klarer ikke tro at alle de fysiske symptomene bare er angst. Er livredd for st det skal være noe alvorlig.

Symptomer:
Følelse av å bli andpusten veldig lett
Kortpustet eller følelse av at pusterøret blir trangere
Smerter i brystet og rett under brystbenet
Stikninger i magen
Stresssmage
Vondt i rygg, nakke, skjeve...
Stirrende syn (sauestirr)
Ekstrem kløe
Vondt i muskler og ledd i hele kroppen, kan minne om influensafølelse..
Følelse av klump i hals
Svelgeproblemer

Blir gal!!!
Sliter spesielt med at jeg blir så fort andpusten og følelsen av å ikke få nok luft.

Er spesielt redd for kreft, har «hatt» mange krefttyper. Nå er jeg bare så sikker på
Lymfekreft ????
Avatar

Hei

des 21 2019 - 06:42
Det du beskriver er typiske angstsymptommer.Har du søkt hjelp på dps? For å finne ut sv hva som ligger bak så mye helseangst for man vet jo selvfølgelig at helseangst har med dødsangst å gjøre men tenker at det er lurt for deg å søke hjelp hos en behandler som kan hjelpe deg å takle angst det som ligger hos deg.
Avatar

Hei

des 28 2019 - 16:56
Jeg har også kraftig helseangst. Er redd for lungekreft.
Kjenner igjen noen av symptomene du nevner.

-Kortpustet, følelsen av ikke å få nok luft
-Smerter i øvre del av rygg/nakke og midt på ryggen. Smertene blir verre når jeg sitter og ligger på ryggen. Og når jeg puster dypt inn.
-Litt stramt bryst
-Alltid trett og liten energi

Ble lagt inn på Haukeland sykehus i vår, da jeg klagde på kortpustheten hos fastlegen. (hadde hjerteinfarkt for 18 år siden)
De fant ingenting, de tok røntgen av lungene og sjekket hjertet.
Slo meg til ro med det.

Men når sommeren kom ble jeg kortpustet igjen og kroppen sluttet å funke (orket ikke gjøre noen ting fysisk), og fikk en voldsom angst. Fikk tatt nytt røntgen av lungene i høst, heller ikke denne gangen fant de noe. Men jeg klarer ikke å la tanken ligge. De sier at muskulaturen er anspent hele tiden og derav kommer tungpustheten.

Har nå gått sykemeldt siden sommerferien.

Jeg ble diagnosert med angst/depresjon utbrenthet av fastlegen. Har gått til Psykomotorisk fysioterapi siden september, i tillegg til samtaler i regi av Rask Psykisk helse i kommunen. Føler ingenting hjelper.

Angsten er verst om morgenen, da er den riktig ille og jeg har problemer med å ville leve, jeg ser ikke poenget med det hvis livet skal være sånn.

Jeg går på Cipralex, men vurderer å bytte til Brintellix da jeg hadde gode erfaringer med de tidligere. Men er redd får bytte, tilfelle jeg blir dårligere mens jeg venter på at Brintellix skal begynne å virke.

Håper ting ordner seg for deg.Avatar

Hei

des 28 2019 - 17:41
Mine symptomer:
-Stikninger/ilinger nederst i magen (kommer plutselig)
-Kvalme
-Uvirkelighetsfølelse
-Av og til tror jeg at jeg skal besvime

I tillegg får jeg av og til følelse av "trangt i halsen" og kaldsvetting
Avatar

Symptomer ja

jan 9 2020 - 03:55
Hei emsiiner jeg og du har veldig like symptomer kan i allefall si att jeg har hatt dette i over et år nå vet ikke jeg hvor lenge du har vært igjennom dette men kan love deg att 1 år kreves ikke for og starte veien til forbedring det kan du begynne med nå, søk dps dette går ikke over passivt husk det, begynn og studer grunnene til hvorfor vi eventuelt kan reagere fysisk når vi har angst

Når jeg sier har angst så vet jeg ikke med deg men på dette året har jeg hatt disse symptomene konstant er kun de siste 2 månedene ting har blitt veldig mye bedre , men ta ordet mitt på det søk hjelp på dps værste symptome var pusten for meg forresten.
Avatar

Hei

jan 10 2020 - 13:44
Angst er ikke greit. Har slitt med helseangst (og annen angst) i mange år. Angstsymptomene mine er sterk uro, vondt i brystet/skuldre/rygg (strammende eller brennende), litt tungt å puste, fryser/skjelver. Noen ganger føles det som en hånd klemmer rundt halsen min. Kan bli litt svimmel, men som regel ikke. Har veldig mye stramme muskler i overkroppen (rygg, skuldre, nakke, bryst).

For ca et år siden hadde jeg et virkelig hjerteinfarkt. Dette har virkelig satt fart på helseangsten. Har ringt 113 og blitt kjørt til sykehus med ambulanse fordi jeg var overbevist om at det var et nytt infarkt. Symptomene var sterkere enn ved infarktet. I flg. sykehuset er det ingenting galt. Har symptomer som kan oppfattes som hjerteinfarkt flere ganger i uken. Legen min er overbevist om at dette ikke har noe med hjertet å gjøre, men har gått med på å henvise meg til en kardiolog for å få sjekket hjertet ordentlig. Her er ventelisten lang som et vondt år, de ville ikke en gang anslå når jeg kan få time. Er fristet til å gjøre det privat, men det vil fort koste meg en halv månedslønn, enda mer hvis de finner noe som bør undersøkes nærmere. Kanskje det ville være verd det? Byr meg litt imot når jeg har betalt min skatt i flere 10-år bl.a. for å få helsehjelp.

Prøver å komme gjennom dagene så godt jeg kan. I dag hadde jeg såpass sterke symptomer at det var på nippet at jeg ikke ringte 113, men så begynte jeg å fryse/skjelve og greide da å overbevise meg om at det er angsten som har slått til igjen. Livet føles tøft. Enkelte ganger tenker jeg at det er like greit å ignorere symptomene. Skulle det da være et ordentlig infarkt og jeg dør av det så slipper jeg ihvertfall dette. Jeg er lei av å være redd!

Har heldigvis en dyktig terapeut jeg kan snakke gjennom tingene med. Hun kommer med mange fornuftige innspill, men denne angsten er ikke lett å knekke.
Til forsiden