Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvor skal man begynne....

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvor skal man begynne....

sep 7 2022 - 14:18

Har ikke som jeg kan huske hatt angst eller helseangst tidligere i mitt liv, men unntak av et par måneder i ungdomsalderen hvor jeg synes det var vanskelig å være sammen med ukjente og uvendte situasjoner/settinger. Men for ca 1 1/2 år siden forandret dette seg.

Føler jeg har holdt mye inne lenge nå, som bare må ut. Beklager for et innlegg som sannsynligvis blir litt langt..


Alt startet desember i 2021.

Desember 2020 - Mars 2021:
Har stadig begynt å våkne om natten av at deler av den ene armen min dovnet av. Gjerne lillefinger og pekefinger. Har selvfølgelig opplevd dette før, men da har det stort sett hvert fordi jeg har ligget på armen. Men dette var ikke tilfellet disse gangene. Hjalp imidlertid alltid å riste litt på armen. Synes også det er litt nummen/rar følelse på pekefinger/ringfinger på dagtid, på samme hånda(høyre) som sovner på natta. Den rare følelsen gav seg imidlertid etter noen dager.

Noen uker etter at dette begynte fikk jeg en prolaps nederst i korsryggen, som ble bekreftet med MR. Som gjorde at jeg ble sykemeldt i 2 måneder, før jeg delvis var tilbake på jobb. I tiden jeg var sykemeldt hadde jeg fortsatt problemer med at armen til stadighet sovnet på natten, og jeg opplevde også at hele armen var litt mer "stiv/nummen" på dagen. Følte også en generell stivhet i hele kroppen. På denne tiden hendte det også at jeg våkne på natten med følelsen av at det kriblet/prikket nedover hele ryggen. (som om tusenvis av maur krabbet nedover ryggen) Og svetting. Dette var en helt forferdelig opplevelse! Hva kan dette være tro..

Gjør den store tabben mange gjør, og googler symptomene. Der fant jeg selvfølgelig litt av hvert, men hang meg veldig opp i MS.

Oppsøkte igjen lege med mine bekymringer, og fikk maset meg til en MR av hode for å utelukke dette. Får også Seroxat for å dempe bekymringene som bygger seg opp..
MR viste imidlertid ingen tegn til MS. Er selvfølgelig lettet, men begynner å tenke på og google hvor sikre disse MR undersøkelsene er. Å finner ut at MR bare vises på 90% av MS pasienter
Så da kan man ikke helt utelukke at jeg har det, i mitt hode.. :(

Tar også MR av nakke for å finne ut om det kan være noe der som kan gjøre at armen dovner om natten, men finner heller ingen ting der.

Mars 2021 ->
Kjenner at de siste månedene har slitt på Psyken, og følelsen av at kroppen går på høygir. Så jeg bestemmer meg for å oppsøke en psykolog. Redd jeg har utviklet en helseangst som jeg ikke kommer ut av. Hun får dempet angsten litt, men ikke helt. Går fast til psykolog, ca. hver 3 uke. Slutter med Seroxat.

September 2021->
Merker at begge armene til tider sovner om natten nå, ikke bare den høyre. Armen er til tider stiv og nummen, men mest den høyre.
Kroppen har også begynte med andre merkelige ting, som at jeg stadig vekk får kraftige Lemus/muskelsammentrekninger i hele kroppen. Ikke samtidig, men den kan komme forskjellige steder hver gang. (armer, bein, mage rygg, osv..)

Tenker det er pga av angsten, men etter noen uker er jeg så dum å googler dette og finner ut at dette kan være tegn på ALS..!! Blir stiv av skrekk og trenger en hastetime hos pykologen..

Booker uken etter en privattime hos en nevrolog for å få en faglig vurdering, og utelukke MS/ALS. Han finner ingen ting unormalt med styrke eller reflekser i armer eller bein. Han henviser meg imidlertid til utredning på sykehuset siden jeg sliter så mye med at armer dovner av om natten.

Nå:
Sluttet å gå til psykolog for ca 1/2 år siden, men kjenner jeg til stadighet er bekymret og urolig for min helse.
Kroppen er fortsatt stiv, men jeg klarer å løpe og sykle lengre turer.
Sover dårlig om natten og våkner fortsatt ofte av at hendene dovner.
Føler også at fingrene til tider er mer stive. Å hender jeg føler en nummenhet mellom/på siden av noen av fingrene. Synes også bevegelsen med for eksempel. pc mus har blitt mer «stakato»/hakkete. Men ikke så ille at det går ut over min daglige jobb hvor jeg sitter mye foran PC.
Klarer å trene styrketrening, og merker ingen forskjell på høyre og venstre arm med tanke på styrke. Men hvis jeg for eksempel bruker en visp eller vasker opp, blir jeg fortere sliten i høre arm..(er høyrehendt)

Tenker og "føler" etter feil på kroppen min hele tiden, og holder på å bli gal.. :(
Prøver å tenke positivt og at alle disse symptomene bare kommer av angst. Men så kommer tvilen snikende..
Kan virkelig alle disse symptomene jeg opplever være pga. angst?? Har vanskelig for å forstå det..

Skal til utredning for armene som sovner. Å håper virkelig de finner noe..

Hilsen Mann, 37

Avatar

Re: Hvor skal man begynne....

sep 8 2022 - 07:18
Det du kjenner på er veldig normalt, og kan komme av noe så enkelt som nerver i klem. Mine armer oppfører seg likt, og jeg har blitt utredet av utallige spesialister og undersøkelser. Angst var det ikke, heller ikke noe alvorlig. Og det kommer og går. Nå har det vært noen år uten. Det « eneste» jeg har fått beskjed om er at fibromyalgien kan oppføre seg sånn. Helt ufarlig. Du er ok, slå deg til ro med det. Jeg skjønner at det er lettere sagt enn gjort. Søk opp Trey Jones på YouTube, han er fantastisk. Lykke til, og ikke vær redd, du er ikke alvorlig syk. Det har spesialisten utelukket.
Avatar

RE: Hvor skal man begynne…

sep 9 2022 - 09:20
Hei!

Har selv helseangst. Det du beskriver kan meget godt være forårsaket av angst. Når man kommer inn i slike tanker rundt kroppslige fornemmelser eller symptomer så vil man få økt oppmerksomhet på dem og de vil kunne oppleves som verre eller farligere. Det er også verdt å vite at det skjer veldig mye i kroppen når det utløses ting som adrenalin fra frykt/angst. Har selv mye erfaring med hvordan dette påvirker muskulatur slik at man kan føles seg som man har trent hard styrketrening uten å ha gjort det osv. slike muskelrykninger er også svært vanlige. Jeg forstår meget godt at du vil undersøke ting hos lege, men til slutt må man sette en grense. Jeg vil anbefale å lese noe av Ingvard Wilhelmsen. Det finnes også en episode av en podcast som heter Psykodrama hvor Wilhelmsen er gjest. Han kan oppleves for noen som litt provoserende muligens, men opplever selv at det er mye nyttig å hente fra han.

Lykke til og send meg gjerne melding her om du ønsker noen å chatte med om dette.

Mvh, mann 39
Til forsiden