Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvilken diagnose kan jeg ha!?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvilken diagnose kan jeg ha!?

des 4 2018 - 12:57
Hei. Jeg er ny på denne siden. Endelig har jeg funnet en plass å få ut litt frustrasjon.
Jeg har slitt ekstremt med helseangst i 6 år nå og ting blir bare værre og værre.
Jeg har hatt alt av de værste sykdommene man kan tenke seg. MS,ALS og alle de værste kreftformene. ALS sykdommen slet jeg med i over 2 år i strekk hver bidige dag. Med leamus, svakhet, nummen overalt. Dette har jeg fortsatt sittende i kroppen. Masse leamus hver dag. MEN det værste er overkroppen min de siste året. Ekstremt mye brystsmerter, vondt øverst i magen hele tiden. Ør å svimmel og kvalm preger også hverdagen min, har gått sykmeldt lenge når uten at jeg blir noe bedre. Tenker på dette 24/7. Denne ørheten eller svimmelheten vil bare ikke slutte. Har masse anfall pga dette. Har prøvd psykolog, lege, terapeuter i alle himmelretninger å blir ikke et snev bedre.

Noen her inne som kan hjelpe meg? Hva bør jeg gjøre? Hvilken diagnose har jeg? Orker snart ikke mer. Helt ødlagt.....
Avatar

Re: Hvilken diagnose kan jeg ha!?

jan 4 2019 - 11:24
Hei.

Det du beskriver høres for meg ikke ut som noen spesiell «diagnose» men at du sliter med angst (som jo i og for seg kan settes som diagnose).
Kropp og hode henger mer samme enn vi kanskje er klar over, så at du har smerter, leamus og ørhet etter å ha bekymret deg så mye er slett ikke rart.
Selv har jeg også hatt masse smerter i bryst og nakke, ørhet og svimmelhet er dagligdags her og leamus kommer og går.
Dette hører helt klart sammen med min angst.
Jeg tror du må kontroll på angsten din først og fremst og da vil du nok merke bedring i kroppen.
Selv har jeg hatt nytte av mindfullness for å roe kroppen, og så prøver jeg å jobbe med meg selv og min selvfølelse/selvtillit.
Ellers så synes jeg det hjelper å lese om angst og lære hva det faktisk er for noe. Da blir det liksom ikke så farlig når jeg får en forklaring på ting. Men selvfølgelig; vær kildekritisk så det ikke blir googling av symptomer ;-)

Ikke akkurat noe hokuspokus mirakelkur jeg har å komme med dessverre, man må jobbe beinhardt med seg selv for å takle angst på en god måte.
Men vit at du er ikke alene om slike følelser
Og du kan komme deg ut av det. Garantert!
Avatar

Min erfaring med samme symptomer...

jan 5 2019 - 04:37


Jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg bestemte meg for å skrive dette innlegget, men hva er vel erfaring verdt om ikke den deles...so here goes;
Jeg kjenner til hvert eneste symptom du beskriver og jeg har levd slik i over 12 år. Jeg har vært fra lege til lege; tatt prøver for alt du kan tenke deg, blitt undersøkt for alt i fra hjertesykdom og kreft til lupus og til gud vet hva...uten noe som helst svar på hva som er årsaken bak ørheten,nummenheten,kvalmen og svimlingen. Jeg sliter med å fokusere på ting, tenke sammenhengende, kortidsminnet er elendig ( stirre-tomt-inn -i -kjøleskapet-syndromet som jeg liker å kalle det.)

Jeg fikk etterhvert tildelt diverse angstdiagnoser; generalisert angstlidelse, helseangst og panikkangst; alle 3 er diagnoser som "forklarer" symptomene og er en meget enkel løsning å ty til for leger og psykisk helsepersonell som ikke finner andre fornuftige forklaringer.
I 2011 ble jeg ufør og har siden levd med en følelse av å være mislykket, ødelagt og verdiløs....for uansett hvor mye jeg jobbet med selvutvikling, terapi, kosthold og trening så endret det ikke noen ting som helst på symptomene.
I årevis klandret jeg meg selv for å være svak og ikke god nok..og jeg begynnte å godta at jeg aldri ville få oppleve et liv uten angst igjen.
Jeg la merke til at jeg alltid ble ekstra svimmel, kvalm og disorientert på dagligvarebutikken, i selskaper, på kjøpesenter og i andre store folkemengder, tilogmed på besøk hos venner og familie kunne symtomene forsterkes...men jeg tenkte at det nok var en form for sosial angst som gjorde dette..siden alt annet i livet mitt hadde en forklaring i angsten ( i følge legene)
Jeg har vært på akutten flere ganger pga. hjerterytme, uforklarlige svimleanfall o.l....aldri har de funnet noe galt med meg.

Det som snudde mitt liv på hodet var da jeg i januar 2017 skaffet meg en iphone. Det var min første smarttelefon for jeg var igrunnen godt fornøyd med den gode gamle tastemobilen min, men ønsket å ha spotify tilgjengelig på tur, i bilen etc.

Det som da skjedde videre er den litt kontroversielle biten av historien men også den viktigste; Kort tid etter at jeg hadde anskaffet meg iphonen begynte jeg å oppleve ringing og dott-følelse i øret.. dette ble verre og verre ettersom tiden gikk og jeg utviklet kronisk tinnitus i løpet av 6 mnd. Jeg opplevde også at symptomer som bla. kvalme,svimmelhet, følelsen av å være desorientert og leamus ble forsterket. Jeg slet også med mer og mer smertefulle migreneanfall og var trøtt heeele tiden. For ikke å snakke om konstante spenninger i mellomgulvet, brystsmerter og nakkesmerter.

Pga. flere hendelser som blir for omfattende å gå inn på her, kunne jeg i slutten av oktober 2017 ikke lenger ignorere elefanten i rommet; kunne det hele ha en forbindelse med mobiltelefoner og wifi?

Jeg sier på ingen måte at dette er forklaringen på dine symptomer og jeg er ingen el-overfølsom antimobil-aktivist som prøver å overbevise alle om at trådløs teknologi er djevelen selv. Jeg kan bare dele min erfaring og om det kan hjelpe en eneste person å få en forklaring på hvorfor han/hun aldri blir kvitt en haug med livsbegrensende og diffuse symptomer så er det verdt det for meg.
Det er så mange som lever med akkurat disse symptomene hver eneste dag og alt de får av leger /pyskisk helsetjeneste er angst-stempelet ..at mennesker blir dårlige av stråling har vært opplest og vedtatt i flere tiår men at noen reagerer negativt på wifi og mobilstråling er helt utenkelig i flg. leger...det er ikke riktig at noen skal gå år etter år og tro at de har en angstlidelse uten tegn til bedring dersom symptomene faktisk skyldes mobilen eller wifi'n.
Jeg lever i dag med mobilen min i flymodus eller avslått 99% av tiden, wi-fi bruker jeg ikke, pc'n min er koblet med kabel, mus og tastatur er også kablet...jeg har måttet fjerne alt av trådløs teknologi i mitt hjem..og tro meg; det er ikke spesiellt greit å ikke kunne bruke mobil i et samfunn som dette...men for meg så er alternativet verre.
Jeg blir rett og slett syk og dårlig av wifi og mobiler.... jeg kan fysisk kjenne om jeg har glemt å slå mobilen min i flymodus etter bruk fordi jeg får kraftig ringing i ørene og et press i bakhodet,samt migrene. Jeg har mange ganger gått på besøk til familie og venner som har slått av alle dingsene sine..og etter bare kort tid kan jeg bli dårlig og må spørre "er dere helt sikker på at dere har slått av alle mobilene? " og hver eneste gang så har det vist seg at de har glemt en telefon, en ipad eller en annen trådløs dings.
Så ja, livet mitt er nok blitt litt mer begrenset etter jeg ble klar over at kroppen min reagerer negativt på trådløs teknologi. Det vanskeligste er å få til lange perioder uten eksponering slik at jeg kan bygge opp litt toleranse igjen..
Dette er et veldig omfattende tema fordi dersom du ønsker å teste ut om symptomene dine er relatert til trådløs teknologi så er det en del ting å ta hensyn til; dersom du bor i enebolig som ligger litt for seg selv så kan du slå av wifi og mobil osv. men har du naboer vegg i vegg el bor i leilighet så vil du jo ikke unnslippe naboens wifi med mindre du har en utrolig forståelsesfull og omtenksom nabo. Bor du feks.nærme en mobilmast så vil det også være vanskelig å teste ut ; du trenger omgivelser med så lite trådløst som overhodet mulig.

Det er ikke lett å snakke om dette for det er så mange som ser på folk som meg som gal,en som innbiller seg ting, oppmerksomhetssjuk,fanatisk osv osv.
Tro meg; jeg savner å kunne bruke mobilen som jeg vil, bruke wifi og trådløse dingser...men folk flest lar jo være å gjøre/spise/bruke ting de vet gjør dem syke og dårlige; fordelen jeg har er at jeg er 39 og vokste opp i en verden uten mobil,wifi og internett så jeg har vært der før, men for de som er tenåringer og unge voksne idag så er livet uten disse tingene fullstendig ukjent for de fleste ..og jeg forstår veldig godt at unge folk blir redde når det blir snakk om at mobilen kan gjøre deg syk, for de fleste unge jeg kjenner vet jo knapt hvordan de skal puste uten mobilen i hånda ...

Du har uansett ingenting å tape på å teste det ut..og hva du enn velger å gjøre så anbefaler jeg deg å slå av wifi og sett mobilen i flymodus når du skal sove...det er en god leveregel for alle uansett. Har du først utviklet en sensitivitet overfor wifi/mobil så tåler du lite eksponering før symtomene kommer og slik som samfunnet fungerer pr. idag så vil du uansett slite med å unnslippe fullstendig.
Sensitivitet for mobil/wifi lager, etter min erfaring, EN MASSE forskjellige symptomer i kroppen som er tilstede hele tiden så lenge du eksponeres; altså helt perfekte forhold for å utvikle og vedlikeholde helseangst.
Som sagt så påstår jeg ikke at dette er forklaringen på dine eller andres angstsymptomer , det jeg sier er at det er viktig å teste ut om det har en sammenheng.
Dersom store mengder av befolkningen blir dårlige av dagens mobiler og wifi vil det legge press på å fremskynde utviklingen av tryggere teknologi , jeg regner med at de fleste ønsker nettopp det...men det er ikke lett å få en oversikt over hvor omfattende dette problemet er når denne type symptomer alltid havner i angst- eller autoimmunbingen.


Jeg håper min erfaring kan hjelpe noen som trenger det og jeg ønsker at du, og alle andre som sliter med samme symptomer, må finne løsningen som tar dere ut av angsten og tilbake til livet....forhåpentligvis mens dere ennå er unge og har mulighetene foran dere.
Ta gjerne kontakt om det er noe du tror jeg kan hjelpe med :)
Avatar

Re: Hvilken diagnose kan jeg ha!?

jan 5 2019 - 05:35
Hei, det jeg opplevde som frigjørende når jeg hadde Helseangst, var terapi i tillegg til egeninnsats. Dette er helt avgjørende. Finnes MASSE bøker som er veldig bra lesestoff, om akkurat helseangst.
Mye lesing, skaffe seg kunnskap om det vi sliter med hjelper ekstremt, hvertfall for min egen del.
Jeg var fast bestemt på at dette skulle ikke få lov til å sitte lenge i kroppen min. Det tok 1.5 år fra start til jeg var fri. Mye av dette fordi jeg hadde terapeut som var veldig flink med faget. Hvis du føler din terapeut ikke fungerer, så må du for all del bytte!
Avatar

Re: Hvilken diagnose kan jeg ha!?

jan 5 2019 - 07:43
At vårt moderne samfunn og levevis gir vår organisme mange utfordringer og plager, er ikke til å undres over, enten det er f eks feil type stress eller stråling som gir symptomer. Når en tenker på at kroppen styres med elektriske impulser fra hjernen, så skal en ikke undres over at for kroppen fremmede elektroniske felt kan gi uønskede utslag.

Vi har en kropp som er utviklet for å leve i steinalderen. Der var vi henvist til å tilbakelegge flere mil daglig på jakt etter mat, samarbeide med flokken for å felle byttet, og antakelig en passe blanding av sosialt liv og alenetid. Ikke at jeg vil forherlige det livet, med harde fysiske livsbetingelser, men for å forstå meg selv og mine medmennesker litt bedre synes jeg ofte det kan være litt til hjelp å kaste et blikk på hva vi er kommet fra.
Avatar

Re: Hvilken diagnose kan jeg ha!?

jan 7 2019 - 10:38
Hei.
Jeg er ny her inne. Jeg har også mye kroppslige plager som du. Jeg har helseangst og katastrofeangst hovedsakelig. Har fått diagnosen generell angst. Har hatt det i 3 år, men tok lang tid før jeg forsto hva som foregikk og enda lenger tid før jeg anerkjente det (dette jobber jeg med fremdeles).

Det som har hjulpet meg mest er å gå til psykomotorisk fysioterapi, mindfullness kurs (her kan jo mobiler olign. komme inn i bildet, da det er krevende å alltid være «på») . I tillegg liker jeg godt boken: «hvordan gi litt mer f*en»

Når man stresser, og bekymrer seg så spenner man gjerne ubevisst muskler og man kan da få all slags typer plager deretter.

Det du opplever registreres i hjernen, det du tenker foregår samme sted. Det jeg tror er problemet for oss som er angst er at hjernen opplever våre tenkte trusler som reelle. Ikke rart vi blir sliten og føler vi er gal når vi opplever alt som tenkes kan på daglig basis.

Trening har god dokumentert virkning på angst.

Jeg ønsker deg god bedring.
Avatar

Vondt øverst i magen

jan 7 2019 - 10:44
Vondt øverst i magen kan være en del av angsten, men også evt problem med magesyre som kommer oppover spiserøret-refluks eller noe i den gaten. Dersom du er disponert for det, kan det gjerne bli værre ved stress. Evt så er det bare en del av angsten/muskelspenninger. Det går uansett an å høre med fastlegen om-dersom du ikke allerede har gjort det.
Til forsiden