Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvilken behandlingsform hjelper mest mot angst og depresjon?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvilken behandlingsform hjelper mest mot angst og depresjon?

mars 8 2021 - 21:23
Har noen prøvd samtaleterapi med en psykolog og fått til resultater ?
Avatar

Kommer an på...

mars 9 2021 - 21:57
Jeg tenker at dette kommer an på hva som er grunnen til angst og depresjon i utgangspunktet. Og det som hjelper for en, kan hjelpe lite for en annen. Kognitiv atferdsterapi er jo det de fleste driver med ift angst og depresjon, og personlig har jeg ikke veldig god effekt av det. Det kan dempe det verste noe, men jeg klarer ikke tro nok på strategiene til at de hjelper meg... men vet andre opplever det annerledes. Nå prøver jeg emdr, og synes det fungerer delvis. Jeg må nok kombinere flere behandlingsformer for å få best mulig resultater, men EMDR er fordi psykologen tror traumer er det som utløser angsten. Uansett er jeg for at man forsøker finne grunnen til angsten, så en kan jobbe derfra.... bekjente av meg har gått til psykologer som sier fortiden ikke er viktig, så de fokuserer kun på nåtid og videre behandling, men de beskriver jevnt over at det fungerer dårlig, fordi det er ting i for tiden som skapte angsten, og det er denne de trenger å forstå, bearbeide og jobbe seg ut av.... men ja, psykologer hjelper fordi de hjelper deg både å forstå deg selv bedre, og å avsløre tankefeller osv. Det er mye å lære om seg selv gjennom samtaleterapi. Jeg ble ikke frisk av behandling, men ble bedre :)
Avatar

Re: Hvilken behandlingsform hjelper mest mot angst og depresjon?

mars 11 2021 - 22:53
Takk for svar Amelie33. Jeg har generelt forhøyet angst til tider og spesielt de dagene jeg har ekstraslag osv...
Men hva er EMDR?
Avatar

Emdr

mars 13 2021 - 22:36
Emdr er traumebehandling. Det er egentlig ganske sært å oppleve, hehe. Virker litt alternativt , men det funker. Det handler om å dempe fysiske reaksjoner på angst og traumer. I mitt tilfelle har angsten blitt utløst av traumer over tid, og derfor får jeg traumebehandling for å dempe angsten :)
Til forsiden