Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvilken SSRI skal man velge?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvilken SSRI skal man velge?

nov 8 2014 - 20:07
Har ennå ikke klart å begynne på SSRI'er, fikk tilfeldig med meg på dagsrevyen i går at
det var en som hadde fått Zoloft, mens han egentlig skulle fått Fontex siden han var ung og siden den visstnok var mildere.
Lurte derfor på hva slags erfaringer dere her inne har å dele?.
Virker som om Cipralex eller Lexapro som den heter i USA er den mest potente, mens Fontex virker på flere reseptorer i hjernen.
Noen som har opplevd att en medisin ikke virker mens en annen gjør det?, isåfall hvilken virket for deg?
Har tidligere prøvd Cipramil, Zoloft og Cipralex mot panikkangst, men uten særlig effekt, fikk bare ikke sove.
Det som hjalp da var endring av livssituasjonen, men pr. idag kan jeg ikke gjøre noe med situasjonen jeg er i.
Har nå en ekstrem helseangst, panikkangst samt en tung depresjon og får ikke den hjelpen jeg føler jeg trenger i helsevesenet, blir bare henvist i runddans uten at det blir noen behandling.
Er SSRI som er det eneste jeg har blitt tilbudt, som jeg ikke har turt å prøve igjen da de ikke hadde effekt før.
Ble langt innlegg dette her :).

Noen som har tips og erfaring å dele?

Redigert av Administrator: Fjernet link
Avatar

Re: Hvilken SSRI skal man velge?

nov 8 2014 - 20:12
Eg fekk for mange år sidan Cipralex.

Min erfaring var at eg blei heilt 'flat'. Det kjenslemessige aspektet mitt var totalt fråværande.
Det var ingen sorg, men ei heller noko glede.
Det synest eg var skikkelig keisamt.

Eg slutta på denne etter å ha prata med lækjaren min. Det er no snart 2 år sidan.
Eg har no hamna inn att i ein tøff periode, og vurderar medisinering igjen - fordi slik eg er no, så går det ut over meg sjølv, jobben, og samhaldet med familien min.

Eg håpar at eg kan få eit anna tilbode enn Cipralex denne gongen...

Eg beskreiv det som om at eg ikkje lenger såg fargar. Alt var i svart-kvitt. Ja, eg veit. Utruleg poetisk. Men det var lite forståing å hente hjå lækjaren.

Eg ynskjer deg alt hell vidare, og håpar du får den hjelpa du treng.
Avatar

Rabadamtimtim

nov 20 2014 - 02:06
- vel jeg har stiftet bekjentskap med flere varianter av "midt på treet" piller gjennom 22 år, det er stort sett bivirkningene og skadevirkningene du vil huske og kjenne på når du sitter i gyngestolen og mimrer - om hukommelsen fortsatt er der.
Da jeg forsøkte første gang på - 90 tallet så "Viste alle at dette var piller som gjorde folk lykkelige", de som levde da husker kanskje all oppmerksomhet dette fikk - om du ikke ønsket denne kjemiske lobotomeringen .. vel "Da ønsker du ikke hjelp da".
Det ble etter hvert avløst av en mer nedtonet omtale "Det gjør kanskje ikke folk lykkelige, men i alle fall mindre ulykkelig".
Det er ytterligere nedtonet de siste årene, nå; "Det kan hjelpe" - samtidig som CBT er hypet til det ugjenkjennelige og om noen år vil vi få vite at det "Kanskje kan hjelpe, eller kanskje ikke" (kritikken er for så vidt allerede begynt å bli høyrøstet)
Sannheten ligger nok nærmere det Robbin Williams sa om Lykkepillerusen i USA (Parafrasert) "For the last 20 years the entire nation has been on a drug called - fuckitall".
For det er det som skjer - og ingen blir friske av det, nei, oppsøk en healer h*n kan også tale i tunger, utnytte placeboeffekt og bruke tilnærmet vitenskapelige begreper på noe som ikke kan demonstreres.
Avatar

Dette innlegget faar du ti poeng for:-)

nov 20 2014 - 05:14
Bra skrevet og jeg kan love deg at jeg angrer paa baade ene og den andres vegne at piller kan gjøre stor skade....

De som skal vite vet ikke hva de driver med og "effekten" vites heller ikke noe om.Da snakker jeg om virkning/bivirkninger paa lang sikt og senskader m.m.

Jeg tror at hvis psykiatrien hadde tatt seg mer raad og tid til syke mennesker ja da hadde de blitt gode resultater av det.

Men det blir heller satset paa, for aa sette det paa spissen, en lykkepille av ett eller annet slag.

Gap opp og hold kjeft...... kunne sagt mye om dette, men mam maa sensurere seg selvav og til.

Saanne imnlegg som jeg skriver denne kommentaren til trenger vi flere av.
Avatar

Re: Hvilken SSRI skal man velge?

nov 20 2014 - 23:42
Har selv slitt med angst og depresjon i mange år. Erfaringen må vel være at ingenting erstatter gode samtaler med en god samtalepartner.
Brukt i perioder zoloft og nå går jeg på cipralex for første gang. Jeg ba om dette da jeg fikk veldig mange sære bivirkninger av zoloft.
Medisinene har jeg opplevd at kan være en god hjelp i et avgrenset tidsrom hvor jeg har tenkt at det å ha det sånn midt på treet er bedre enn å ha hodet ned i grøften.
Tror folk har svært ulike erfaringer ved bruk av disse medisinene. De er kjent for å ha mange bivirkninger, men mange reagerer svært forskjellig. Noen har god effekt og andre har ingen.
Cipralex ga meg ganske sterk forverring i startfasen, men dette har flatet seg ut litt nå (litt over en mnd). Viktig at du avtaler ny legetime etter noen uker når du starter med disse medisinene.
Avatar

Re: Hvilken SSRI skal man velge?

nov 21 2014 - 11:34
Er sånn jeg tenker nå også, er så utrolig langt nede og følelsesmessig på gråte hele tiden.
Hadde vært til stor hjelp om man ble litt mer flatet ut, om det kun var for en kort periode.

Står også endel interresant i aftenposten magasinet idag. Vært å lese.
Avatar

Cipralex

des 12 2014 - 23:43
Jeg har selv godt på cipralex. Det hjalp meg veldig gikk på det ca ett år! Jeg var helt i kjelleren når jeg begynte på det jeg var nesten ikke ute av døren orket ingen ting ville ingen ting ville bare være hjemme alene å synes synd på meg selv. Når jeg startet på de kom jeg raskt tilbake i arbeid møtte en fantastisk jente, fortalte hun etterhvert at jeg gikk på cipralex. Hun ville etterhvert at jeg skulle slutte på de, men jeg var så fornøyd å trivdes med å kunne støtte meg på pillene! Etter mye om og men sluttet jeg på pillene, det gikk veldig bra i starten etter nedtrappingen, men nå 6mnd etter ønsker jeg virkelig å starte på de igjen jeg har slitt i det siste med humørsvigninger fra glad sint sjalu leimeg mistenksom. merker depresjonen å det at jeg ikke er god nokk kommer. Men aller helst ønsker jeg å klare å komme meg vidre uten å "rømme" fra problemene. Men cipralex gjorde meg helt "normal" uten de store "tankene" hele tiden. Jeg sliter med at jeg tenker for mye å ser for meg det værste for ikke å bli skuffet! Vet ikke helt hva jeg skal gjøre om jeg skal begynne på de igjen eller ikke. Så det jeg anbefaler dere som vurderer å begynne på det er at når man slutter så vill man etterhvert savne det! Tenk nøye gjennom om dere virkelig trenger det
Avatar

Re: Hvilken SSRI skal man velge?

juli 25 2022 - 11:35
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm Eneste som har fungert for meg så effektiv.
Til forsiden