Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvem bestemmer hva som er angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvem bestemmer hva som er angst?

feb 5 2009 - 23:36
Opplever ofte å bli betvilt når temaet angst dukker opp.
De skjønner ikke problemet.
Har du hjertebank? -Vet ikke
Åndenød? -Nei
Svette? -Av og til.

Som om de fysiske symptomer på total panikk definerer panikken. Som om det er pulsen, blodtrykket, som er problemet.
For det er helt utenkelig at du er så oppslukt av kaos i hodet til å bry deg med å finne ut om hjerterytmen er unormal.
For DET er problemet. At hjertet gjør jobben sin.

En gang kjente jeg det. Holdt på å gå fra vettet med mye uro rundt meg på alle kanter.
Så fant jeg et stille rom der jeg kunne være alene, roe ned.
Klarte å roe ned. Og DA kjentes det. Hjertebanken. Var rolig nok til å kjenne hjertet rase voldsomt avsted.
Men om man er for oppskjørtet til å kjenne på sånt?
Nei, da kan man ikke ha angst...
Avatar

Re: Hvem bestemmer hva som er angst?

feb 7 2009 - 22:39
Hei. Jeg tror det er mange meninger om hva som er angst. Jeg sliter med angst, men sliter mer med sosial angst. Angsten for å ikke strekke til - og være god nok som en er. Selvtilliten min er så liten og da blir angsten større. Føler meg anspent i hele kroppen og utrygg i lag med mennesker jeg ikke kjenner. Av og til angst for å gå i butikken, gå på tur osv. Det kan være utrolig hemmende og ødelegger livskvaliteten min totalt. Det blir til at en isolerer seg og blir mest for seg selv. En kommer inn i en vond sirkel. Jeg har opplevd panikkangst en gang jeg var på trening, men greide å stå i det. Det føltes flaut for jeg trodde alle la merke til det. Men det gjorde de nok ikke. Nei, angst oppleves nok forskjellig fra person til person og noen kan ha mer fysiske plager enn andre. Jeg blir kun anspent og nervøs, og blir utrolig sliten av å ha det sånn.
Avatar

Re: Hvem bestemmer hva som er angst?

feb 22 2009 - 12:20
angst kan vel opptre i mange former og til og med bli så "familiær"med en at en tror at slik skal livet være.
Selv levde jeg med angst i mange mange år fordi jeg i min ensomhet (for man blir ensom av angst)trodde at det bare var meg som hadde litt problemer med å takle livet. Senere når jeg har fått hjelptil å se problemet mitt ser jeg jo at jeg har gått glipp av mye her i livet nettopp fordi jeg egentlig ikke har sett at symptomene jeg hele tiden har lidd under har vært angst.
Hva er angst? Noen ganger føler jeg angst for angsten og andre ganger føler jeg faktisk angst for å mestre den for da kan det skje at en mister kontrollen over den og den (angsten) kommer skyllende over meg som en bølge av ubehag.
Min angst har opptådd på mange områder og på mange nivåer.....alt fra prestasjonsangst,sosialangst.angst for steder personer og livssituasjoner. Den gir seg utslag i hjertebank og fysisk utillpasshet. Når jeg endelig så problemet og begynte å snakke om det ga det utslag i psykosomatiske smerter noe som jeg enda strever med om enn i en mildere form.
Jeg tror det er opp til ethvert menneske å deffinere hva som er angst og hva den gjør med en som menneske og hvilke hindringer og begrensninger den gir levet og livskvaliteten til den enkelte. Noen bærer vel angsten og symtomene bedre enn andre og noen lærer seg heldigvis nøkkeler eller metoder som gjør angsten levelig i ders sted.
En ting er imidlertid sikkert;at det går mange lidelsesfeller rundt der ute og lurer på om dette er noe de kan søke hjelp for og disse vil jeg oppfordre til nettopp det.....søk hjelp og få en betydlig bedre livskvalitet og større innsikt i eget problem
Til forsiden