Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva ville du gjort?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva ville du gjort?

okt 17 2017 - 20:02
Jeg har det jeg vil kalle "angstperioder". Er inne i en slik periode nå. Det begynte med kvalme som jeg ikke fant noen forklaring på, så hjernen min begynte å lete etter forklaringer, og andre symptomer begynte å dukke opp. Nå har jeg vært gjennom gastroskopi, ultralyd av mage, MR hode, koloskopi og omfattende blodprøver. Alt er normalt.

Har hatt vonde knær i noen år, særlig venstre, men begynte plutselig å tenke på beinkreft, som jo ikke gir utslag på noen prøver, og som kan gi dårlig matlyst. De siste dagene har jeg hatt vondt oppover i låret og en slags prikking eller nummenhetsfølelse i leggen.

Prøver å overbevise meg selv om at dette skyldes angst, men er livredd for å ignorere et symptom på noe alvorlig. Vi med angst kan jo også bli syke "på ordentlig". Hva ville dere gjort?
Avatar

Re: Hva ville du gjort?

okt 17 2017 - 20:09
Hva skal til for at du tror det et grunnet angst? Det virker jo som du er blitt sjekket nøye når det gjelder det fysiske?

Avatar

Re: Hva ville du gjort?

okt 17 2017 - 20:11
Jeg tror innerst inne at det er angst, men er redd for å unnlate å sjekke beinet med røntgen, i tilfelle det likevel er noe alvorlig, som kreft.
Avatar

Re: Hva ville du gjort?

okt 26 2017 - 09:53
Dette kjenner jeg meg veldig igjen i, men det er jo dette som er hypokondri. Sjekkementalitet er noe av det som er med å vedlikeholde angsten, samtidig som man ikke skal overse symptomer. Det går på uhensiktsmessig og hensiktsmessig, er det første gang dette skjer så er det ikke nødvendigvis uhensiktsmessig å sjekke det én gang. Men, etter dette er det viktig hva du gjør med den informasjonen. Kan du slå deg til ro med den konkrete plagen når du har fått bekreftet at det ikke er noe galt? Hvis du kommer gang nummer 2 og 3 på kort tid så bikker det over i uhensiktsmessig.

Vi med angst prøver å kontrollere ting vi ikke kan kontrollere, og i mitt tilfelle så har jeg hatt fryktelig lite tillit til fagpersonelle fordi om jeg ikke har hatt grunn til det. Husker en gang jeg kom inn til legen og skulle sjekke noe "helt nytt", og får beskjed "ok, er det de samme som sist?". Det hadde gått meg hus forbi at jeg hadde sjekket det før.

Det finnes nesten ikke et eneste symptom angst ikke kan gi, og problemer med muskelsammentrekninger i ben er ingen unntak. Når man får angst, så spenner man kroppen og man vil kjenne ting.

Har selv slitt med ekstremt "urolige" ben i over 6 mnd, svimmelhet / dårlig balanse, kortpustethet, vondt i hodet, muskelsmerter, vond rygg, vonde skuldre, synesforstyrrelser. Når jeg går inn i meg selv så har alle disse logiske forklaringer. Men, forstår absolutt at det er vanskelig å slå det fra seg og tenke "det må være noe galt med meg".

Har du jobbet med paimodellen? ABCD modellen?
Avatar

Re: Hva ville du gjort?

okt 31 2017 - 20:14
Hei, dette har jeg vært igjennom selv og for min del gikk dette aaaaaalt for langt. Alle mulige prøver og samtlige dødelige sykdommer , mye kjipt for omgivelsene og meg selv.
Trodde kun på legene i noen korte øyeblikk og deretter kom tvilen hver gang. Ble værre og værre og klarte ikke kontrollere tankene lengre og dette tok all tid hver dag.
Fikk en del kjeft av enkelte leger for å utsette kroppen for en del unødige inngrep som potensielt kan være farlig.
Min redning ble etter henvisning fra en eldre klok nevrolog som sa at jeg aldri kom til å tro på det han sa og at dette måtte stoppe nå, til en psykiater. Tankene var blitt en besettelse og overskygget alt annet. Startet på cipralex og fikk umiddelbart en bedring og ro til og bearbeide dette. Gikk på den i ca 9mnd og fungerte meget Bra.
Avatar

Re: Hva ville du gjort?

okt 31 2017 - 23:35
Hvilke symptomer hadde du tomash80?
Til forsiden