Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva tolker dere angst som?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva tolker dere angst som?

mars 20 2020 - 12:34
Jeg har tenkt veldig mye på om jeg plutselig fikk angst på grunn av ting i livet mitt som burde endres, men jeg er også veldig i tvil.
I et par par år før angsten kom, var jeg mye frustrert, utmatta, i stadig tvil om de valgene jeg hadde tatt i livet var riktige for meg. Jeg fungerte normalt mentalt, men var altså veldig sliten og veldig i tvil veldig lenge.

Noen mener at angst er at kroppen prøver å fortelle en noe som hjernen undertrykker. Sannheter man kvier seg for å innse. At noe ikke er riktig for en, at man går på akkord med seg selv og burde ta grep. At man må få tatt noen avgjørelser på områder man går og grubler på.

Andre mener tvert i mot at man ikke bør ta store avgjørelser mens man er syk. At angsten ikke bør få dytte en i en bestemt retning.

Men jeg tenker: Hva om jeg aldri blir frisk da, hvis jeg aldri tar de avgjørelsene jeg mistenker at jeg burde ta, men som er store og dramatiske?

Jeg har hørt om andre som har blitt kvitt angsten da de har tok grep i livet. Endret noe stort, gått fra noe som ikke var riktig for en til noe som var mer riktig.
Samtidig er jeg veldig i tvil.

Hvordan tolker dere angsten deres, hvis dere tolker den i det hele tatt? Som en tilfeldig dysfunksjon, eller som et signal på at noe bør gjøres med hvordan en lever livet sitt?
Avatar

Hmm

mars 20 2020 - 16:35
Angst er skremmende opplevelser som trenger seg på og gir fysiske utslag.men det er kjempe mange grunner til at man har angst.mange forskjellige grunner og forskjellige typer angstlidelser.det påvirker hele hverdagen og er veldig invalidiserende.ødelegger mange liv og gjør en maktesløs.
Avatar

Re: Hva tolker dere angst som?

mars 29 2020 - 12:14
Ja, det er sikkert mange forskjellige grunner.
Jeg tror det kan være at livet burde endres, men at man kvier seg så mye for smertefulle oppgjør at kroppen tar over kommunikasjonen. Har hørt (i podcasten "Noia", tror jeg) at angst gjerne kommer når man går på akkord med seg selv.

Er interessert i hva dere andre tenker om dette.
Til forsiden