Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva slags type angst sliter du med?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva slags type angst sliter du med?

juli 1 2021 - 22:49
Jeg tenkte starte en tråd hvor vi kan dele våres erfaringer med angst, jeg tror at jo mer vi står sammen om det og vet at andre sliter med det samme blir det kanskje litt bedre. Jeg for eksempel sliter veldig med angst og rus. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg ender alltid opp med å ruse meg ig så få angst når jeg er ruset, og gjør samme feilen igjen og igjen. Jeg har også korona angst. Hva med dere?
Avatar

forståelse

juli 2 2021 - 17:28
jeg sliter med
til tider sterk angst
mye pga såkalte halliser
men har jo også
mer generell angst
angst jeg ikke forstår hvorfra
en slags usynlig fiende liksom
men vi skal ikke gi oss
til dovre faller vennen
avtale?
Avatar

GAD generaliserende angstlidelse

juli 2 2021 - 18:31
Min hjerne forsøker hele tiden å finne nye ting å være redd for .
Det er som et svart spøkelse som er med meg , hele døgnet.

Noen dager er det så lite at det får plass i lommen min ...andre dager er det så stort at jeg må bære det på ryggen - da klarer jeg nesten ikke å gå/ tenke rasjonelt.

Først som sist er det viktig å akseptere at jeg har angst, .. så må jeg akseptere å ha den som nabo for alltid å inngå våpenhvile. Tror jeg iallefall.
Avatar

OCD

juli 2 2021 - 22:20
Har hatt OCD en stund, og liker spesielt ikke å ta på det andre menn har tatt på (føles skittent), og da må jeg vaske hendene. Dette kompliserer naturlig nok arbeidslivet, så selv om jeg har Mastergrad med toppkarakterer har OCD holdt meg veldig tilbake.

Blitt tatt inn til behandling for det (Gaustad), men er utrolig lang ventetid (8-10 måneder).
Avatar

Generell og panikk

juli 3 2021 - 09:54
Til tider redd alt og alle. Verden oppfattes som full av farer, selv om jeg vet at det egentlig ikke er sånn. Veldig slitsomt. Når det topper seg kommer panikken og alle rasjonelle tanker blir overkjørt. Grenser til paranoia.
Avatar

Ikke bra nok

juli 6 2021 - 11:43
Jeg er nok mest redd for å ikke være bar nok. Ikke bra nok mamma, kjæreste, søster, datter, tante og venn. Redd for å bli tilsidesatt som søppel. Redd for at jeg er for feit, for stygg, for dum, for sytete
Avatar

Angst for å ha gjort feil

juli 8 2021 - 17:16
Jeg lever med en konstant angst for å gjøre noe galt, ha gjort noe galt tidligere (som man egentlig trodde var rett), eller å få vite noe om andres liv som man slett ikke har lyst å vite å kanskje bli ansvarlig for…..Jeg kan analysere handlinger fra tidligere tider å få panikk av tanken om at noe er blitt feil eller galt i det jeg har gjort. Det kan være enten privat, i arbeidslivet, samhandlinger med andre eller det offentlige…ja nær sagt alt.

Jeg er svært sensitiv og overtenker/dramatiserer det meste. En liten fjær blir til 10 høns og jeg saumfarer hodet etter stadig nye ting å være redd for, enten fra fortid eller fremtid.

Dette plager meg i så stor grad at jeg finner lite glede i ting. Jeg som alltid har vært så positiv og livsglad, sitter nå for det meste på sofan hele dagen med tomt blikk - og lite å melde til omverden. Hjertet slår fort, pusten er tung, muskelspenningene er i taket og livsgnisten på bunn.

Tar gjerne imot om noen har noen gode råd.
Avatar

Re: Hva slags type angst sliter du med?

juli 9 2021 - 17:29
Jeg sliter med angst pga en kompleks og vond barndom. Det har resultert i sosial angst og isolasjon som bare gjør alt verre. Selvdestruktive tanker er ofte overveldende og jeg har lite venner og familie å støtte meg til. Det er hardt å bære alt alene og jeg lurer ofte på hvor mye mer jeg orker, særlig siden psykiatrisk hjelp er vanskelig å få. Det er nedskjæringer over alt og vi bor i et velferdssamfunn, men det er u-lands standard på vårt psykiatrisk helsevern og det merkes.
Avatar

Hypokondri / panikkangst

juli 10 2021 - 02:09
Min angst er en tung byrde å
Bære, og det er alle former for angst. Jeg er i konstant kamp mot kroppen min og forsøker iherdig å kontrollere den gjennom å døgnet rundt kjenne etter, lete, sjekke puls, hvorfor er jeg ditt, hvorfor følte jeg det nå. Alt dette har med årene eskalerte til en rekke panikkanfall relatert til redselen min for at det dkal være noe alvorlig galt med meg uten å ha oppdaget det. Jeg blir kvalm, svimmel, kjenner åndenød, nummen og prikking i ansikt, hyperventilering, høy puls, redsel for å besvime etc etc etc.. dette skjer i slags intervaller og kan vare alt fra 5 minutter til flere timer. Jeg har i enda senere tid fått konstant lett kvalme, uggen følelse i kroppen og en følelse av at jeg egentlig ikke har plass i denne verden.
Avatar

helseangst

juli 11 2021 - 20:13
mange sliter med dette
det gjorde jeg også
blandet med
kraftig dødsangst
det var periodevis
helt forferdelig
først da jeg i 2006
mistet absolutt alt
forsvant det hele
da fikk jeg
dødslengsel i stedet
Avatar

Helseangst

aug 23 2021 - 23:29
Nu om dagen upplever jag extrem helseangst. Har aldrig haft så mycket ångest i hela mitt liv som jag har nu. Jag har även tidigare haft mycket relationsångest och vart livrädd för att bli lämnad.
Avatar

Helseangst

aug 24 2021 - 21:22
Jeg har i 23 år slitt med helse angst. Utrolig slitsomt. Spiser opp hele meg. Vet snart ikke hvem jeg er. Mister meg selv. Er så sliten å lei
Avatar

Flere typer angst

aug 25 2021 - 10:05
- Helseangst. Har hatt dette av og på i 30 år. Går mye på kreft, hjertesykdom, nervesykdommer, bivirkninger av medisiner/vaksiner etc. Arter seg slik at jeg både tror jeg er syk og samtidig tør ikke gå til legen med det. Er redd or å få det bekreftet, men dermed får jeg det heller ikke avkreftet. Fryktelig slitsomt. Enkelte dager er jeg overbevist om at jeg dør i dag. Har dessverre erfart at helseangst er ingen garanti mot å bli virkelig syk. Et hjerteinfarkt for et par år siden og nå korona-pandemien har ikke direkte hjulpet på helseangsten for å si det mildt.

- Sosial angst. Føler stort ubehag ved å være sammen med mange mennesker. Selv små sammenkomster i familien med folk jeg kjenner godt kan være ubehagelig. Som regel er foventningene om hvor ubehagelig det kommer til å bli som er værst. Selv nære venner som jeg har kjent i flere tiår føler jeg ubehag når jeg skal treffe, selv om det alltid blir veldig ok.

- Agorafobi. Litt usikker på denne. Har i perioder problemer med å forlate hjemmet. Jo lenger bort, jo verre er det. Selv korte reiser må jeg som regel gi opp. Prøver å trene meg opp ved å ta en del en og to-dagers turer med bilen, men som regel kommer jeg meg ikke av gårde.

-panikkangst?? Anfall som plutselig dukker opp. Vondt i brystet, vanskelig å puste, enorm redsel, rask puls. Har vært så ille at jeg har ringt 113 og blitt kjørt til sykehuset i ambulanse. Heldigvis er anfallene som regel ganske milde så jeg prøver å konsentrere meg om å puste og da går det ofte over.

- selvusikkerhet. Vet ikke om dette egentlig er en angst, men slitsomt er det ihverfall. Har store problemer med å starte på oppgaver fordi jeg tror jeg ikke vil greie å gjennomføre. Ting blir da utsatt i månedsvis eller kanskje år. Hadde en liten reparasjon jeg skulle gjøre her hjemme som jeg utsatte i et år. Når jeg først startet på jobben tok det ti minutter og det var ikke vanskelig i det hele tatt. Bruker mye mer tid på å utsette enn på å gjøre. Har slitt med dette så lenge jeg kan huske, selv på barneskolen hadde jeg dette problemet.

Totalen her blir veldig slitsom. At jeg ikke lenger er i stand til å jobbe og derfor er uføretrygdet gjør ikke situasjonen noe bedre. Føler meg totalt ubrukelig. Må bare prøve å gjøre det beste ut av det, men må innrømme at jeg ofte tenker på hvordan livet kunne vært uten denne angsten og usikkerheten... Har heldigvis en dyktig terapeut som hjelper meg å gjøre livet levelig.
Avatar

Angst ja!

aug 29 2021 - 17:51
Jeg er usikker på hva slags angst jeg har. Tenker det kan likne på noe generalisert angst. Har hatt en undre uro helt siden jeg begynte på skolen. Men np er angsten knyttet til enkelte mennesker(etter brudd) som er på dteder jeg ønsker å være. Så her skjønner jeg ikke helt hvordan jeg skal håndtere det!
Har tidligere også hatt sosial angst!
Avatar

Re: Hva slags type angst sliter du med?

aug 31 2021 - 13:16
Stort sett alle slag.
Avatar

Re: Hva slags type angst sliter du med?

sep 3 2021 - 13:02
Det å måtte be om hjelp fra nav


Admin har slettet lenken, del i Vennetjenesten. .
Avatar

Sosial angst og prestasjonsangst

sep 16 2021 - 17:43
Jeg kjenner ofte på en indre uro som jeg ikke helt vet hvor kommer fra. I tillegg merker jeg at angsten blir verre i enkelte sosiale situasjoner og i forbindelse med prestasjon. Jeg er redd for å dumme meg ut, bli utstøtt, bli fordømt, gjøre noe feil, være rar og ikke være bra nok.
Avatar

Helseangst

sep 16 2021 - 21:15
Jeg er redd for å dø. Har alltid vært redd for å dø.
Avatar

Prestasjonsangst

sep 20 2021 - 18:59
Prestasjonsangst rundt sosiale ting.
Avatar

Altmulig angst

sep 22 2021 - 16:17
Jeg er redd for det meste har jeg begynt å skjønne etter hvert
Redd for å bli avslørt/at folk skal se hvor dårlig jeg har det
redd for å ta avgjørelser/redd for å gjøre feil
redd for å dø
redd for å leve
redd for å la folk bli kjent med meg
redd for å være ensom for alltid
redd for å være en byrde for folk
redd for livet skal være så slitsomt alltid
redd for at jeg aldri skal føle meg trygg og akseptert
redd for at ungene mine skal bli skadelidende for at jeg ikke har det bra-mest av alt denne.
redd for at ungene skal bli like usikre i livet som meg

Redd for at jeg aldri vil føle meg god nok.


Avatar

Re: Hva slags type angst sliter du med?

sep 28 2021 - 11:16
Jeg har en litt ukjent form for angst. Den krasjer nok litt med dissosiasjonslidelsen jeg har. Måten angsten min opptrer er at den konstant er der, på et ganske så høyt nivå. Den sitter i kroppen, men ikke i hodet. Jeg har ingen triggere, angsten bare er der hele tiden og tærer på kroppen min. Jeg opplever symptomer som hjertebank, skiftende temperatur, høy puls, tungt for å puste, svimmelhet, hodepine etc. jeg har også flere angstanfall daglig, men de å er veldig lite knyttet til omgivelser. Jeg har angstanfall som er vanskelig å se, og siden mitt generelle angstnivå er så høyt, kan det til og med være vanskelig for meg å skille mellom angst og anfall. Jeg merker det mest i etterkant, siden jeg blir så forferdelig sliten. Musklene mine verker og har vondt i brystet. Det er noe jeg har prøvd å få hjelp med i mange år. Jeg går på medisiner som er mot depresjon, angst, OCD og PTSD, men de funker dessverre ikke mot hverken angst eller depresjon. Jeg har ikke slutter å kjempe for det om, og tar så godt hensyn til tilstanden jeg er i som jeg kan. Om jeg kjenner at kroppen har det altfor vondt, gir jeg den ekstra hvile. Jeg gjør mitt beste og håper jeg kan være til hjelp for noen andre, selv når jeg ikke kan hjelpe meg selv.
Avatar

Re: Hva slags type angst sliter du med?

sep 28 2021 - 11:16
Jeg har en litt ukjent form for angst. Den krasjer nok litt med dissosiasjonslidelsen jeg har. Måten angsten min opptrer er at den konstant er der, på et ganske så høyt nivå. Den sitter i kroppen, men ikke i hodet. Jeg har ingen triggere, angsten bare er der hele tiden og tærer på kroppen min. Jeg opplever symptomer som hjertebank, skiftende temperatur, høy puls, tungt for å puste, svimmelhet, hodepine etc. jeg har også flere angstanfall daglig, men de å er veldig lite knyttet til omgivelser. Jeg har angstanfall som er vanskelig å se, og siden mitt generelle angstnivå er så høyt, kan det til og med være vanskelig for meg å skille mellom angst og anfall. Jeg merker det mest i etterkant, siden jeg blir så forferdelig sliten. Musklene mine verker og har vondt i brystet. Det er noe jeg har prøvd å få hjelp med i mange år. Jeg går på medisiner som er mot depresjon, angst, OCD og PTSD, men de funker dessverre ikke mot hverken angst eller depresjon. Jeg har ikke slutter å kjempe for det om, og tar så godt hensyn til tilstanden jeg er i som jeg kan. Om jeg kjenner at kroppen har det altfor vondt, gir jeg den ekstra hvile. Jeg gjør mitt beste og håper jeg kan være til hjelp for noen andre, selv når jeg ikke kan hjelpe meg selv.
Til forsiden