Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva slags type angst sliter du med?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva slags type angst sliter du med?

juli 1 2021 - 22:49
Jeg tenkte starte en tråd hvor vi kan dele våres erfaringer med angst, jeg tror at jo mer vi står sammen om det og vet at andre sliter med det samme blir det kanskje litt bedre. Jeg for eksempel sliter veldig med angst og rus. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg ender alltid opp med å ruse meg ig så få angst når jeg er ruset, og gjør samme feilen igjen og igjen. Jeg har også korona angst. Hva med dere?
Avatar

forståelse

juli 2 2021 - 17:28
jeg sliter med
til tider sterk angst
mye pga såkalte halliser
men har jo også
mer generell angst
angst jeg ikke forstår hvorfra
en slags usynlig fiende liksom
men vi skal ikke gi oss
til dovre faller vennen
avtale?
Avatar

GAD generaliserende angstlidelse

juli 2 2021 - 18:31
Min hjerne forsøker hele tiden å finne nye ting å være redd for .
Det er som et svart spøkelse som er med meg , hele døgnet.

Noen dager er det så lite at det får plass i lommen min ...andre dager er det så stort at jeg må bære det på ryggen - da klarer jeg nesten ikke å gå/ tenke rasjonelt.

Først som sist er det viktig å akseptere at jeg har angst, .. så må jeg akseptere å ha den som nabo for alltid å inngå våpenhvile. Tror jeg iallefall.
Avatar

OCD

juli 2 2021 - 22:20
Har hatt OCD en stund, og liker spesielt ikke å ta på det andre menn har tatt på (føles skittent), og da må jeg vaske hendene. Dette kompliserer naturlig nok arbeidslivet, så selv om jeg har Mastergrad med toppkarakterer har OCD holdt meg veldig tilbake.

Blitt tatt inn til behandling for det (Gaustad), men er utrolig lang ventetid (8-10 måneder).
Avatar

Generell og panikk

juli 3 2021 - 09:54
Til tider redd alt og alle. Verden oppfattes som full av farer, selv om jeg vet at det egentlig ikke er sånn. Veldig slitsomt. Når det topper seg kommer panikken og alle rasjonelle tanker blir overkjørt. Grenser til paranoia.
Avatar

Ikke bra nok

juli 6 2021 - 11:43
Jeg er nok mest redd for å ikke være bar nok. Ikke bra nok mamma, kjæreste, søster, datter, tante og venn. Redd for å bli tilsidesatt som søppel. Redd for at jeg er for feit, for stygg, for dum, for sytete
Avatar

Angst for å ha gjort feil

juli 8 2021 - 17:16
Jeg lever med en konstant angst for å gjøre noe galt, ha gjort noe galt tidligere (som man egentlig trodde var rett), eller å få vite noe om andres liv som man slett ikke har lyst å vite å kanskje bli ansvarlig for…..Jeg kan analysere handlinger fra tidligere tider å få panikk av tanken om at noe er blitt feil eller galt i det jeg har gjort. Det kan være enten privat, i arbeidslivet, samhandlinger med andre eller det offentlige…ja nær sagt alt.

Jeg er svært sensitiv og overtenker/dramatiserer det meste. En liten fjær blir til 10 høns og jeg saumfarer hodet etter stadig nye ting å være redd for, enten fra fortid eller fremtid.

Dette plager meg i så stor grad at jeg finner lite glede i ting. Jeg som alltid har vært så positiv og livsglad, sitter nå for det meste på sofan hele dagen med tomt blikk - og lite å melde til omverden. Hjertet slår fort, pusten er tung, muskelspenningene er i taket og livsgnisten på bunn.

Tar gjerne imot om noen har noen gode råd.
Avatar

Re: Hva slags type angst sliter du med?

juli 9 2021 - 17:29
Jeg sliter med angst pga en kompleks og vond barndom. Det har resultert i sosial angst og isolasjon som bare gjør alt verre. Selvdestruktive tanker er ofte overveldende og jeg har lite venner og familie å støtte meg til. Det er hardt å bære alt alene og jeg lurer ofte på hvor mye mer jeg orker, særlig siden psykiatrisk hjelp er vanskelig å få. Det er nedskjæringer over alt og vi bor i et velferdssamfunn, men det er u-lands standard på vårt psykiatrisk helsevern og det merkes.
Avatar

Hypokondri / panikkangst

juli 10 2021 - 02:09
Min angst er en tung byrde å
Bære, og det er alle former for angst. Jeg er i konstant kamp mot kroppen min og forsøker iherdig å kontrollere den gjennom å døgnet rundt kjenne etter, lete, sjekke puls, hvorfor er jeg ditt, hvorfor følte jeg det nå. Alt dette har med årene eskalerte til en rekke panikkanfall relatert til redselen min for at det dkal være noe alvorlig galt med meg uten å ha oppdaget det. Jeg blir kvalm, svimmel, kjenner åndenød, nummen og prikking i ansikt, hyperventilering, høy puls, redsel for å besvime etc etc etc.. dette skjer i slags intervaller og kan vare alt fra 5 minutter til flere timer. Jeg har i enda senere tid fått konstant lett kvalme, uggen følelse i kroppen og en følelse av at jeg egentlig ikke har plass i denne verden.
Avatar

helseangst

juli 11 2021 - 20:13
mange sliter med dette
det gjorde jeg også
blandet med
kraftig dødsangst
det var periodevis
helt forferdelig
først da jeg i 2006
mistet absolutt alt
forsvant det hele
da fikk jeg
dødslengsel i stedet
Til forsiden