Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva skal til for å få angstdempende medisiner?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva skal til for å få angstdempende medisiner?

mars 12 2023 - 20:01
Hei!
Jeg ble diagnostisert med flere ulike typer angst og ptsd for 2 år siden. Gikk i behandling i 6 mnd da jeg følte at ting ble bedre.
Etter behandlingen, så gikk ting kjempe fint med meg. Angsten var stabil og livet gikk på skinner.
I snart 1 år har jeg vært kjempe angstfull. Spesielt i 1 mnd nå. Kroppen har taklet veldig dårlig den psykiske uroen. Har vært svimmel, tung i kroppen, tungpusten, kvalm, skjelven og null energi. Tatt alt av prøver og de har vært fine.
Kjenner at nå er jeg sliten i kroppen.. kan våkne opp på morgenen og er allerede i panikk.

Hva skal til for å få angstdempende medisiner? Via lege eller psykolog?
Avatar

svar

mars 12 2023 - 21:05
eg har fått av både fastlege eller psykiater..personlig anbefaler eg zoloft men det varierer hva de gir ut først.
Avatar

Re: Hva skal til for å få angstdempende medisiner?

mars 16 2023 - 16:42
Du kan spørre legen din om antidepressiva, for det får du garantert med din bakgrunn. Selv har jeg lignende diagnoser som deg, og jeg fant ut at cipralex og lav dose solian fungerte best på meg.

Om det er b-preparater du tenker på, så kan du spørre legen din om det også. Så lenge det ikke er rus inne i bildet, så skal det ikke være noe spesielt i veien for at du får benzodiazepiner heller. Det kommer riktig nok an på hvilken lege du har, og hvor god forståelse den legen har for traumer og angst, for enkelte kan være fullstendig umulige på dette området, da de er mer redd for at du skal bli avhengig enn at du lever med angst.

Og om legen din anbefaler deg å begynne på ting som truxal, seroquel og den typen medisiner, så ville jeg ha sagt nei. Min personlige erfaring er at disse medisinene heller gjør ting verre. De har riktig nok en sedativ effekt som kan være kjekt ved sengetid, men de har også med seg mareritt og sånne ting som bivirkninger. Videre er det også kjent at vektøkning kan skje, eller at det øker selvmordsfaren. Les litt på felleskatalogen om de forskjellige medisinene, så du er litt forberedt til du møter legen, for min erfaring er at de generelt forstår lite om hvordan disse medisinene faktisk fungerer.
Til forsiden