Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva skal jeg gjøre med angsten min?!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva skal jeg gjøre med angsten min?!

mai 11 2018 - 17:05
Heei, jeg har lenge slitt med panikkangst. Det begynte med at jeg syntes det var skummelt å gå bort til bussholdeplassen, og nå.. og nå tør jeg såvidt å gå ut døra. Jeg får aldri fred fra angsten, den har blitt SÅ mye verre i det siste! Jeg aner ikke hva mer jeg skal gjøre?! Jeg tør såvidt å dusje! Jeg er ganske sikker på at det er angsten for angsten som gjør angsten min så ille. Jeg ditcher ofte vennene mine pga. angsten.... De siste dagene har jeg kjent på en utrolig ubehagelig uvirkelighetsfølelse, den skremmer vettet av meg selvom jeg vet at den kommer pga. angsten. Jeg føler at jeg skal dø/bli gal når som helst! Det føles HELT sånn ut, og det hjelper heller ikke å tenke at det ikke er farlig! Bør jeg fortsette å unngå situasjoner pga. angsten eller bør jeg gi f*** og bli med på ting? Noen som kjenner seg igjen, og kunne gitt meg noen kloke råd? Legg meg til som venn hvis du vil snakke! Det hjelper jo ofte å snakke om ting!❤️
Avatar

Re: Hva skal jeg gjøre med angsten min?!

mai 13 2018 - 04:37
"(...) og det hjelper heller ikke å tenke at det ikke er farlig!"
Det hjelper ikke fordi du egentlig ikke tror på det.

"Bør jeg fortsette å unngå situasjoner pga. angsten eller bør jeg gi f*** og bli med på ting?"
Det spørs på hvordan du gjør det. Du bør eksponere deg for de skremmende situasjonene på en gradvis måte, slik at det ikke blir traumatiserende/for stor påkjenning. Gjøres det på feil måte forverrer du bare angsten, og det ville da vært bedre å bare unngått eksponeringen. Men hvis du unngår eksponeringen så blir du heller aldri kvitt angsten.

Så, eksponer deg for de skremmende situasjonene i den grad at du føler litt frykt, men ikke så mye frykt at du "friker ut". Og når du opplever et slikt overkommelig nivå av frykt, så må du forbli i situasjonen lenge nok til at du kan oppleve mestring (at frykten avtar). Det er DET som er nøkkelen - for det er slike erfaringer som vil kurere angsten din, etter nok gjentatte slike opplevelser.
Avatar

Re: Hva skal jeg gjøre med angsten min?!

mai 15 2018 - 20:14
Gått i terapi? Tipsene som ble gitt over er gode, men kan være vanskelig å gjøre alene. Spesielt om angsten er veldig kraftig.

Kan også anbefale Hos Peder som du finner på NRK nett-radio, og da spesifikt episodene med "Kristin". I episode 3 starter de å utforske hennes kraftige angst i det offentlige rom, og du får være med når de jobber med det en del episoder frem.

* radio.nrk.no/podcast/hos_peder/nrkno-poddkast-25572-129444-10012018015400

Og foresten, når det kommer til akkurat panikkanfall i seg selv (jeg har hatt det, vet hvor grusomt det er...) så kan det hjelpe noe å lære deg hva som faktisk skjer i kroppen, og ikke minst, at det *ikke er farlig*. Vanskelig å huske på når det kicker inn, men litt etter litt, så hjelper det faktisk å "kunnskape seg i senk" på hva panikkanfall faktisk er. Etter hvert kommer en mer og mer dit at "dette er forferdelig og jeg hater det, MEN jeg vet hva det er og jeg vet at det slutter om en liten stund".
Til forsiden