Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva har fungert for dere, når det gjelder angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva har fungert for dere, når det gjelder angst?

feb 19 2013 - 11:33
Hei, jeg er ny her, men har lest endel på forumet.

Er det noen her som har noen tips om hva som har hjulpet mot angst?

Har dere blitt noe bedre?
Avatar

Halla sjef!

feb 19 2013 - 12:15
Det som har hjulpet meg mest er å bli bedre kjent med angsten og hva den gjør med kroppen rent fysiologisk. Det gir en bedret følelse av kontroll og tar tilbake mye av det som var helt blokkert da angsten først slo inn for fullt.
Avatar

Ja

feb 19 2013 - 12:42
Jeg har funnet noe som hjelper mye for min del. Jeg jobber med å endre tankemønstre, skape gode forventninger til situasjoner isteden for å forbli i frykten. Jeg observerer meg selv endel å gir meg selv råd, det hjelper mye og ufarliggjør mange ting. Jeg øser på med godhet til meg selv å forsøker å fylle på med positive ting hver dag.

Redselen for de fysike reaksjonene tror jeg jeg er over. Ei god økt med aktivitet der jeg får skikkelig høy puls å blir sliten lindrer det fysiske samt at jeg mediterer og bruker yoga. Pusteøvelser gjør godt.

Avatar

Takk!!

feb 19 2013 - 15:52
Hei, dette er fine innspill. Tror også på å ikke frykte de kroppslige reaksjonene, samt snu måten å tenke på. Ikke gjort i en fei, men øving må vel til.
Avatar

Hei på deg!

feb 23 2013 - 15:18
Jeg er også en av de som sliter veldig. Skal prøve å skrive litt strukturert her nå ;)

Angst er bare impulser som hjernen sender ut, og forteller oss at det er fare på færde. Disse signalene er ikke sanne, men de er veldig skremmende.

Når du vet dette, kan du også ignorere de signalene. De kan ikke skade deg, og de er ikke farlige. Jeg pleier å puste inn på 3 sekunder og ut på 5, stil jeg er rolig igjen.

Om du må stoppe det du driver med, fortsett når du er rolig igjen. Er du ute, så kan du trygt ignorere signalene og puste rolig. Deter også lettere å glemme angsten om man er distrahert av noe annet :)

Dette pleier å hjelpe meg veldig i allefall :)
Avatar

Forandre på ting i livet

feb 23 2013 - 18:59
Takk for svar.
Tenker også at man må forandre på ting i livet. Angsten er vel et utrykk for at ting ikke er som det skal være, at ting ikke er helt på stell.
Noen som har erfaringer med dette? Hvor begynner man? Er ikke helt lett å se...
Avatar

Hei

mars 3 2013 - 21:12
Har hørt på et lite lydklipp. Det har kanskje fått meg til å tenke litt annerledes. Som f.eks at jeg ikke skal ignorere angsten, men heller godta den. Godta at den er der liksom, anerkjenne den. Ikke se på angsten som noe negativt, men heller se på den, tenke om den det den egentlig er. Den er jo både noe fysisk og psykisk, først og fremst psykisk, så kjenner man de fysiske symptomene. Det er energier i kroppen, indre energier. Prøve å ikke tenke at det er angst, nervøsitet, at man er urolig osv. Men heller se på det som energier. Det tror jeg hjelper meg litt istede for å tenke at ” å nei, nå får jeg angst “. Det er nok det som skjer, men jeg prøver å ikke få helt panikk og da hjelper det nok å godta energiene. Det høres kanskje veldig rart ut og kanskje jeg ikke er så flink til å forklare. Det jeg mener iallefall, er å ikke tenke nervøsitet, urolighet osv om angst. Men kanskje heller prøve å beskrive de fysiske symptomene annerledes. Vet ikke helt hvordan og alle føler det forskjellig, så alle vil beskrive det på hver sin måte. Jeg f.eks føler veldig hjertebank, da har jeg tenkt at det er en hamrende følelse i mitt bryst og at jeg godtar den energien. Lytter til den på en måte og tenker at, det er okei at den energien er tilstede. Aksepterer det.
Til forsiden