Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva er ditt beste tips for å håndtere angsten?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva er ditt beste tips for å håndtere angsten?

aug 10 2017 - 20:17
Hva er ditt beste tips til å håndtere angst og vonde tanker, uten hjelp av medikamenter?
Avatar

Å distrahere segselv

aug 10 2017 - 20:58
Jeg bruker musikk til å fylle hodet med andre ord enn de som går igjen og igjen i hodet mitt, og så går jeg ut og finner meg et fint sted og fokuserer på å puste dypt.
Det hjeper ofte å ha noen "mantraer" å si til seg selv foreksempel:
this too shall pass,
it's always darker before dawn,
jeg dør ikke av dette,
det vil gå over,
jeg er sterk, dette er ikke meg, dette er svakhet som forlater kroppen.

Ikke vet jeg, alle har sine egne måter å takle tankekjør og angst, noen fokuserer på kroppen: foreksempel å knytte og åpne nevene, mindfulness, å gå i rytme med musikken du går til. Det er mange måter og metoder det går an å prøve.

Det viktigste å tenke er at tanker ikke er sanne.

Bare send meg meldig om du vil snakke mer :)
Avatar

Re: Hva er ditt beste tips for å håndtere angsten?

aug 11 2017 - 03:43
Flott svar! :)
Avatar

Angst tips

aug 11 2017 - 10:24
1. Jeg går veldig mye med høy musikk. Går i samme tempo fort. Så prøver jeg å puste inn med nesa og ut med munnen. Sukke litt.
2. Prøver å snu tanker til noe konstruktivt. Jeg mener at frykt og nedstemthet er tegn på at en forandring/utvikling må til. Så prøver å tenke litt på hva samtidig som jeg prøver å se det utenifra.
3. Jeg har også brukt brukt sånne mantraet som "grønterskjønt" nevnte. Da lager du deg nye spor i hjernen
Avatar

Re: Hva er ditt beste tips for å håndtere angsten?

aug 12 2017 - 22:17
Det viktigste, tenker jeg, er å fokusere på det som er tilstede rundt deg. Det er lett å gå litt for langt inn i seg selv når angsten er som verst; man fokuserer liksom på hva som foregår inni en og hvordan en selv (subjektivt) vurderer situasjonen rundt seg. Om du prøver å se situasjonen fra utsiden (altså mer objektivt) er det lettere å fokusere på hva som FAKTISK skjer, ikke hvordan du vurderer det som skjer.

En god måte å fokusere mer på omgivelsene dine på er (som nevnt over her) å sette på musikk eller skape en annen form for lyd rundt deg. Om det er for stille kan man lett gå mer inn i seg selv.

Dette funker i hvertfall for meg, jeg sliter spesielt med angst i sosiale situasjoner, så jeg skaper ofte tanker om hva andre mener om meg. Om jeg fokuserer mer på den faktiske situasjonen kontra hva jeg vurderer situasjonen som, blir alt mer virkelighetsnært og angsten (som er sterkt knyttet til tankene) blir ikke like sterk.
Avatar

Re

sep 3 2017 - 14:44
Lær deg å oppdage de destruktive og nevrotiske tankene. Når du oppdager de så bare la de passere uten noen reaksjon. Det man ikke vil gjøre er å gå med på de tankene sine premisser for da legitimiserer man trusselen den roper om (som ikke er en trussel egentlig).

ta å sjekk ut mindfullness. Det hjelper virkelig.
Avatar

Musikk, podcast og dagbok

okt 5 2017 - 20:39
Hei!
Når jeg er urolig hjelper det veldig å sette på seg hodetelefoner å rusle meg en lang tuŕ. Uansett tidspunkt på døgnet går jeg. Hører på fin musikk eller podcast.
Kan også finne på å sette med å skrive i dagboken mon jeg startet for 3 uker siden
Får tankene over på det positive som har skjedd i løpet av dagen.
Avatar

Hei

sep 7 2022 - 23:10
Jeg prøvde mindfullness meditasjon i en time hver kveld i et par måneder. Gjorde absolutt ingenting for meg. To each his own.
Avatar

..

okt 7 2022 - 00:06
At det går over og så drikker jeg kamille te! Funker som fjell og anbefales
Avatar

..

okt 7 2022 - 13:29
Kan anbefale å ta en titt på gestaltterapi. Ellers så er angst ganske så individuelt og sånn sett så er det mye forskjellig som kan være riktig løsning for hver enkelt.
Kan kanskje være lurt å ta alle tips og triks imot med et åpent sinn og utforske de og finne frem til løsningen som passer og fungerer for deg.

Til forsiden