Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva er det du sliter mest med disse dager?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva er det du sliter mest med disse dager?

mars 16 2020 - 19:48
Er hjemme med mine barn for hjemmeskole i 14 dager nå, og satser på det går fint.

Min angst er litt merkelig. Fordi jeg er OVERHODE ikke bekymret for dette viruset, og jeg er til og med i risikogruppen (nedsatt immunforsvar pga MS)

Brudd i rutinene og mye nytt gjør at angsten blomstrer som bare det.
Før kl 13 idag har jeg hatt 3 skrekk-scenarioer inni hodet mitt som har tappet meg for energi .(men ingen om viruset merkelig nok)
Det tok meg langt utpå dag for å godta de tankene jeg hadde ikke var ekte ,men angsten som spiller meg et puss.

Det som holder min angst i sjakk til vanlig er :kolleger ,venner, rutiner, trening , faste sunne måltider , følelse av kontroll mao.

Må innse jeg må lage helt nye rutiner nå fremover ,..og ikke minst ..det aller vanskeligeste : Å heie på meg selv , å snakke meg selv OPP. For angsten den er stor og svart nå og prøver den alt mulig for trykke meg ned å føle meg lammet og verdiløs.
Avatar

Joda,

mars 16 2020 - 21:26
Savner rutiner. Dagsentere, støttesentere, stengt. Blir lite sosialt og lite å finne på, særlig med andre. Det blir lite igjen av livet. Man.kan like gjerne bli liggendes i senga. Gleder meg som digg til denne dritten er overstått. Corona-regimet. Jeg har ikkenoe sosialt å gå på, ingen å støtte meg til. Var stort sett dag og støttesentrene som var livet mitt.
Avatar

Onlyhuman

mars 17 2020 - 00:37
Har det likt som deg.alt faller sammen.savner dagsenter også og støtte rundt og det trygge stabile.nå stenger alt.samtaler skal foregå på telefon behandling over telefon.det er så tungt.jeg føler meg innestengt.alt er uforutsigbart og utrygt.
Avatar

Re: Hva er det du sliter mest med disse dager?

mars 17 2020 - 02:52
Sliter mest med depresjon. Hadde sett frem til å fylle dagene mine med mer sosialisering fremover, etter å ha kommet i kontakt med noen nye folk + aktivitetssenter som jeg nettopp ble tipsa om av en lege, i tillegg til at jeg normalt låner hunder til å ha på besøk innimellom. Alt det for å distrahere meg fra konstant smerte som ellers kveler psyken min.

Jeg bor i et kollektiv hvor to av fire har reist vekk, noe som er greit nok mtp redusert odds for å dra smitte inn i hus, men det betyr også at det blir mer ensomt. Ellers er jeg bekymret for selve viruset fordi jeg virkelig ikke har energi til å takle både smerte og eventuelt sterke coronasymptomer, så jeg greier ikke forholde meg til mat jeg handler inn uten å bekymre meg for om den kan være infisert... som igjen fører til at jeg sliter med å spise. Har slitt med spisevegring tidligere som reaksjon på føle at jeg ikke har kontroll, og jo mindre jeg spiser, jo mindre energi har jeg til å takle smerten, så det opplegget her suger mildt sagt balle.

Vi blir naturlig nok mentalt reduserte når vi er overlatt til oss selv uten tilgang på optimale ressurser for å komme oss gjennom dagene. Ser jo det er artikler nå om hvordan folk skal holde ut uten at det tærer for mye på psyken fordi isolasjon er utfordrende for folk flest, så det er jo søren ikke rart det blir flere hakk verre for oss, noe som igjen føles veldig bittert og urettferdig mtp at de fleste tross alt kan vende tilbake til en mer velfungerende hverdag når dette endelig er over.

Jeg har innsett at det er avgjørende å ha noe å se frem mot for å klare å holde ut, en eller annen form for håp. Akkurat nå er håpet mitt at jeg snart skal få være sammen med en ny hund som noen har tilbudt meg å låne i fremtiden, så det hjelper noe. Håper dere også klarer å se et lys i enden av tunnelen.
Avatar

stresset utløser min angst

mars 20 2020 - 09:34
I hele går hadde jeg angst og i dag startet jeg dagen med møte angsten på senga.
Min angst gjør at jeg føler at jeg ikke klarer jobben min, at jeg er udugelig og at andre klarer seg bedre uten meg, spesielt samboer og på jobb. Føler meg som en byrde og at jeg absolutt ikke burde hatt min jobb.

vi har fått så utrolig mange oppgaver å gjøre på hjemmekontor og jeg føler meg som verdens verste barnehagelærer som ikke får gjort alt sammen. I morges fikk jeg enda en liste av ped.leder som gjorde at jeg tippet helt og nå er jeg bare super stressa.

Dette med smitte og selve viruset er jeg ikke redd. Holder meg hjemme med samboeren og vi har begge hjemmekontor og stabile jobber. Men merker godt at det er lenge å være hjemme samtidig, og jeg holder på å gå på veggen.

Hele settingen minner meg alt for mye om da jeg var deprimert og sykemeldt ett år + ett år med AAP og jeg er livredd for å havne tilbake i den situasjonen.

Går vanligvis i Angstringen hver uke og får snakket om ting der, men nå er alt sånt avlyst og jeg har ikke egentlig noen å snakke med. Samboer forstår ikke og ber meg ta meg sammen. Hadde jeg kunnet vært på jobb kunne jeg snakket med sjefen, for hun er god hjelp.

dette ble litt langt, beklager...
Avatar

Stress og usikkerhet

mars 21 2020 - 12:26
Jeg er sånn halvveis I risikogruppen og holder meg langt unna alt og alle. Jeg er ufør og på mange måter vant til å være hjemme. Jeg har omfattende helseplager, men det er ikke viruset som skremmer meg i seg selv. Ettersom dagene er lange I seg selv prøver jeg å lage planer, ikke bare for dagene, men også fremover. Jeg er bevisst på å prrøve å komme meg litt ut, enten det er på biblioteket eller treffe venner på cafe, men nå har jeg ingenting. Ikke vet jeg hvor lenge samfunnet skal ligge nede heller.
Avatar

Angst å depresjon

mars 22 2020 - 05:32
Sliter med angst, depresjon, ensomhet, utrygghet, usikkerhet å føler at dette med viruset skremmer meg, er ikke i noe risikogruppe men blir redd likevel, tankekjør og uro, lite søvn preger hverdagen, savner venner, familie og kjæresten min, savner rutinene mine som feks håndball trening å håndball kamper, svømming, kino, å cafe men sånne ting er stengt
Avatar

Dette har hjulpet meg i "isolasjon"

mars 22 2020 - 09:04
Lager både ukeplan og dagsplan, ikke bare for barnas skyld men for meg selv også.
Lager mer " innhold" i dagen så ikke alt føles så løst og uoversiktlig.

Lager fast måltidsplan og trening/ tur.
Sukker/ usunn mat gjør merkelig nok deppa så prøver å holde oss unna dette.

Har også handlet inn " hobbysaker" og småpusser/ maler ting i huset .
Skal også prøve å kaste ting/ rydde i skuffer og skap.
Blir mer ryddig i hodet også føler jeg.
Et husarbeid-mål om dagen holder.

Nb, skriver også ned positive ting i en dagbok hver er dag ,minst 3 ting. For å " tricke" angsten , side n den automatisk lager negative tanker.er mulig å overstyre autopiloten men krever en innsats.
Avatar

Ekstraslag og frykt for at hjertet skal svikte

mars 30 2020 - 21:29
Er mye plaget med ekstraslag for tida og er kjemperedd for at det skal være noe med hjertet mitt. Redd for å få problemer som gjør at jeg må oppsøke lege. Da er jeg redd for å havne på legevakt og risikere å bli smittet av corona. Hadde en avtale med min lege i januar, om å komme tilbake til henne i mai for å følge opp med diverse prøver og evt se nærmere på ekstraslagene mine. De vil bare ikke gi seg. Håper at jeg kan få betablokker som kanskje kan roe det litt mer ned. Så nå er jeg bare veldig redd for å måtte søke legehjelp i disse skumle tidene
Avatar

Turnuslege i koronaens tid

april 1 2020 - 22:23
Jeg utviklet depresjon og angst mot slutten av sykehusåret. Jeg hadde gledet meg til å begynne som fastlege for å få mer rolige dager. Allerede første uken i ny jobb brøt epidemien ut. Fra før hadde jeg for for å smitte andre eller ikke være grundig nok med vask av sår e.l - nå er den gått helt av skaftet. Videre er jeg en av to leger som har anvaret for en sykehjem hvor der nå er påvist smitte.

Jeg har vær åpen om dette til venner, kjæreste og veiledere på sykehus. Likevel føles det som om jeg ikke kan åpne meg helt til noen. Har byttet terapeut fordi kjemien ikke var tilstede overhodet. I det siste har jeg kjent mer på tvangstanker som er en enorm tidstyv. Jeg smårydder hele tiden. Sjekker låser. Sjekker innboks, pasientjournaler, blodprøvesvar - facebook notifications m.m. Det som er mest skremmende er tvangstanker knyttet til smitte og at jeg skal skade andre eller forgripe meg på dem. Mistenker at dette gjør meg mer isolert og derfor mer deprimert og engstelig.

Det føles helt umulig å skulle ha en jobb med så mye ansvar når jeg er så "ubrukelig". Jeg føler meg også som en byrde og får dårlig samvittighet når jeg vet at det er leger der ute (f.eks i Italia) som legger liv og helse i potten i kampen mot viruset.
Avatar

Hei

april 1 2020 - 23:00
Jeg er mye redd for corona og har så mye angst sliter mye også med tvangstanker.jeg er kjempe redd for familien min og er så trist og langt nede fordi jeg ikke får se dem.Exerus det må være belastende for deg å ha det slik.du sliter selv med alt dette og samtidig forventer vel sjefen og de andre at du skal gjøre jobben.tvangstanker sliter en mye ut.jeg sliter med mye forskjellig angst typer men akkurat med tvangstanker man klarer ikke å gjøre noe når tanker tvinger seg på,skjønner at du kan føle dårlig samvittighet for leger i Italia har det kjempe tungt.vi håper og må jo at det ikke blir slik her.men bra du byttet behandler.det er sikkert ikke lett å være i rollen som du har.
Avatar

Excerus

april 2 2020 - 18:50
Du høres ut som en usikker lege.i noen yrker er det å være usikker noe man kan komme gjennom uten at det påvirker andre på samme måte.I ditt tilfelle du har med menneskeliv å gjøre.Gjør du feil kan det koste menneskeliv i verste fall.Det er bra du byttet behandler når det ikke var kjemi med forrige.håper Ny er bedre.men når du har tvangstanker og det er ille på jobben bør du gjøre andre ting enn å ha med pasienter.Mennesker kan lukte usikre leger.har du vært på Modum bad?
Avatar

Re: Hva er det du sliter mest med disse dager?

april 11 2020 - 01:09
Har MYE mareritt. Våkner vettskremt av dem. Bare i går drømte jeg at en dude med bandasje stod mitt på rommet mitt og pekte på meg. Ofte blir jeg jaga av noe/noen eller er den eneste som ikke har daua.

Stefaren min straffa meg og søstera mi med at vi måtte se på skrekkfilmer. Filmer som Saw, Chucky, Ripper og Psycho. Marerittene kommer kanskje av filmene.

Har blitt diagnostisert med sykdomsangst og den er SHIT ille nå. Har å vært syk og ikke fått sjekka om det er korona. Ble sendt hjem fra legevakta med 0 test. Tenkte kanskje å reise dit igjen for å legge meg ned. Late som jeg har problemer med pusten og få tatt test. Menne gjør ikke det og får bare vente på å ta testen.
Til forsiden