Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

.Hold ut! :)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

.Hold ut! :)

des 8 2012 - 01:09
Hei alle sammen!
Ville bare skrive noen ord til dere! Husker at jeg var mye hernår jeg hadde det som verst. Prøvde å finne svar og en løsning på hvorfor jeg hadde det sånn og hvordan jeg kunne bli bedre. Prøvde alt jeg kom over! leste bøker om forskjellige terapi former, psykolog...gikk over livet mitt i hodet tusen ganger for å se hva jeg kunne gjøre for å få det bedre...
Har helseangst..så hadde det fælt! hjerteklapp, svimmel...vondt i hodet og muskler...you name it!

Det som hjalp meg best var antidepressiva og myyye positive tanker! Jeg SKULLE bli bra! Og kan med hånden på hjerte si at jeg har det MYE bedre! Nesten ikke angst! og har blitt meg selv igjen, Reklamerer ikke for antidepressiva for det er bare et hjelpemiddel.. Men jeg var LIVREDD for å ta de! Leste så masse skrekkhistorier om det! Var kjempe stresset og angsten ble verre i ca 3-4 dager...så har jeg kanskje hatt 4-5 panikkangs tilfeller i løpet av 9 mnd! IKKE GI OPP! Og husk at det som fungerer for noen ikke sikkert fungerer for deg. Men det verste man gjør er å ikke gjøre noe:) Lykke til:)
Avatar

lykkepiller

des 8 2012 - 01:18
Husk at du må ville bli frisk selv, lykkepillen forsterker følelsene dine, så du MÅ tenke positivt !
Det er mange skrekkhistorier om lykkepillen pga den forsterker depresjonen hvis du bare sitter hjemme og depper, og tror at pillen gjør hele jobben for deg.
Tenk positivt å fokuser på det positive så fungerer pillen.
Avatar

Holde ut :)

des 8 2012 - 19:35
Hei Morena79 og Nilsjohan.

Fint og en viktig opplysning dere deler her.

Hvordan medesin går dere på nå og hvor lenge har dere brukt det ??
Avatar

ingen

des 8 2012 - 20:57
Ingen medisiner på 5-6 år nå.
Jeg var en av dem som trodde pillen fikset alt =(
Avatar

Holde ut

des 8 2012 - 23:42
Skjønner akkurat hva du sier der.
Har selv gått på cipralex, zoloft i 6 mnd. Har bestandig vært skeptisk til dem og lest om alle bivirkninger etc etc og selvfølgelig fått alle :(

Nå er jeg i nedtrapping får prøve meg uten dem så får jeg se hvordan det går.
Bivirkninger også når jeg trapper ned, angst, uro nummenhet prikking i ansikt og kvalm :(
Noe du kjenner deg igjen i ??
Avatar

Cipralex

des 9 2012 - 21:28
Kjenner meg veldig igjen. Psykologen min ville at jeg skulle begynne på antidepressive og jeg nektet. Jeg nektet fordi jeg mente at jeg skulle klare å fikse dette selv, det var jo bare syke mennesker som brukte antideppressive. Jeg hadde også lest bivirkninger og andres historier om hvor fælt det var. Jeg var livredd.

Jeg sluttet interapi i ca 6 måneder før jeg innså at jeg ikke klarte det selv. Jeg ble satt på 20 mg cipralex og ble bedre. Jeg ble litt mer likegyldig, trengte ikke bruke flere timer på å tenke gjennom ting jeg hadde gjort og engste meg over dem. Jeg prøvde på et tidspunkt å trappe ned og slutte med medisinene. Jeg krasjet og ble svært deprimert og hadde mye angst.

Jeg bruker 10 mg og har det bra. Jeg har gode dager og dårligere dager, men lever et normalt liv, med litt angst og litt tristhet innimellom. Men dette er dosen jeg har valgt slik at jeg kan jobbe med angsten uten å bli overveldet av den:)
Avatar

Hei Sara89

des 9 2012 - 21:40
Fint og forståelses full innlegg du hadde :)

Som du ser så har jeg bare ca 6 mnd bruk av antidep og velger nå og trappe ned, dette pga av bivirkningningen :/
Om dette er rett av meg det får tiden vise jeg er no innstilt på og prøve iallefall.

Veien til bake er ikke lenger en at det bare er og åpne skuffen til cipralexen, den ligger no der :)
Skal no også sies at jeg meiner at den har hjulpet litt, kansje ikke jeg brukte den lenge nokk :)
Avatar

Bytte legemiddel

des 9 2012 - 23:07
Kjempe flott at du ønsker å slutte og håper at du får en bedre slutt en jeg hadde:) har du vurdert å bytte til et annet legemiddel? Selv om du har brukt et og har hatt mange bivirkninger kan det være at et annet legemiddel vil gi bedre effekt og mindre bivirkninger.

Trapper du ned i samråd med en lege eller psykolog?
Avatar

Nedtrapping :)

des 9 2012 - 23:37
Hei Igjen.

Jeg trapper ned i sammråd med legen og psykologen, er inne i min siste uke nå skal legge den bort på tirsdag :)

Jeg har jo brukt både cipralex opp til 10 mg men tok dette opp med fastlegen ang bivirkning og problemet med det inntime, få det heilt til og funger vist du skjønner hva jeg meiner.:)

Fikk etter dette utskrevet zoloft opp til 50 mg men den tabeletten ga meg ennå mer bivirkninger den var jeg slettes ikke fornøyd med :(
Når jeg begynte med nedtrappingen så kom det forsterket bivirkninger igjen, angst, uro og prikking og nummenhet i ansikte.

Vist jeg må tilbake til medesin så tror jeg det blir cipralex eller ? det får jeg vurdere. Er selvfølgelig spent nå legen min sa at jeg kunne regne med at medesin satt nokk fra en til 2 uker i kroppen etter at jeg har sluttet med den.
Noen erfaringer du kan dele med meg på nettopp dette ?? :)
Avatar

Nedtrapping

des 10 2012 - 23:50
Så bra at du slutter i samråd med lege og psykolog smoblikk63:) jeg kan også innrømme at bivirkninger med det intimme er mitt problem også, men jeg vil heller leve med det enn med angsten og depresjonen jeg slet med tidligere.

Min kropp reagerte ganske fort på å trappe ned og å slutte på antideppressive. Husker ikke hvor mange dager det tok, men reagerte ganske fort. Reagerte allerde under nedtrappingen med mer angst og når jeg sluttet helt, ble det svært vanskelig å takle angsten, negative tanker og tristhet.

Ønsker det mye lykke til med nedtrappingen:) håper alt går vel med deg:)
Avatar

Hold Ut :)

des 11 2012 - 00:25
Takk sara89 for ditt innlegg :)

Er heilt enig med deg når det gjelder valget mellom intimfornøyelse og rasing av angst i kroppen, katti har vi det best.?

Klart at vist angsten tar formye av meg så skal jeg være snar og vurdere om jeg må tilbake til medesin.
Jeg håper jo selvsagt at jeg skal slippe og gå tilbake til medesin ssri og skulle behovet for medesin være der i en krise så kan jeg jo kansje ty til vival eller stesolid ?? en dag eller 2..:/

Legen min meinte at jeg nokk ville ha medesin sittanes i kroppen i ca en uke etter at jeg er sluttet med den ??

Kozelig med litt skriveri med deg :)
Til forsiden