Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hjertet "flaggrer/dirrer"

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hjertet "flaggrer/dirrer"

april 13 2014 - 17:12
Hei

Håper noen kan hjelpe meg med et godt svar. Sitter alene hjemme og er livredd nå. Skal prøve å forklare..

Har slitt noen år nå med angst/panikkangst. Har særlig vært plaget periodevis med enkeltstående ekstraslag og i serier. Hadde ett par skremmende episoder med ekstremt mye ekstraslag en helg hvor jeg måtte få en kamerat til å kjøre meg ned til legevakten. Hadde faktisk endelig ekstraslag under EKG måling, men de klarte ikke å måle det da jeg ble litt urolig hver gang det skjedde. Ble sendt hjem ikke så mye klokere..

Bestemte meg da for å kutte ut all alkohol, brus, kaffe og snop for å se om det hjalp. Dette var for 3 uker siden. Dette har har faktisk hjulpet mot ekstraslagene. Ingen kraftige ekstraslag eller noen i serier. Men har jo hatt lengre perioder før uten ekstraslag.

De siste dagene har jeg hatt en slags ekkel følelse i brystet, vanskelig å forklare..føles bare ut som at noe er galt..For en time siden begynnte hjertet plutselig å dirre/flimre. Føltes nesten som en motor på tomgang i noen sekunder UTEN pause.. Først en gang og så en annen gang rett etterpå. Fikk den samme ekle følelsen i brystet som når jeg får kraftige ekstraslag. Ble småsvimmel rett etter..

Har akkurat gått en liten tur..Men er forsatt veldig angstfull nå. Føler meg hjelpesløs nå. Vet at det er nyttesløst å ringe lengevakten. Redd for at det er en alvorlig hjerterytmeforstyrelse og ingen som tror meg...Trur jeg har hatt samme opplevelsen før også.
Avatar

...

april 13 2014 - 17:55
Hei.

Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver, sliter med det samme i perioder.
vibrering og dirring som du skriver, jeg bruker også og kalle det for som om en hjulvisp roterer i bryste.
Jeg er helt overbevist om at dette er det angsten som skaper.

Det er ikke lett og ha det slik det kan jeg skrive under på.
Jeg får ikke den panikken i dag om jeg kjenner noe fra bryste, men det trigger nokk angsten som igjen setter i gang noen katastrofetanker.
Jeg sa senest til meg selv i dag at det er angsten som er mitt problem i dag, det er den jeg nå må begynne og jobbe med..

Som sagt så er jeg overbevist om at det er angsten som dessverre spiller deg et puss..
Avatar

Takk

april 13 2014 - 18:04
Takk for svar

Hjelper litt å høre...Så det høres veldig likt ut som du har erfart også? Det er selve hjertet som går på "tomgang"..

For du slike "anfall" på hjertet ofte? Du skiller mellom slike anfall og ekstraslag?
Avatar

...

april 13 2014 - 19:01
Ja jeg har erfart nettopp det du beskriver..

Jeg opplever dette daglig nesten med ekstraslag i varierende grad alt fra en liten boble fra bryste til kanskje et litt mer merkbart.
Jeg har også gått en kort periode uten og kjenne noe men tanker er der om når det kan komme osv, nesten som en forventning jeg bærer på om når det kommer.

Jeg er for så vidt forsonet med dette selv om jeg ikke liker dem, i dag som nevnt så er det angsten min som jeg ser som det største problemet.
Jeg kan sitte eller befinne meg i en grei situasjon så plutselig så kan bare angsten komme med det som spesielt merkes som kribling eller prikking nummenhet i ansiktet, armer og bein.
Jeg tror dette kanskje også kan komme av min pusting, ubevist hyperventilering, det oppleves også som om jeg glemmer og puste..

Noen ganger når jeg legger meg ned for og slappe av så kan det kjennes som om hjerte dirrer eller hopper alle veier, greier man og slappe helt av da, hm litt vanskelig heter for meg.
Tror at vist man hadde greid og gitt fa" så kanskje det på litt sikt ville blitt bedre..:)
Avatar

rolig

april 13 2014 - 19:48
Har snart fått roet meg ned nå. Ødela hele dagen min. Kommer nok til å tenke på dette i mange dager...Andre med erfaringer?
Avatar

...

april 17 2014 - 19:56
Har opplevd noe liknende jeg og. Oppsøkte og legevakt og fikk tatt EKG som var ok. Fastlegen min mente det var generaliser angslidelse. ( Seponerte antidepressiva (venlafaxin) i slutten av desember.) Jeg ønsket ikke starte med velafaxin igjen, men fikk metoprolol som hjalp noe. Men etterhver tok angsten over alt og ble 100% sykmeldt i oppstar av venlafaxin igjen. Har fortsatt hjertebank (på 3 uke) Håper det gir seg.
Avatar

prate

april 18 2014 - 12:52
Hørtes ikke godt ut:( Ellers er det bare å legge meg til som venn hvis dere trenger å prate. Synes det er godt å prate med mennesker som har det likt som meg...
Avatar

Hei!

april 20 2014 - 22:31
Vet selv hvor slitsomt det er å være preget av angst og kjenner på symptomer fra hjertet.. Når du sier "dirring/flagring", er det sånn at du kjenner det litt opp i halen da? For det er nemlig en merkelig følelse jeg ofte har. Følelsen av at hjertet flagrer nesten helt opp i halsen, og i en lang periode har den følelsen ofte blitt etterfulgt av kraftig angst. "Nå stopper det!!"

Er, og har vært, også plaget med slike hjertehopp. Etter samtaler med legen fikk jeg tatt en 24timers EKG av hjertet. Og jeg var også så heldig at jeg hadde noen ekstraslag når jeg gikk med dette. Etter at en kardiolog hadde lest av resultatet ble jeg innkalt til en samtale og ultralyd av hjertet. Bare normale funn samt en god samtale med kardiologen som forsikret meg om at hjertet mitt så frikst ut på de undersøkelsene. Ektraslag er jo, som du sikkert vet, helt normalt. Men "vi med angst" er jo ekstremt vare på det som skjer i kroppen.

Det som virker for godt til å være sant er at denne timen faktisk synes å hjulpet meg mye! Noen mener det er litt fyfy å begynne å lete etter sykdom i kroppen ved hjelp av slike undersøkelser, når det ikke er noe konkret som tilsier at du er syk. Det gir liksom næring til hypokondiren. Men for meg har det vært slik at i ettertid når jeg har kjent på ubehag (både kroppslig og psykisk) knyttet til hjertet, har jeg lettere klart å legge det fra meg. Tenker på det kardiologen fortalte meg. Går også i samtale hos en veldig flink psykolog, som hjelper meg på å holde riktig fokus..Avatar

I halsen

april 24 2014 - 19:06
Heia

Ja kjenner det godt oppi halsen når det skjer.

Har selv tidligere gått til psykiatrisk sykepleier for litt hjelp. Følte ikke at det hjalp som mye å snakke om barndommen...

Vurderer privat pyskolog og se om det kan hjelpe meg med å ta vekk fokuset fra hjertet. Er ikke overbevist om jeg er hjertefrisk uansett :(
Avatar

Ikke angst, men Atrieflimmer

sep 18 2015 - 20:07
Litt usikker på om jeg skulle skrive noe her nå. Jeg vet at det er mange inklusive meg som har veldig angst for hjertet. Men kanskje jeg kan hjelpe noen som virkelig har en fyskisk sykdom. Skal prøve å forklare min symptomer så godt jeg kan. Som dere ser her, har jeg postet meldinger her og andre trådet om at jeg har problemer med at hjertet "flagrer", føles ut som en traktor i brystet. Mye urytme med kraftige ekstraslag uten vanlige slag innimellom og meget høy puls. Vær på vakt hvis du har lignende symptomer. Jeg snakker ikke om ekstraslag eller ekstraslag i serier med normale slag innimellom. Jeg ble for 2 dager siden diagnosert med atrieflimmer etter jeg fikk et anfall som varte i 10min. Jeg rakk derfor å bli kjørt ned til legevakten slik at de fikk fanget opp urytmen på ekgen.

Dette vil bli si at jeg har blitt feildiagnosert med angst hos legevakten, sykehuset og min psykiatriske sykepleier i flere år. Jeg har vært utallige ganger på legevakten tidligere. Når de ikke har klart å målt noe har diagnosen blitt angst/panikkangst. Min psykiatriske sykepleier som jeg går fast til, hadde nesten overbevist meg med "angstringen" at urytmen på hjertet var angstrelatert. Jeg skriver ikke dette for å skremme dere, jeg vil bare hjelpe hvis det er noen andre som også blir feildiagnosert. Jeg holder til i sandnes/stavanger området hvis det har noe å si. Send meg gjerne en melding her hvis dere har noen spørsmål.
Avatar

Utrolig kjipt da...!!

sep 18 2015 - 22:08
Skjønner at du er i tvil om du skal skrive her..Skremmer nok mange,inkl meg..Men det klarer jeg også fint selv. Har tenkt mange ganger at det jeg sliter med ikke er psykisk men fysisk. Men samtidig er der en trøst om det er angst og ikke hjertet.

Har du blitt mye utredet før? Hva gjorde at du dro på legevakten da du fikk det påvist? Hvilken behandling får du nå da?

Skremmende å tenke på at du har gått i mange år..Hva føler du nå?

Håper du har det bra!
Avatar

kjipt ja..

sep 18 2015 - 22:32
Har blitt mye utredet. Et par ultralydundersøkelser, sykkeltest, 24t holter overvåking osv. Selve hjertet er friskt, men det er vel signalene som tuller. Problemet er visst de ikke klarer å fange det opp på ekgen. Jeg har også ekstraslag og ektraslag i serier, flimmer kjennes annerledes ut.

Jeg måtte dra til legevakten. Hadde aldri kjent det så kraftig og så lenge før. Kjennes ut som om hjertet bare dirrer samtidig som det slår veldig tunge og harde slag her og der samtidig. ingen system i slagene. Ble også veldig svimmel og tungpustet.

Sykepleieren som tok ekg´en på legevakten hadde jobbet på hjerteavdelingen. Hun sa til meg med en gang at dette er atrieflimmer.

Var egentlig veldig lite informasjon å få på sykehuset. Etter et par timer fikk jeg tatt en blodprøve og ny ekg, men da var anfallet over for lengst. Etter noen timer venting etterpå fikk jeg snakke med en lege. Han sa jeg hadde noe som heter atrieflimmer, men at dette ikke er noe farlig, men ikke så veldig vanlig for en på min alder. Fikk så beskjed om at jeg bare kunne reise hjem. Han var nesten klar til å gå etterpå, men jeg hadde selvfølge flere spørsmål. Jeg sa at dette såkalte atrieflimmeret var veldig plagsomt og ubehagelig for meg når dette skjedde. Han sa da at han kunne skrive ut betablokkere til meg som kunne gjøre at jeg kanskje ikke fikk det flere ganger.

Men når jeg kommer hjem og leser på nettet så virker dette mer alvorlig. Så jeg er lite fornøyd med informasjonen jeg har fått. Jeg skal snakke med fastlegen min på mandag.

Jeg er meget lei meg for at det har gått så mange år uten å bli trodd. Det skal ikke skje. Jeg er også veldig redd for hva atrieflimmer egentlig innebærer for meg. Det er tross alt min største frykt å få en hjertesykdom. Jeg er langt nede akkurat nå..


Avatar

Re: Hjertet "flaggrer/dirrer"

sep 18 2015 - 23:18
Huff,så trist å høre at du fikk så lite informasjon og tid til å snakke med legen! Det er vel vanlig å få medisin når man har det. Har lest at dette er blitt vanligere blandt unge enn før. Mange av de unge trener det på seg. Kan det være tilfelle for deg?

Men prøv å trøst deg med at det tross alt ville vært verre å gå med noe slikt uten at du vet om det. Nå vet du og kan få faste medisiner eller til å ta ved behov.

I min familie er det en som har det og har hatt det i mange år uten å ta medisin og.

Du vil nok få mer og bedre info av din lege. Jeg tror nok egentlig at dette kan skje oftere enn man tror siden et EKG bare tar et øyeblikksbilde. Når det ikke viser noe og symptomene er som de er vil det være kort vei til å si angst. Mange med ulike hjerteproblemer får og angst i tillegg logisk nok.
Avatar

Re: Hjertet "flaggrer/dirrer"

sep 18 2015 - 23:48
Takk for trøstende ord. Jeg har absolutt ikke trent det på meg for å si det slik. Jeg er slank, men aldri trenet noe særlig. Jeg er mer innendørstypen..
Avatar

Jeg har også flagring/dirring i brystet av og til

mai 5 2016 - 15:16
Men det varer så kort at det har ikke blitt fanget opp på EKG.

Det er sånn: normalt slag - dirring- normalt slag. Jeg er livredd dette!

Har ekstraslag fra før så vet det ikke er det samme...
Avatar

Re: Hjertet "flaggrer/dirrer"

nov 21 2022 - 20:09
Hei Frode,
Jeg bare lurte på om du fortsatt sliter med det samme ? Jeg har akkurat det samme både ekstraslag og sånn dirrende hjerte stort sett daglig.
Skal sies at jeg har lidd av panikkanfall før som startet i 2016 og holdt på noen år, nå er det omtrent bare "vanlig generalisert angst".
Til forsiden