Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hjertebank etter mat

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hjertebank etter mat

nov 9 2021 - 18:01
Hei, sliter med helsengst i perioder. Får ofte hjertebank etter mat? Er dette vanlig?
Avatar

Hei

nov 9 2021 - 18:36
Jeg har periodevis også fått hjertebank etter inntak av mat. Primært lunsj eller middag. Med hjertebank mener jeg da ikke ekstraslag (som jeg også plages med), men anfall av forhøyet puls. Varer vel omkring 5-15 min. Jeg har innbilt meg at det er er resultat av fordøyelse (at jeg blir veldig mett) eller karbohydrater. Det skjer oftere dersom jeg spiser pasta bla.a.

Hvordan hjertebank får du og hvor lenge varer det?
Avatar

Re: Hjertebank etter mat

nov 9 2021 - 23:43
Det er helt naturlig at pulsen øker etter inntak av mat. Hjertet pumper raskere og hardere for å gi ekstra blod til fordøyelsessystemet :)
Avatar

Re: Hjertebank etter mat

nov 10 2021 - 15:59
Takk for beroligende svar ???? hjertebanken er vel slike «harde» slag som jeg kjenner? Usikker på hvordan jeg skal forklare det? Tror ikke det er ekstraslag? Hvordan føles det? ( tør ikke google dette… føler jeg får svar her som «hodet» mitt takler..he he)
Avatar

Re: Hjertebank etter mat

nov 10 2021 - 16:00
Spørsmålstegnene etter beroligene svar ble feil… mente det at det var beroligene❤️
Avatar

Hei

nov 10 2021 - 18:06
Ekstraslag er slike slag som gjør at det kjennes ut som at hjertet hopper over et slag. Da får man en bitteliten pause i hjerterytmen og neste hjerteslag er et kraftigere dunk. Når jeg får økt puls etter mat så er det egentlig bare forhøyet puls (80-90) og jeg merker det ved at jeg blir urolig.

Avatar

Re: Hjertebank etter mat

nov 10 2021 - 18:13
Hjertebank er harde hjerteslag ja. Eller harde og raske. Kjenner mye på dette selv, og særlig etter frokost når det er lenge siden forrige måltid. Har lært at dette er en normal reaksjon da kroppen setter i gang fordøyelsen. Når man har angst blir sansene ofte hypersensitive og man legger mer merke til de naturlige forandringene i kroppen som "normale" personer ikke legger merke til
Avatar

Re: Hjertebank etter mat

nov 11 2021 - 10:34
Takk… hjelper og lese at det er normalt, da kan jeg styre tankene den veien
Avatar

Re: Hjertebank etter mat

nov 13 2021 - 11:13
kan være matallergi faktisk
Avatar

Re: Hjertebank etter mat

nov 13 2021 - 11:33
Tror ikke det er noe med maten? Får det av all mat… men gått på fluorexsin noen mnd, sluttet med dem da de gikk på magen ( og ingen virkning) kan det være noe her?
Til forsiden