Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hjelp til angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hjelp til angst

feb 6 2021 - 13:37
Hei!

Jeg er en 22 år gammel gutt som har vært igjennom ganske mye det siste året. Jeg fikk et kraftig angstanfall i sommer da jeg slo opp med kjæresten min. Vi kunne rett og slett ikke være sammen til tross for at vi elsket hverandre dypt.. Etter mye angst og turer til lege fikk jeg tilbud om DPS. Nå har jeg gått der i over et halvt år, og er snart på min siste time.

Jeg har gått igjennom mange forskjellige perioder i henhold til hva angsten fokuserte på. Først var jeg nesten manisk opptatt av hva som var galt med meg. Jeg måte finne en årsak. Jeg lette i barndommen, i ungdomsalderen og overalt for å finne ut av hvorfor jeg plutselig har MASSE angst. Deretter gikk jeg over i en fase der jeg måtte sørge over kjæresten, og sørge over alt mulig rart. Drukna i sorg over livet generelt, og det endte med et lite sammenbrudd.

Nå er jeg over på en ny epoke med EKSTREM helseangst. Det har rett og slett ødelagt livet mitt. Jeg er DRIT redd for psykose, shizofreni, hjerneslag og hjernesvulst. Her om dagen nådde det sitt verste da jeg plutselig begynnte å lukte ekstrem røyk i leiligheten. Som om noen sto rett ved siden av meg og brente ting og jeg inhalerte røyken. Det var nesten så jeg begynnte å hoste. Ble selfølgelig engstelig og sendte melding til utleiren min og spurte om han luktet det. Det endte med at lukten gikk vekk helt plutselig. Siden har jeg vært DRIT redd. jeg har jo googlet masse gjennom denne perioden om luktehallusinasjoner osv. og sitter jo nærmest bare å venter på psykosen min, eller hjernesvulst etc. Jeg skammer meg voldsomt mye. Føler meg dum og svak. Som et lite foster av reddsel, angst og psykisk lidelse. Plis. har noen noe erfaring med dette? er det noen som vil dele?
Avatar

Re: Hjelp til angst

feb 7 2021 - 02:51
Dette er veldig normalt, fra en annen person som sliter med helseangst, så tenker jeg og tenker jeg, uansett om alle prøver er fine, så nekter hodet å tro på det. Hodet har stor kontroll, og du kan tenke deg til å bli sykere og du finner stadige nye symptomer, helseangst kan gi deg utrolige realistiske symptomer på det du er redd for å ha feks hjernesvulst, jo mer hodet gnager og jo mer engstelig og stressa du føler deg blir det værre, har ihvertfall jeg selv merket. For å beroe deg kan du be legen din om å ta noen prøver, får å forsikre deg om at du er helt frisk, og å fortsette å få behandling får angsten din ville jeg anbefalt.
Avatar

Re: Hjelp til angst

feb 11 2021 - 20:46
"Jeg skammer meg voldsomt mye. Føler meg dum og svak. Som et lite foster av reddsel, angst og psykisk lidelse. Plis. har noen noe erfaring med dette? er det noen som vil dele?"


Du er ikke dum og svak. Du er utrolig sterk som står oppi all denne redselen.
Det å leve under konstant masse stress over en lengre periode kan føre til angst og videre til panikkangst.
Kan du snakke med terapeuten på DPS, vise det du har skrevet her f.eks, og få utvidet tilbudet eller bli henvist videre?
Jeg synes ikke det høres ut som du har fått gode nok teknikker eller riktig hjelp med angsten din til å skulle måtte avslutte behandlingen. Og min erfaring er at det er enklere å få hjelp/hjelp videre når man først er i gang med fastlege/DPS. Så fort tilbudet er over står du alene og må evt starte prosessen på nytt.

Helseangst må være veldig vondt og altoppslukende. Håper du får god hjelp videre til å bli kvitt det eller kunne leve godt med det. Og at du om en stund kan bære "angst-erfaringene" med stolthet og ikke skam.
Ønsker deg alt godt!
Avatar

Hei

feb 12 2021 - 23:35
Dette var nesten skummelt og lese, for det er skremmende lik min situasjon! Tidsrommet, kjønn, alder, kjæresteforhold er identisk med hva jeg har vært gjennom den siste tiden haha.. Sliter også med helseangst. Gi en lyd om du har lyst til å prate
Avatar

Hei

feb 13 2021 - 13:44
Eneogalene du trenger ikke bekymre deg for psykose.Sikkert flere her som har psykose.Det var ikke luktehallusinasjoner du hadde besøk av ånder.De ville ha hjelp av deg til noe.Man kan faktisk lukte av en person som levde tidligere.Har du mista noen?Hvorfor har du siste time på Dps nå?syns du selv det er greit?Høres ut at du fortsatt trenger hjelp.Har du sagt noe
Til forsiden