Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangsten fra helvete.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangsten fra helvete.

juni 18 2018 - 17:36
Jeg sitter her og lurer på hvordan jeg skal formulere meg, mye fordi jeg føler meg skamfull. Jeg kjenner på skam fordi jeg er redd. Redd for å bli alvorlig syk, og til slutt dø. Jeg mistet faren min for fem år siden, av kreft. Jeg hadde sterk helseangst(og panikkangst)før han ble syk også, men så ble den borte i en lang periode fordi fokuset mitt lå på å sorgen etter å ha mistet han. Min aller beste venn. De siste månedene har angsten kommet tilbake for fullt, å jeg har «hatt» både Alzheimer, hjernesvulst og Gud vet hva den siste tiden. Like før jeg fikk angst for disse to sykdommene hadde jeg hørt om noen som hadde fått det.. Det gikk ikke inn på meg der og da, men det kom snikende noen dager etter. Mulig dette blir mye babling, men jeg føler så mye rundt dette utrolige vanskelige angst-monsteret! Har i dag vært hos legen å tatt mine årlige blodprøver, i regi av meg selv. Jeg vet akkurat hvilke prøver som viser hva, å kan det nesten utenat. Føler at jeg har litt mer kontroll over det hele fordi jeg har kunnskap å kan fortelle legen min hva han må sjekke. Tragisk og patetisk..! Jeg er nå livredd for svarene, å har i mitt indre sett for meg både sykdomsforløp og begravelse. I tillegg tenker jeg at jeg kun er 30 år og ikke har rukket alt jeg ønsket å få ut av livet!! Krise. Etter å ha lest gjennom dette innlegget ser jeg hvor psyk jeg er. Er det noen her ute som føler noe av det samme? Noen som har noen gode ord å dele? Erfaringer? Håper den/de som leser dette har det bedre enn det jeg har akkurat nå<3
Avatar

Re: Helseangsten fra helvete.

juni 18 2018 - 20:39
Kjenner meg godt igjen i det du skriver. Jeg hadde dette i mange år, var såpass dårlig at jeg lå nesten bare inne i ett års tid. Med
en forferdelig redsel for alle tenkelige alvorlige sykdommer. Problemet med denne type angst er at man fabrikkerer symptomer på det man er mest redd for. Og i tillegg tror man på disse signalene/symptomene. Det er helt forferdelig å ha det sånn, så du har min dypeste medfølelse på hvordan du har det nå. Men som du sier selv så er det angst/helseangst. Du er klar over at dette er angst og det er noe å bygge videre på. Har du snakket med fastlegen din om disse angst plagene dine? For du trenger hjelp med Dette, ikke gjør som meg å tro at det går over bare av seg selv. Jeg har brukt mer eller mindre over 10 år av livet mitt på å være redd. Det er absolutt ingen grunn til å være redd, for like sikkert som at vi er født er det at vi skal dø. Er du redd for døden? Tenker du mye på døden? Blir mange spørsmål dette her, men bare skriv en privat melding til meg om du vil.
Avatar

Rambotnikk:-)

juni 18 2018 - 20:50
Takk for langt og utfyllende svar! Kjente at det var innmari godt å lese alt du skrev<3 Jeg har hatt noen ulike fastleger opp gjennom, å min nåværende fastlege har jeg hatt i snart to år. Vi pratet om det i dag da jeg var å tok blodprøver, å jeg sa at jeg ønsker psykolog som er spesialist på helseangst på sikt. Vi ble enige om å ta opp igjen den tråden etter ferien:-)
Avatar

Takk

juni 18 2018 - 21:09
Så flott at jeg kan være til hjelp for noen. Å så bra at du har tatt opp problemstillingen din til fastlegen sånn at dere etter hvert kan starte prosessen med å skaffe deg ordentlig hjelp. Det er noe som tar ganske lang tid, det å få kommet innom DPS. Så jeg håper inderlig at du ikke får det helt forferdelig under ventetiden.
Til forsiden