Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst

jan 5 2023 - 09:39
Hei,

Oppdaget dette forumet nå. Jeg sliter med angst og helseangst. Har hatt det veldig tøft jobb og personlig siste halvåret. Og med det kommer angsten. Er alltid noe, flytter seg rundt. Mye vondt i venstre side av magen, eller vondt, mer en kribling, murring. Ikke stor smerter. Er nok i overgangsalderen også. Har regelmessig menstruasjoner. Men lange, og ikke helt som før… og de er ofte lange… da kommer angsten… og jeg er redd for neste gang jeg skal på do og se jeg fortsatt blør… hadde fullsjekk for ett år siden, så legen min vil ikke henvise meg videre… han mener dette er normalt. Men vet ikke om jeg stoler på han. Men vet hvordan det er, for går jeg til en undersøkelse, og får avkreftet noe, kommer noe nytt… ekstremt slitsom. Andre erfaringer?
Avatar

Re: Helseangst

jan 6 2023 - 14:52
hei, så trist at du har helseangst. Jeg synes også det er vanskelig om dagen med alt i medier om sykdommer som går. Kroppen går i full alarmberedskap, og det er fryktlig slitsomt. Jeg bruker pusteøvelser, litt bevegelstrening og passer på å få luft og mosjon. Kanskje du kan gå til en gynekolog som vet litt mer enn legen din. Er så lett å bli avfeid når man er kvinne dessverre, man skal tåle alt når det gjelder menstruasjoner. Tror det er vanlig å blø både mindre og mer ved overgangsalder, veldig individuelt. Hormonforandringer påvirker en, det er det jo ingen tvil om, også psykisk. Må jo være noen som vet om man kan ta noe vitaminer eller noe annet som kan hjelpe..Er ikke helt i overgangsalder ennå selv, men jeg blir også veldig stresset hvis det er noe annerledes. Blødde masse etter en celleprøve for et par år siden, men det viste seg at det var på grunn av at de tok den på slutten av en menstruasjon. Hadde helt panikk, så vet hvordan det er, Men kroppen forandrer seg jo, er ikke så mye å gjøre med det. Men har full forståelse for at det er vanskelig. Deter helt vanlig ved helseangst at det kommer noe nytt med en gang man har fått avkreftet at det er noe galt. Vet ikke helt hva man kan gjøre, men det har noe med hvor man retter oppmerksomheten sin. Du får ikke gjort så mye med at tankene dukker opp, men hvor mye du vil fokusere på dem kan du jobbe med. Klem til deg
Avatar

Re: Helseangst

jan 9 2023 - 09:06
Takk for gode ord :)
Til forsiden