Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst

juli 6 2022 - 08:34
Hei. Er det andre her som sliter med helseangst? Har slitt mye siste tiden og følte jeg ville dele hva symptomer jeg har slitt mye med. Er liksom hele tiden noe nytt, når det andre blir bedre. Utrolig irriterende. Har slitt med sånn rar svimmelhet som kommer plutselig, varm i hodet, rykninger i kroppen, urolighet, anspent skuldre og nakke og vondt i hoften som stråler ned i lysken. Får lett katastrofe tanker i forhold til symptomer, noe som gjør hverdagen vanskelig.
Avatar

Re: Helseangst

juli 6 2022 - 22:55
Jeg har også helseangst, veldig gjenkjennelig det du skriver. Jeg liker å bestille en legetime litt frem i tid og så «glemmer» jeg symptomene litt frem til timen. Ofte har de forsvunnet til da. Kan uansett være greit å snakke med legen for å realitetsorientere seg litt. Jeg er f.eks. veldig redd for at noe skal skje med hjernen og blir redd når jeg har hodepine. Har hjulpet å snakke med legen om dette, fordi hun har forklart meg at vanlig hodepine ikke er farlig, det er bare hodepine med ekstrem smerte som kommer plutselig som kan være noe farlig.

Angst lager mange rare fornemmelser i kroppen, så det er kun symptomer som ikke går bort du trenger å bekymre deg over. Lettere sagt enn gjort, jeg vet!

Pass på å få nok søvn, mat og vann. Gjerne mediter noen minutter. Beveg deg og gjør noen tøyeøvelser for å løsne opp skuldre/nakke. Det har hjulpet meg, men man MÅ gjøre det omtrent daglig for at det skal ha effekt. Lykke til!
Avatar

Re: Helseangst

juli 9 2022 - 01:57
Hei! Og takk for svar. Ja, det med hodepine, og dei tankene om det e noe gale kan jeg også kjenne meg igjen i.
Takker for tipset! Har vært til legen tidligere, men skulle egentlig tatt turen igjen. Men må jo nevne at har også litt angst for at legen ska finne noe. Så har gruet meg litt.

Har gjort litt øvelser med nakke og skulder. Føler meg ofte bedre etterpå, men så har jeg litt det problemet med å gjøre det ofte nok tror jeg. Så må nok prøve enda oftere.
Avatar

Veldig kjent.

juli 9 2022 - 10:03
Jeg har slitt med helseangst i mange år. Og som du skriver dykker det opp i nye former. Har hatt lang periode med mye ekstraslag på hjertet. Nå er det ekstremt sjeldent og jeg opplever mer svimmelhet og varme i kroppen. Er så kjipt at når du tror du er på vei å bli bedre så kommer det i ny form. Jeg har tatt tak i kostholdet og spiser nå mye mer sunt. Det virker faktisk å ha en positiv effekt på meg. Spent på om det varer i det lange løp.
Til forsiden