Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst

feb 9 2019 - 14:12
Hei!
Jeg har nå vært fin i flere mnd. Helseangsten roet seg nesten helt. Det var så deilig.

Men nå er noe tilbake igjen. Jeg har lest mye her og det er mange som har sjekket seg med forskjellige undersøkelser. Det har ikke jeg. Sjekket hjertet for 7 år siden og alt var bra. Er 25 år.
Har vært hos legen og han sa angst etter jeg forklarte litt om svimmelhet og trykk i brystet. Tatt blodprøver som viste kun lavt jern innhold.
Men jeg er nå redd for mange ting i hodet.. redd for å dø fra barn, samboer og familie ..
Damen som bodde i huset før oss døde i 40 årsalderen av kreft. Og det hjelper ikke meg. Har radonmålere i huset som snart skal sendes inn til kontroll.

Det er helt grusomt at det går an å være slik. Jeg har aldri trudd på noe slikt før og sagt at den kun sitter i hodet, tenk på noe annet. Det gjør jo det, men det er ikke så lett nei.

I dag startet dagen fint. Jeg ble alene hjemme med barna og vi hadde ingen planer. Vi pleier alltid å gjøre noe. Vi er mye hos moren min og der går tiden fort. Ved morgenstell kjente jeg en vond lukt fra munn på det ene barnet. Litt sånn betennelses lukt. Jeg begynte da å tenke på om barnet mitt er sykt og ble vel redd pga det. Pusset tennene og den lukten ble litt svakere.
Så har jeg kjent knirking i knea mine så lenge jeg kan huske.. men nå de to siste dagene har jeg kjent det ved ribbeina.. Det ble ekkelt. Så jeg har gått rundt med en rar og ubeskrivelig følse i dag. Redd for at ting er galt.

Men det som også er rart er at jeg ikke drar til legen for å sjekke det. Jeg var der for en ukes tid siden for å sjekke en føflekk jeg hadde klødd på og det ble en liten rue der. Den var bitte liten og legen sa det ikke var noe farlig. Da tenkte jeg å ta opp noen sånne ting. Men da føler jeg det blir for dumt og tørr ikke. I skrivende stund har jeg roet meg og tenker at dette er teit, ekkelt og veldig rart på en gang.


Noen som har vært borti noe lignende?

Jeg får også en følse av prikking(at det sovner) på et sted på ryggen og noen ganger i hodet på samme sted vær gang. Har du kjent det?
Beina mine( særlig venstre) begynner å sovne etter kanskje 30 sekunder på do. Det er jeg også redd for..

På forhånd, tusen takk for svar!
Avatar

Re: Helseangst

feb 12 2019 - 13:36
Hei!

Kjenner meg godt igjen i mye av det du skriver. Har også vært hos legen flere ganger med symptomer som har vist seg å ikke være noen ting. Har derfor fått litt sperre for å dra dit fordi jeg er redd for å fremstå paranoid. Googler aller symptomer jeg kjenner og får selvfølgelig kreft opp som topptreffet nesten hver gang.

Har lært at den prikkingen ofte er at symtom på angst, kan være som følge av muskelspenninger. At benet prikker når du sitter på do vil jeg tro er fordi blodtilførselen blir dårligere pga knekk i benet. Lett å være fornuftig på andres symptomer og plager, skulle gjerne klart å rasjonalisert sånn for meg selv også...

Jobber på sykehus så jeg har fått leger der iblant til å sjekke ut ting jeg har vært bekymret for. Prøver å bruke litt forskjellige av samme grunn som jeg ikke går til fastlegen for ofte...

Skulle gjerne hatt et fasitsvar på hvordan du kommer deg ut av det, er på jakt etter det selv også.... Lest flere steder at det er ganske normalt å få helseangst når man har små barn....
Til forsiden