Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst

sep 13 2014 - 04:35
Hei, alle sammen! Jeg oppdaget akkurat denne nettsiden, så jeg vet ikke om jeg skriver dette på riktig sted. Helt ærlig trenger jeg å bare fortelle om hvordan jeg har det. Sikkert mange av dere som vil kjenne deg igjen.

Jeg er 21 år gammel, og mitt første minne om angsten er fra når jeg var ti år gammel og fikk et panikkanfall i det jeg så en dokumentar om kreft. De siste fem årene har jeg gått og kjent på diverse sensasjoner i kroppen, vært uvell og tenkt mye på helse. Alt falt litt sammen i det jeg plutselig så mye blod på dopapiret for to år siden. Alle nettsidene jeg leste sa at jeg hadde hemoroider, men jeg var jo sikker på at det var kreft. Tok meg en måned før jeg turte å gå til legen, som selvsagt sa det var hemoroider. Mitt hovedproblem er ikke bare helseangsten, men jeg er redd for å finne ut av hva ting kan være, og kvier meg derfor til å gå til legen. I skrivende stund ligger jeg og kjenner på kriblinger i armer og ben, og er såklart overbevist om at jeg må ha enten MS eller ALS. Jeg forstår at angst kan manifistere seg fysisk, men hva om?

Takk til dere som orket å lese, hilsen sliten gutt.
Avatar

Re: Helseangst

sep 13 2014 - 04:52
Skjønner at slikt tapper for krefter, har hatt perioder med helseangst selv, og andre psykiske plager som holder med opptatt i timesvis hver dag. Jeg kom over det verste av helseangst når jeg ble så sliten at jeg hadde null krefter igjen, da hadde det gått utover søvnen og jeg hadde vært våken i to uker i strekk - når jeg våkna igjen orket jeg ikke bry meg om det lenger. Jeg hadde ikke energien til å bry meg. En ting jeg alltid har hatt som tar like mye krefter, men som jeg aldri blir kvitt tydeligvis, er tvangshandlinger. De kan minne litt om hverandre.

For tiden er jeg rimelig suicidal, og det er litt merkelig at selv om jeg er det så har jeg den angsten gjennom OCD hvor jeg er redd for at noe skal begynne å brenne, eller at det blir oversvømmelse gjennom kraner osv. Litt random tanke men var ikke noe direkte spørsmål i posten din så håper det er greit å spore litt av.

Håper du kommer over det en dag, og at du får mer energi til å tenke på de gode ting i livet.
Avatar

Re: Helseangst

sep 13 2014 - 05:06
Takk for svar. Du har rett i at det ikke var noe spørsmål, men var godt at noen svarte, til ogmed så sent på natten.
Leit å høre at du er suicidal, og jeg beklager for at du har det slikt.
Satt på spissen kan vi si at jeg har en form for OCD hvor jeg konstant tråler internett for diagnoser. Det som er rart er at jeg føler meg ofte bedre når jeg leser om sykdommer, enn det jeg føler hvis jeg bare kjenner på ting. Samtidig blir jeg jo bare mye verre, selvsagt.

Jeg skal ikke late som at jeg vet hvordan du har det, og jeg vet derfor heller ikke hva jeg skal si for at du kanskje kan føle deg litt bedre. Jeg kan uansett dele et visdomsord fra min far: Gjør det du kan med det du har. Det nytter sjeldent å ønske at ting skal bli bedre, for man får aldri akkurat den tingen man trenger, man må nesten jobbe litt for det. Jeg mener selvsagt ikke at du "ikke har jobbet for det", men kanskje ordene kan hjelpe.

God natt, kanskje prates vi igjen neste natt klokken 05.00!
Avatar

Hei

sep 13 2014 - 08:39
Velkommen til forumet. ALS-frykten levde jeg med fra mai til august nå i år, helt overbevist om at jeg skulle dø (de fleste av mine tråder her inne handler om det, ta gjerne en titt hvis du vil se min historie). Jeg ga opp alle menneskene i livet mitt, tenkte på å avslutte studiene og slutte i jobben. Hva var vitsen, siden jeg skulle dø likevel? Jeg fikk angst for denne sykdommen på grunn av krafige muskelrykninger overalt i kroppen, mest i beina. I løpet av sommeren har jeg vært hos fastlegen 11 ganger, en nevrolog for klinisk undersøkelse, en nevrofysiolog for EMG/nevrografi (som utelukker/bekrefter sykdommer som ALS), stilt spørsmål til leger på nett 5-6 ganger, og vært hos legevakten 3 ganger. Det som har slitt aller mest er definitivt psyken og lommeboken min. Jeg var sikker på at jeg så muskelsvinn overalt i hele kroppen (naturlig asymmetri), og følte at jeg ble svakere og svakere. Nå har muskelrykningene gitt seg, mer eller mindre, og jeg har klart å ta avstand til hele ALS. Føler meg ikke svak heller.

Det er klart at nye symptomer dukker opp hele tiden, men det er på grunn av angsten. Jeg har også oppdaget blod i toalettet ved nummer 2 og oppkast, men lege sa det var rifter i både hals og tarm. Jeg har slitt en del med bulimi, og har misbrukt avføringstabletter. Det uregelmessige kostholdet i seg selv gjør at mage og tarm blir litt irritert.

Jeg er litt motsatt av deg; jeg er redd for ikke å vite hva det kan være, og skal finne ut av ting så raskt som overhodet mulig. Før kunne jeg ha en magesmerter i en uke uten å bry meg - nå er det sånn at jeg må løpe til legen hvis jeg har hatt vondt et sted i mer enn to dager.

Får du noen form for psykologisk hjelp? Jeg går til psykolog, og det hjelper VELDIG med kognitiv terapi.

Ønsker deg en fin dag!
Avatar

Re: Helseangst

sep 13 2014 - 15:57
Ville også sagt det er en form for OCD, det kan i hvert fall minne mye om den "sjekke"-biten med tvangshandlinger. Det faren din sier er jo sant, hjelper jo litt å høre sånne ordtak, hvis man kan kalle det det. Hadde faktisk ikke hørt om ALS før denne "challengen" pågikk, er det i forbindelse med det at dere begynner å tenke på det - eller har det alltid vært noe dere har tenkt på? Bare litt nysgjerrig. Ser ut som Veronica har en del mer erfaring og gode råd enn meg, ønsker begge to lykke til!
Til forsiden