Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst, utbrenthet. Ny her og er desperat etter like erfaringer, symptomer!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst, utbrenthet. Ny her og er desperat etter like erfaringer, symptomer!

sep 22 2020 - 10:57
Hei. Lurer på om noen har utviklet helseangst pga helseplager, som har ikke blitt undersøkt nærmere, ikke fått noe klar svar på symptomene eller at det har tatt tid og dere har hatt nok tid for å tenke verste. Jeg regner med at jeg har vært lett utbrent en stund, men at helseproblemer og ikke noe klar svar har bare gjort helseangst sterkere. Til slutt har jeg møtt veggen ganske hardt. Det har endt med at jeg fikk mye rare fysiske symptomer, som:

Lysglimt i øyet, skygger (øyemigrene?), blitz lignende lys når jeg blir mer nervøs enn jeg er, angstanfall (hjertebank, skjelving, svetting, gråting), prikking, stikking i armer og bein, som har blitt bedre. Etter hvert kribling i hele hodet, som gradvis utviklet seg til hodepine. Gradvis ble jeg mer og mer utmattet, sliten, orket lite, ville bare ligge i sofaen, se på serier eller telefonen. Gå lange turer , det fikk ikke. Fikk vondt i ene beinet, armen. Var helt utslitt. Å møte folk var uaktuelt. Mye gråting. Smerter i brystet. Tåler ikke stress. Mageorøblemer. Nedstemt. Trykkfølelse i hodet.

En natt våknet jeg med enda mer trykk, press i hodet. Mulige spenninger i nakken og hodet selv, som gjorde at det ble sånn. Har noen opplevd det sånn? At mye stress, angst, konstant tankekjør om hva kan det feile kroppen har gjort at musklene i nakken, skuldre og hodet ble så anspent at det føltes ut som press, trykk, ikke smerter, men trykk. Veldig ubehagelig.

Det har forhåpentligvis blitt mye beste mtp utmattelse. Ikke så mye hjernetåke.
Jeg har ikke hodepine ,men det kjennes ut som skikkelig stramme muskler i hodet og nakken. Har tatt blodprøver, vært hos optiker, hos fysioterapeut (mente at hodepine kommer fra nakken min, fordi jeg hadde utrolig stiv nakke og andre muskler), kiropraktor, x-antall legetimer..


Jeg lurer på om dere har opplevd noe lignende? Deres erfaring med utbrenthet, det å møte veggen og helseangst samtidig eller en av delene og deres symptomer?

Hvis dette er mitt tilfelle, så er det noe dritt. Jeg tenker og tenker over mine fysiske symptomer og tenker at noe er alvorlig gærent. Utbrenthet er også helt grusomt. At man ikke orker der man orket før. Kroppen er helt tom for "strøm". At den må lades opp, bygges opp på nytt.
Avatar

huff da

sep 23 2020 - 03:29
jeg kjenner meg igjen i masse
min helseangst var sterk dødsangst
jeg hadde den i flere år
ja og helt frem til jeg
brått og brutalt mistet alt
i løpet av noen måneder i 2006
da utviklet jeg dødslengsel
og har hatt siden den gang
og den innebærer
null helseangst ;)
Avatar

Aliengang72

sep 23 2020 - 11:12
Hvordan kom du deg ut av angsten?
Avatar

Godt å vite andre opplevd noe av det

sep 24 2020 - 13:10
Aha, bra at noen kjenner seg i flere symptomer :) Jeg tok MR forrige uke og fikk svar i år. Alt var fint der. Så i løpet av kvelden i går kjente jeg at press i hodet avtok og ble mye bedre.
Jeg har fortsatt ikke helt bra og dette kommer til å ta tid (utbrenthet), men selve angsten er drit. Og siden kroppen er utladet, så er angsten nesten normalt symptom, virker det sånn.

Hvordan klarte du å bli angstfri, det lurer jeg på og, Aliengang72?
Avatar

Re: Helseangst, utbrenthet. Ny her og er desperat etter like erfaringer, symptomer!

sep 24 2020 - 19:20
Har opplevd noen av symptomene du beskriver. Men de forsvant da jeg fikk fjernet stressfaktorene. Stress over tid er en belastning på hele kroppens system, og kan gi seg utslag i mange merkelige og tilsynelatende uforklarlige symptomer. I mitt tilfelle viste det seg at mine behandlere hadde oversett påvirkningen fra _eksterne_ stressfaktorer, bl.a. hadde jeg fått feil informasjon om hvordan jeg skulle prioritere i studier og arbeid.
Avatar

Re: Helseangst, utbrenthet. Ny her og er desperat etter like erfaringer, symptomer!

sep 24 2020 - 23:46
Jeg har hatt langvarig stress uten tvil. Langvarig stress har ødelagt mye. Prøver å bli kvitt stressfaktorer, men siden det er ikke bare angst jeg sliter med nå, men også utbrenrhet på ganake høy nivå, da er det tid som kan hjelpe. :(

Men godt å lese at det er flere, som har en del av det jeg har hatt/har. :)
Avatar

Re: Helseangst, utbrenthet. Ny her og er desperat etter like erfaringer, symptomer!

okt 5 2020 - 18:36
Vet ikke hva som kom først hos meg, angsten, helseangst, depresjon etc etc. Vil tro det er vanlig at disse henger sammen hvor det ene leder til det andre. En ond sirkel mao.

Har for tiden lignende det samme som deg Amariii. Mye press i hodet, tåkete virkelighet, sliter med å prate med folk, hatt mye vondt i hodet, utmattelse samt prikking i armer og ben. Alt dette kom omtrent samtidig ganske brått på. Er noen år siden jeg har slitt med angsten såpass på daglig basis, så hadde glemt litt hvor ille det kan være fysisk sett, og hvor brått det kan komme. Har siden tatt blodprøver, CT, MR, spinalpunksjon +++. Alt ok!

Hver gang jeg har en ny runde med angst så tar det ofte noen uker/mnd med nervøsitet, konstant googling og konstant grubling før jeg innser at - dette har jeg jo gått gjennom flere ganger før! Ingenting av dette bør overraske meg, og jo fortere jeg innser at dette faktisk er angsten som er ute og går igjen jo fortere kan jeg komme tilbake til en mer normal hverdag. Det hjelper å lese andres erfaringer her som en påminnelse til meg selv at angsten er en reell ting, og at alle disse 100% fysiske symptomene faktisk har 100% psykisk opphav. Like vanskelig å tro på hver gang. :)
Til forsiden